bosch 90, osram nb+ ..
ben osram kullanıyorum tavsiye ederim valla tüm halojencilere
Yeni nesil mercekli arabalarda otomatik seviye ayarı vs. bir sürü mekanizma olmasına rağmen Türkiye'nin yolları *****, hatta eskiden muayenede ağır kusur sayılan far ayarı mu sebepten hafif kusur sayılmaya başladı, adamlar bile vazgeçtiler bu yollarda far ayarı aramaktan.
Yani özetle son teknoloji ürünü mercedes'ti bmw'ydi onların mercekli xenonu bile benim gözüme alıyor, nefret ettim.
Bir ölür BİN DİRİLİRİZ...
Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun!
gercekten cok rahatsız ediyor ama bazı kullanan insanlarında sucu yok o sanayide ki gerzek tuningciler adamlara zorla xenon satıyor kac defa sayit oldum , abi daha iyi aydınlatır söyle iyi böyle güzel ... !!! onun dısnında hepsine sövüyorum arkamdaysa aynalarım zaten iptal , hicbirsey göremiyorum ! arka sis yakıyorum ama tabiki anlamıyor sıgırlar !
edit : birde yagmurda xenon sis far acanlar var allah kolaylık versin bize direk kör geziyoruz ıslak zeminde , beynime vuruyor ısıgı !
aynı sekilde gece veya gündüz ön ve arka sislerini yakan insanlarıda anlamıyorum neyin kafasındalar !!! sis farı SİS icindir !! sov yapmak icin degil !
osram night breaker plus ların ömürleri ne kadar ? kısa olduğu söylenmekte hep![]()
Jackson Racing Supercharger Setup / Nardo Fn2 TypeR
Valla artık tahammulum yok onumde gıden arka sıslerı baglatmıs dangozlara uzunları acıp gıdıyorum karsıdan gelenede aynen ama korkmuyorumda degıl.
2.5 Senedir Aracımda Uzun kısa sis 8000k Xenon kit kullanıyorum. Farlarım mercekli Olduğu İçin herhangi bi göz alımı Yok. Lakin ilk Sayfada bi postta Megane 2 lerin Merceklerinin karardıgını Yazmıslar, Böyle bişey bende Yok. Allah'a sükür valeo merceklerim İlk xenon kit taktıgımda beri Isıl ısıl ve cok iyi aydınlatıyor. Sarı ampüllerle Resmen kör gibiydim Yagmurda özellikle uzun kısa sis allah ne verdiyse acıyordum.
yagmurlu ve sisli Havada Xenon göstermez Derler Bu tam bir şehir Efsanesi bana göre, Lakin Geçen Yıl Memleketim Kastamonu'ya Giderken Bolu mengen'de Gece 1 Civarında Yogun bir sise yakalandım. Sadece Far ve sislerimdeki xenonlar Acıktı. Uzunlarımı acmadım. fabrikasyon Xenonlu ve Sarı farlı sarı sisli Arabalar Sağa çekmiş 4lülerini yakmış Beklerken Ben Sadece far ve sis 8000k xenonlarımla Sisi yara yara gidiyordum
Su zamana kadar Far ve sislerim acıkken 1 kere bile selektör yemedim. Ama büyük transporter gibi farları yüksekte olan araçlara Xenon takılması Beni çıldırtıyor direk suratına vuruyor ışık ve Aşırı derecede Gözleri mahvediyor.
Mavi boyalı ampül kesinlikle kullanmayın 70 tl verip Xenondan önce Philips diamond vision almıstım kısalarıma Bildiginiz mavi ısık yansıyor yere ve Kör gibi gidiyorsunuz gram aydınlatmıyor.
Son olarak 4300 Sarımsı, 6000K Beyaz, 8000k Hafif mavi & Mercekli Farda Yeşilimsi Mavi, 10000k biraz daha Mavi, 12.000K ve 15000k çok mavi yanıyor ve göstermiyor. TAVSİYEM 6000 veya 8000lik takmanız.
Yüksekçe bir araba arkamda çakma zenonla geliyorsa direk sis farını açarım. O tarz araçlar yüzünden aynalar devre dışı kalıyor. Trafikteysen de adamın ağzına ağzına giriyor o farlar. Daha o tarz ampul kullanıpta arkamdan gelirken göz almayanını görmedim
Bendede mercekli far var xenon takmıştım insanların çok gözünü aldığını düşünmüyorum ama aydınlatmasını beğenmediğim için söktüm. Yinede düZgün aydınlatan bi ampul bulamamıştım şu night breakerı deniyim bi.
