Bu arada bu merceklerin temizlenmesi falan oluyormu? Benim aracimdakiler biraz kirli gibi.fari acip tekrar silikonlamakmi gerekiyor
Bu arada bu merceklerin temizlenmesi falan oluyormu? Benim aracimdakiler biraz kirli gibi.fari acip tekrar silikonlamakmi gerekiyor
İnsanın gözünü almak ne kelime mahvediyor resmen!!
heleki doblo transit tarzı araçlarda bildiğin arabamın içini aydınlatıyor..
sırf bu yüzden gece uzun yola çıkmıyorum.
arkamdan yaratık gibi gelen merceksiz xenınlu aracın geçmesini bekleyip arkasından uzunları ve sisleri yakıp bir süre takip ediyorum.
Arka sis yakanada.. sis olmayan havada sis farı yakanada.. merceksiz çakma xenon kullananları uzun uzuuunnn anıyorum, kulaklarını çınlatıyorum..
Normal halojen kullanıpta farları gökyüzünü aydınlatanlarda var onlar içinde aynı duyguları besliyorum.
MCT 106
'11 GP evo dizel ===>
'02 Corsa C GSI 1.8===>
ooooo size guzel bir suprizim var.
xenon ampuller 35watt dedik
normal halojen ampullerden 2 kat isik verir dedik. Merceksiz fara takarsan ayip olur goz alir insanlari rahatsiz edersin kufur yersin dedik te dedik...
iste supriz.
100wattlik xenonlar cikmis
bunlar 8000 lumen
yani halojen ampulden tam 5.3 kat daha cok isik veriyor !!
yurdumun ucsuz bucaksiz agir amelelerine duyurulur.
Artık 4 araba toplanıp geceleri maç yaparlar ne diyeyim, bunu araç için çıkaran zihniyeti merak ediyorum.
ebayda 55 wattlık xenon kitler satılıyor satıcıyla görüşdüğümde onlarında aslen 35 watt olduğunu söylemişdi
100wattlık xenon kit arabanın tesisatına ciddi açıdan zarar verebilir araçların tesisatları halojen araçlarda 55 wattlık halojen ampüle göre tasarlanıyor 100wattlık xenon kit yani normal sistemin nerdeyse iki misli üstünde bir güç çekicek sistem aracın elektrik tesisatına bence ağır kalıcı zararlar verebilir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
mercekli merceksiz halojen xenonlu farketmez gözümü alıyorsa arkasına geçer far ayarını yukarı kaldırır birde uzunu açar arkasında epey bi süre giderim.
100 watt mı ? Kabaca nereden baksan 4500den yüksek lümen gücünde mi aydınlatıyor yani
![]()
Eğer öyleyse takan arabasına 3 4 tane taksında, mahalle düğünü falan olursa tüm sokağı aydınlatsın
Bu arada motorsiklet ve xenon olayına nasıl bakıyorsunuz ?
***** bizim ülkede motorsikletlerin fark edilmesi lazım güvenlik adına
ben mesela motorunu uzay mekiği gibi mavi şerit ledlerle çevreleyen apaçilere artık hak veriyorum.
Onun amacı başka tabi
adam farkında olmadan güvenliğini arttırıyor ahahaha
piyasada sonradan mercek montajı yapan insanlar mevcut, biraz araştırırsanız bulabilirsiniz. Eğer mercek değiştirecekseniz size tavsiyem bi-xenon mercek montajı yaptırmanız ve d1s veya d2s (taktırdığınız merceğe göre) xenon ampul almanız olur. Hem doğru düzgün yolunuzu görürsünüz, hem de verdiğiniz paraya değen bir iş yaptırmış olursunuz.
öyle işte.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
100w da yetmez 200w, 200w da yetmez 300w ver allahım ver...
elektriksel bi sorun olmaz. neticede 1 kw amfi bağlıyoruzAsıl zararı far plastiğine verir. çabuk sararır kararır.
Turkiyeye adaleti pompali tufekle getirecegim arkadaslar.
Baska turlu bu milleti adam etmek imkansiz
Built to fall....
Pompalıya gerek yok, çelik bilya atan havalı tabancalar var, sessiz sedasız mis gibi.
- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)