d.berkay Nickli Üyeden Alıntı
Trafikte kesinlikle dayanamadım şeylerin başında geliyor bu durum. Her gördüğümde en içten şekilde küfür edip, selektör vs. elimden geleni yapıyorum. Ama çoğu da anlamıyor. Ben merceksiz fara xenon takanların %99'unun iyi aydınlarsın diye taktıklarını düşümüyorum. Dikkat çekmek, arabalarını daha güzel göstermeye çalışmaktan başka bir amaçları yok kesinlikle.
Ben Corsa'm da Bosch Plus 90 kullanıyorum 1.5 senedir. Çok memnunum aydınlatmasından. Bunun yanında bir arkadaşım da Philips Extreme Vision kullanıyor o sanki daha iyi aydınlatıyor gibiydi.
Başımdan geçen bu konu ile alakalı bir iki olayı da anlatmak isterim;
Geçenlerde bir taksici ile kavga ettik sırf bu yüzden. Babam evin önündeki dar park yerine geri geri girmeye çalışırken, hem sislerine hemde kısa farlarına xenon taktırmış yeni kasa bir elantra taksi geldi dayandı arkasına. Zaten zor olan park işi imkansız hale geldi bu adi adam yüzünden. Babam işaret etti farları kapat diye, taksici terslendi ne var ne diyorsun falan. Sonra utanmadan indi arabadan babamın üzerine yürüdü, istediğimi yaparım diye. Bir de üstüne küfür edince sokak ortasında meydan dayağı yemek zorunda kaldı. Ardından 3 ekip otosu düştü peşine bulup karakola getirdiler. Taksi sahibinin 20 yaşındaki oğluymuş. Bir daha taksiyi kullanmasına izin vermeyeceğini ve farlardaki xenonları sökmesi şartıyla şikayetçi olmadık. Mahallemizin taksisi olduğundan geçenlerde gördüm, dediğini yapmış orjinal ampullerine dönmüş.
Daha bu haftada park etmiş yolun kenarında bekleyen bir 206gti farları ve sisleri açık şekilde trafiğin akış yönünün tersinde bekliyordu. Uzaktan selektör yapa yapa geldim, geçtim. Sonra bir baktım peşime takılmış. Hemen aradım polisleri şikayet ettim plakasıyla. Sonra takip etmeyi bıraktığında fark ettim alkollü olduğunu. Zaten iki dk sonra tekele girip yine bişeyler alıp çıktı serseri.