sagolsun babam halletmıs :D
Printable View
sagolsun babam halletmıs :D
Hakem heyeti için bi tane dilekçe dolduruyorsunuz oraya da herşeyi ifade edercesine yazin hani su gün su bankaya su sebepten dolayi gittim iste su kadar kredi cektim amabana iste su kadar meblag kesinti-dosya masrafi cikarttilar benden haksizca kesilen bu meblagnin tatafima iadesini istiyorum diye yazin ,evraklar konusuna gelince bankadan kredi dökümü yeterli oluyor zaten banka bunu istenildiğinde vermek zorunda.
Benim bi bankadan 780 TL var hakem heyeti kararini bekliyorum
Diğer bankadan ise 2460 TL var onu da mahkemeye verdim kismet olursa yasal faizi ile beraber alacagim :)
Yıllık kredi kartı aidatlarını da alabiliyor muyuz?
Çok iyiymiş, bende kredi çekmiştim 2-3 tane ama ödemeleri bitti.
En kısa sürede gidip dökümlerini alayım..
Dökümler ile kaymakamlık tüketici haklarına başvuruyoruz değil mi ?
Yeterli oluyor yani, yanlış anlamamışım ?
Teşekkürler.
Bir güncel çekelim ben vakıfbank tan konut kredisi çekmiştim dosya masraflarını ödemeyi kabul ediyorum gibisinden bir kağıt imzalamıştım. Ödeme planını başka şubeden istedim sağ olsunlar verdiler. Kendi şubemi aradım kağıt imzaladığın için dava açsan bile aleyhine sonuçlanır diyorlar. Aslı astarı nedir bu şekilde yapan varmı? kaş yapalım derken göz çıkarmayalım :D
dökümleri internetten alsam yeterli olur mu yoksa şubenin ıslak imzası mı olması gerekli? fikri olan var mı :)
yakın zamanda ziraat den kredi çekip de bunu dosya masrafını geri alan oldu mu acaba :)
ben bankadan kredi dökümanımı aldım tüketici haklarına gittim bana önce bankaya bi dilekçe yazın onlar ödemezlerse bize gelin dediler
normal bildiğimiz bi dilekçe yazıp dökümanı ekte bildiricez dimi?
edit: bende masraf olarak değilde komisyon olarak görülüyor bi fark yaratır mı?
Ankara'da ücretsiz avukat desteği isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz. Sadece notere vekalet ücreti vereceksiniz gerisini avukat hallediyor.
istanbul' da da avukat desteği olsa çok iyi olurdu.
Belki buradan yardımcı olurlar bir arar sorarım İstanbul davalarına bakıyor musunuz diye.
Ankara 'EEE' ender abiye başvuru yaparsanız o yardımcı oluyor ben vekalet'imide verdim her iş ile o ilgileniyor burdan ona birkez daha teşekkür ediyorum.
bende 2013 yılında 3 tane kredi çekmiştim onlarla ilgili dilekçelerimi dökümlerimi hazırladım.
pazartesi hakem heyetine başvurucam.
artık ne zaman öderlerse...
son kaç yılı alabiliyoruz bir limiti varmı ?
Evet arkadaşlar bugün başvurum sonuçlandı.
Ocak 15 de başvurmuştum finansbank tan çektiğim 2 kredi için dosya masrafı iadesine ve mesaj geldi.
Fotoğrafta görebilirsiniz. 2 kredi için de yarın masrafımı iade olarak gidip alacağım. :)
http://s21.postimg.org/xinro0u87/foto_raf.jpg
tam olarak açıklayıcı bir yol gösterirmisin ?
kredi ile ilgili ödeme planı ve kesilen makbuzu hariç ne istiyorlar..
önceden bankaya başvurdunuz cevap alamayıp hakem heyetine mi gittiniz yoksa direk hakem heyetine mi?
açıklabilirseniz. ben dahil bir çok arkadaş sonuca ulaşacaktır.
teşekkürler.
Dostum hiç birini yapmadım dediklerinin.
Gittim bankadan kredi dökümümü istedim, 2 adet kredim vardı finansbanktan.
Verdiler ikisini de ayrı ayrı ve üzerlerinde dosya masrafı ücreti yazıyordu önemli olandu bunun yazması zaten.
Onları alıp kaymakamlığa gittim hakem heyetine verdm o da bana bir dilekçe verdi doldurdum onu da verdm kendisine.
Başka da hiç birşey yapmadım 2 buçuk ay sonra da yani bugün de bu mesaj geldi.
Beyler bu başvurular bu ay sonuna kadar yapılabilecek sanırım. Eğer yapmayan yaparım diyen varsa elini çabuk tutsun bende akşama pedere söyleyim.
1 nisanda itibaren artık bu döküm için bankalar para istiyor arkadaşlar.
Garanti bankasına gittim 80 lira istediler.
İng ise 50 lira. Döküm başı hemde.
Ama araştırdım ve öğrendim ki dosya masrafını iade ederken bu verdiğiniz parayı da iade ediyorlarmş.
Bankalar bu dosya masraflarını iade ettiği kişelere, geri iade etmeleri için dava açmaya başlamışlar, tuturabilcekleri bir yer yakalamış olabilirler belki.
Ben olayın canlı bir örneğini görmedim, avukat bir arkadaştan duydum sadece konu hakkında bilgisi olan varmı ?
ben aldım 1200 lıra ama 100 lıra kestıler :(
garantiden 3 tane kredi çektim. Kendim de bankacıyım ama aldıkları masrafları internet bankacılığından vs göremiyorum. Bir arkadaş vardı banka personeli. O görürse bilgi verebilir mi rica etsem.
Yahu nası alacağız buy dosya masrafı yazan kağıtları.
Adamlar kağıt başına 70 lira istiyorlar yok mu yardımcı olabilecek garanti yada ing bank ?
Bir bankanın hukuk işlerini yürütüyoruz, şuan tüketici mahkemelerinden dosya masrafı adı altında alınan masrafların iadesi için sürekli dava geliyor elimize. Bilirkişi raporları sürekli banka aleyhine veriliyor, yaptığım iş dolayısıyla size sadece iade edilmeyen masrafları yazayım. Hayat sigortası- zorunlu değil-faydalı, sigorta poliçesi zorunlu değil faydalı bu iki kalem adı altında alınan masrafları mahkemeye de başvursanız iade alamıyorsunuz.
Karşı dava meselesine gelince, tüketiciye sözleşme öncesi bilgi formu ile bilgi verilip, kredi kullanan kişinin sözleşmenin vergiler ve masraflar başlıklı ilgili maddesinde her türlü vergi ve resimleri ödemeyi kabul ve taahhüt ettiğine dair imzası varsa bu halde bankalar kaybettikleri davalara karşı dava yoluna gitmektedir.
başvurular için bu ay sonu sonmuş diye birşey duydum, bu ay itibariyle olan başvurular geçersiz olacakmış ?