Merhaba arkadaşlar, durum biraz karmaşık olduğu için ayrı bir konu açmak istedim.Zaten araç alınmadan öncede engelli araç mtv'si için ayrı ayrı konular vardı ancak bu sefer durum biraz karışık.
Bundan yaklaşık 4 ay önce sıfır bir araç aldık. Araç babaannemin üzerine ve babaanem %95 engelliydi. Vekalet babamdaydı ve aracı alırken tüm işlemleri o gerçekleştirdi.
2 ay önce babamı , bir hafta araylada babaanemi kaybettim. Allah nasip etmedi yeni yeni bunları düşünecek durumda kafayı toplamaya çalıştım. Aracı şimdi üzerimize almamız gerektiği söylendi. Yasal olarak amcalarım varis olarak gözüküyorlar ancak o yönden bir sıkıntımız yok. Sıkıntı aracı üzerimize alırken herhangi bir biçimde bir biçimde ÖTV geri ödemesi veya MTV ödemesi yapıp yapmayacağımız. Bildiğiniz gibi engelli ruhsatı ile alınan araçlarda 5 yıl mtv ve sıfır alımda ötv alımı gerçekleşmemekte.
Lüleburgazda ablam trafik şubeye gittiğinde herhangi ödeme yapmayacaksınız diyor vergi dairesine gittiğinde ise biz de öyle bir şey yok üzerinize alacaksanız ötv geri ödemesi yapacaksınız deniliyor. Bir ikilik söz konusu.
Bu durumda hukuksal açıdan izlemem gereken yol nedir. Pazartesi sabah emniyete ve vergi dairesine gidicem ancak öncelikle forumdaki bilgili forumdaşlardan bilgi almak istedim. Kazanılmış hak diye bir kavrama ulaştım ancak bu durumla ilişkili olur mu emin olamadım. Bilgisi veya bu konuyla ilgili bir bilgiye ulaşabileceği yakını olan varsa yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.