User Tag List

2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Engelli Aracı ÖTV Geri Ödemesi ve Ruhsat Devri

Ozan.E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Engelli Aracı ÖTV Geri Ödemesi ve Ruhsat Devri

Merhaba arkadaşlar, durum biraz karmaşık olduğu için ayrı bir konu açmak istedim.Zaten araç alınmadan öncede engelli araç mtv'si için ayrı ayrı konular vardı ancak bu sefer durum biraz karışık.

Bundan yaklaşık 4 ay önce sıfır bir araç aldık. Araç babaannemin üzerine ve babaanem %95 engelliydi. Vekalet babamdaydı ve aracı alırken tüm işlemleri o gerçekleştirdi.

2 ay önce babamı , bir hafta araylada babaanemi kaybettim. Allah nasip etmedi yeni yeni bunları düşünecek durumda kafayı toplamaya çalıştım. Aracı şimdi üzerimize almamız gerektiği söylendi. Yasal olarak amcalarım varis olarak gözüküyorlar ancak o yönden bir sıkıntımız yok. Sıkıntı aracı üzerimize alırken herhangi bir biçimde bir biçimde ÖTV geri ödemesi veya MTV ödemesi yapıp yapmayacağımız. Bildiğiniz gibi engelli ruhsatı ile alınan araçlarda 5 yıl mtv ve sıfır alımda ötv alımı gerçekleşmemekte.

Lüleburgazda ablam trafik şubeye gittiğinde herhangi ödeme yapmayacaksınız diyor vergi dairesine gittiğinde ise biz de öyle bir şey yok üzerinize alacaksanız ötv geri ödemesi yapacaksınız deniliyor. Bir ikilik söz konusu.

Bu durumda hukuksal açıdan izlemem gereken yol nedir. Pazartesi sabah emniyete ve vergi dairesine gidicem ancak öncelikle forumdaki bilgili forumdaşlardan bilgi almak istedim. Kazanılmış hak diye bir kavrama ulaştım ancak bu durumla ilişkili olur mu emin olamadım. Bilgisi veya bu konuyla ilgili bir bilgiye ulaşabileceği yakını olan varsa yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ÖNDE-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim öncelikle başın sağolsun ALLAH sabır versin aynı olay bizdede var bizde babannemin üstüne engelli aracı aldık ekimde ve babannem vefat etti 2 ay önce öncelikle şunu söyliyeyim ötv geri ödemesi yapmıyorsun neden dersen engelli kişinin çoçuklarından birine feragatname cıkartırsan sorun yok ötv alınmıyor vergi dairesi bu konuda onay verdi ilk önce veraset belgesi cıkarıyosun orda zaten cıkar baban vefat ettiği için verasette sizin adınız cıkar engelli kişinin varisleri kendi aralarından bir kişiye feragatname verip aracı kendi üstüne 5 yıl satılamaz şeklinde aracı ötv ödemesi yapmadan yalnız bundan sonraki mtv leri ödemek şartıyla varislerinin birinin üstüne araç yapılabilir yalnız ALLAh rahmet eylesin rahmetli baban da vefat ettiği için çelişkili bi durum normalde sende ailendeki bireylerden feragatname alıp üstüne alabilirsin ötv ödemeden yalnız vergi dairesindeki yüksek kademeli memurlara sorman lazım memur bilmez geçiştirir ama %90 ödemiyorsun çünkü ben vergi dairesinde 5 kere memura ve müdür yardımcısına tekrarlayarak sordum bende feragatnameleri cıkardım trafiğe gidip ruhsat cıkarıcaz sonra vergi dairesine bildiricez bu arada vergi dairesine bi git ruhsatı ver mtv düşümlerini bildirmemişler bizim aracın 850 lira cezası cıkmıstı babannemin engelli belgesiyle ruhsat fotokopisiyle düşümünü yaptılar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)