Everyday I ** çapuling...
dünyada sisi dumanı delen tek renk kırmızı ve sarıdır bu yüzden araçların sis farlarında koyu sarı renkdir.. bilimi matematiği fiziği yeniden icat etmenin manası anlamı yok..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
bende cıvıc ve corsa artacımda xenon kullandım ama ozelıkle ayarını hep olabılecek en asagı konumda kullandım hatta dar ve sıkısık yollarda farımı bıle cogu zaman kapattım ..
bence bırazda bılınclı olmak gerek
Bunlardan alcam az kaldi![]()
Truck-Lite LED Headlamp Kit for 07-13 Jeep® Wrangler & Wrangler Unlimited JK - Quadratec
yada:
J.W. Speaker LED Headlight Conversion for 2007-12 Jeep Wrangler JK
hakiki led , hani parkta degil direk led..
JW Speaker Model 6045 4.5" (PAR36) LED Foglight Complete Upgrade (pair)
sisleride led yapmak gerek... bi-xenondan cok daha iyi led'ler. ama cok az arac icin var genelde arazi araclarina,
LED Lights | Off Road LED Light Bars | Military L E D Lighting | Defense L.E.D. Lights | Agriculture LED Lighting | Marine LED Lights | Mining LEDs | Landscape L.E.D Light | Police LED Lights | Fire Rescue LED | Rigid Industries
bide bunlara bakin derim, cok ilerlediler artik..
Eger Nissan Motorsports=NISMO ise Honda Motorsports'un kisaltmasi ne oluyor?
+1905 ps sizi tebrik ediyorum örnek bi davranıs yapıyormussunuz
Bende mesela aksamları Yokustan asagı inerken Yokustan biri yukarı cıkıyorsa eğer, Mutlaka park moduna alırım farları kapatırım Nolursa olsun asagıdan gelende bi insan Gözlerinin ırzına geçmeye hakkımız yok..
eski apaçilik günlerim aklıma geldi merceksiz uzunlar kısalar sisler 6000k idi hep açık gezerdim.insanlar büyüyünce neyin doğru yanlış olduğunu öğrenip apaçilikden kurtuluyorlar...
Bu farlardan almadim henuz, su an boyle hali, ama izgaradakileri sadece uzun yolda arac yokken yakiyorum yoksa bildigin adami vampir gibi yakar bunlar, 1 km oteyi gosteriomus sozde ama aya kadar gider gibi duruo uzun yolda (55 watt hella optilux xenon spot lambalar)
Su an gozunu almiyor normal farlarim kimsenin, 6000k, ve ayari yapilmis, bazi hanzolar yapmiyo, ama ya mercekli lazim bencede yada LED..
Eger Nissan Motorsports=NISMO ise Honda Motorsports'un kisaltmasi ne oluyor?
yakın bir zamanda opel mokka aldık afl far sistemi mevcut manuel bır hıcbır ayarı yok ıc kısımdan cıddı anlamda karsıdan gelırken sureklı bır uzun acıp kapatır gıbı gozukuyor sadece bunla kısıtlı degıl butun otomatik sisteme sahip bütün mercekler bu sekılde bence karsıdan gelırken.arkadaşım far sıs mtec kullanıyor caddy aracında 8000 bence bu kadar abartılıcak veya sinirlenicek bir durum söz konusu degıl trafıkte olay far ayarı ve duzgun montajda.Saygılar.
KArşı apartmanda birinde var hem farlar hemde sislerde garajdan çıkarken direk odama vuruyor ışığı.(yerin altından çıkarken ki eğimle) Gece gece bir aydınlanma ve ardından seri küfürler.
arkadaşlar belki başka bir forumun reklamını yapıyor gibi olacağım ancak geceucusu.com diye bir forum var, forumun amacı araç aydınlatmaları hakkında bilgi paylaşımı. Techturkey'in aydınlatma versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Oradan çok şey öğrendim, girin bir bakın, merak ettiğiniz bütün her şeyin cevabını ve açıklamasını bulursunuz.
Ayrıca bilinen yanlışlardan bazılarını düzeltmek isterim. 6000k mavi yanar, yağmurda önünüzü göremezsiniz. Gerçekten bilinçli xenon kullanıcısıysanız, alırsınız xenon mercek kitini, takarsınız 4300k xenonları, geceniz gündüz olur, kimseyi de rahatsız etmezsiniz. Orjinalinde xenon olmayan araca sadece xenon ampul takarsanız farınız mercekli de olsa önünüzdekini ya da karşıdan geleni rahatsız edersiniz. En iyi ihtimalle istediğiniz aydınlatma performansını alamazsınız. Ayrıca ülkemizde zaten sonradan takılan xenonlar yasak da polislerimiz bu konuda ne kadar bilinçli onu bilemem.
öyle işte.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)