ee bu ay sonu son bu ay yapılanlar geçersiz ? :D değişik olmuş :)
Printable View
ee bu ay sonu son bu ay yapılanlar geçersiz ? :D değişik olmuş :)
Beni de bugun avukatlar aradı adınıza mahkeme acalım, siz sadece paranızı alırısnız dediler. Abukat masrafı vss yok deidler
kredi kartlarında bu ay sonmuymus bu ücret talebi??
baskıları bizi yıldıramazzz :D
bu belge için alınan 70 lira yasal mı? Bunun iadesi yapılabiliyor mu?
Sabah 10:07 gibi 03123101183 numara cebimi aradı kredi dosya masrafı iade işlemleri için 1 e basın dedi kapadım. :D
bana öyle bi mail geldi;
üketici kredileri ile ilgili olarak imzalanan Tüketici Kredisi Sözleşmesinde "Müşteri, işbu kredi sözleşmesinin ve bu nedenle verilen veya verilecek her türlü teminatlarla ilgili işlemlerde mevzuatın gerektirdiği kredi maliyet artışlarını, her türlü masrafları, vergi, resim ve harcı ödemeyi kabul eder." şeklindeki düzenleme ile müşterimiz ücret ödemeyi açıkça taahhüt etmektedir. Öte yandan, Türk Ticaret Kanununun "Ücret İsteme Hakkı" başlıklı 20. maddesinde yer alan "Tacir olan veya olmayan bir kimseye, ticari işletmesiyle ilgili bir iş veya hizmet görmüş olan tacir uygun bir ücret isteyebilir." düzenlemesi çerçevesinde Bankamızın tacir sıfatı dolayısıyla müşterilerden masraf, komisyon vb. talep etme hakkı bulunmaktadır. T.C. Merkez Bankası tarafından çıkarılan 2006/1 sıra no.lu Mevduat ve Kredi Oranları ve Katılma Hesapları Kar ve Zarara Katılma Oranları ile Kredi İşlemlerinde Faiz Dışında Sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkında Tebliğde, kredi işlemlerinde faiz dışında alınacak her türlü komisyon ve ücretlerin bankalar tarafından serbestçe belirlenebileceği öngörülmüştür. Ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun, 06.01.2011 tarih 2011/1 sayılı Genelgesi uyarınca, Bankamız internet sitesinde yer alan Ürün ve Hizmet Ücretleri sekmesinde tarifemizde yer alan masraflara yer verilmektedir. Sonuç olarak; tüketici kredilerinden kaynaklanan masrafların tarafınıza iade edilmesi yönündeki talebinizin karşılanamayacağını bilgilerinize sunarız. Kullandığınız kredilere ait masraf dökümü, bilgi ya da belge temini için Şubenize talep dilekçenizi bırakmanızı ya da bizzat başvuruda bulunmanızı rica ederiz.
şimdi bunu ve kredi dökümünü alıp tüketici haklarına mı başvurucam?
Arkadaslar babam 2 araç için akbankdan ayri ayri 45 bin TL lik iki kredi cekmisti . Ailem kibrista yasiyor orada da akbank bulunmuyor kredi ile ilgili belgeleri fax ile bana gonderse ben babamin adina iade talebinde bulunabilrmiyim. Bu arada elindeki belge de masraf tutarinin yazfigini söyledi bankadan ek belge almaya gerek var mi yardim ederseniz çok sevinirim
sadece biten kredilerde mi bu talep yapılıyor?
beyler son günlerde çeşitli sabit numaralardan dosya masrafı iadesi için 1 e basın diye telefonlar geliyor içeriği adınıza evrak göndereceğiz 60 tl felan yemeyin çevrenize yedirmeyin
bende yarın gidip yapıyım başvuru bari. Paramız kalmasın kimsede :)
Arkadaşlar dün gidip İşbankasından dekontları aldım 6 adet çekmişim dekont başına 5.5 tl verdim toplam 27 tuttu, ayrıca 27 liralık dekont içinde dekont aldım :D onuda alıyormuşuz, kredi hangi bankadan çektiysenizi oraya gidin, tanıdık varsa hangi şubeden aldığınız farketmiyor şak diye heryerden veriyorlar burası TR :( zaten bu işi zordan yapıyor memurlar suratları bir karış, dayanamadım sordum memura pek gönüllü yapmıyon galiba bu işi dedim, iğneyle kuyu kazıyoruz dedi 20 sayfa sözleşmeyi sokarken hiçte öyle değiller ama. Birde dediği caydırmak içinmi dedi artık bilmiyorum, bankaların bunu geri alma durumu var sizden diyor. Artık dedikodu yayılsın millet gelmesin diyemi söyledi bilemiycem.
toplam 600 tuttu 1 tanesi 225 diğerlerinden 70 ile 90 arası kesmişler tabi çektiğim yıllara göre değişiyor
Benim aklıma takılan tek konu bankanın bize dava açma olayı varmı? Böyle birşeyle uğraşmak istemem çünkü.
Bir soru daha soriyim. Kredi çektiğim banka ümraniyede diyelim ümraniye kaymakamlığınamı gitmem gerekli yoksa ev adresimin bağlı olduğu kaymakamlığamı?
Garanti dekont başına 70 tl istiyor
arkadaşlar süre 10 seneye yükseldi
2 arkadaş avukata vekalet verdik bekliyoruz.
bizim arkadas ev için 100 k kredi cekip ertesi gün dava açtı ve masrafını tak diye aldı valla
arkadaslar dosya masraflarını geri alıyorsunuz onu bunu geri alıyorsunuzda tekrardan kredi çekmek istediginizde bankadan istediginiz meblayı çekebilecekmisiniz banka sicilinize işlenmezmı mesela 50 bin tl istedin banka al sana 20 bin tl gibi bir durum olurmu ?
bankalar zaten size ödeme planı veriyor ödeme yaptığınızda aldığınız dekontla birlikte ödeme planınıda götürmeniz yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum.
Simdi daha yen vakifbanktan ciktim. 26.25 TL kr.kredi tahsis ucreti icin alinan dekont ucreti + 78.75 TL geriye donuk inceleme ucreti
olmak uzere toplam 105 lira odedim.
Ödeme planı değil kesintiyi gösteren dekontu ve sözleşmenizi vermeniz yeterli..
Dün konut kredisini kullandım bana gider ayak 500 lira hayat sigortası taktılar benim iyice canım sıkıldı, bende komisyonun kullanıldığı makbuzu istedim süreli isterseniz 100 liraya kadar para istiyor adiler şimdi sözleşme ve makbuz ile tüketici hakem heyetine gideceğim.