Çoğu 80 küsür model Mercedes te abs varken Çoğu 70 model mercedes te 4 disk fren varken . X markanın 2005 modelinde abs yok 4 disk fren yok (Viraj kabiliyetini falan filan geçiyorum) şimdi ben 2005 model alınca güvende mi oluyorum yani.
Printable View
Çoğu 80 küsür model Mercedes te abs varken Çoğu 70 model mercedes te 4 disk fren varken . X markanın 2005 modelinde abs yok 4 disk fren yok (Viraj kabiliyetini falan filan geçiyorum) şimdi ben 2005 model alınca güvende mi oluyorum yani.
arabamız 22 yaşında o adamın sülalesi gelse elimdende alamaz komple söker odamda birleştirir biblo niyetine saklarım yine vermem açık ve net birazdan çıkıp muayeneye giriyorum 2015'e kadar artık bizi ayıramazlar recep ivedikte sandıktan çıkan fotoğrafı hatırlayanlarınız vardır sanırım
şu türkiyede herşey bittti bi bu kaldı a... millet açlıktan ölüyor iş yok benzin fiyatı almış başını gidiyor vergi algı kdv memleket satıldı gitti araçların yaş sınırlamasımı kaldı bitek milletin kafasını bulandırmaktan başka bişey degil. bu...
adam allaha emanet öyle bi arabayla geziyoki şase kayık kaporta dökülüyo attığı dumanın haddi hesabı yok her açıdan zarar bu tip araçlar. ciddi anlamda denetim olması lazım bu konuda kaldırsınlar etraf temizlensin biraz, ama 15 yaş sınırı biraz sıkıntılı iyi bi düzenleme yapılırsa güzel girişim.
2008-2009 bazı modellerde abs yok 1991-92 model saab da volvoda mercedesde en az 2 airbag var abs var anti patinaj sistemi var traction control sistemi var hangisi daha güvenlikli hangisi daha eski..
haber asparagas olabilir mi?
yada abartılmış falan?
bende ilk sayfada bi heyecanla yazdım falan ama dünya da bunun örneği yok, olmaz yani olamaz böyle bir uygulama..
dediğim gibi deseler ki pampalar biz bu araç denetim olayını sıkılaştırıcaz, belli yaş üstü araçlar iki yılda bir değilde her yıl muayene olucak falan filan anlarım, ama öyle hop 15in üstüne ver 2-3bin lira at hurdaya.. öyle bi dünya yok, olamaz..
daha tüv de bile eksoz emisyonun ölçülmediği bi sistemde gerçi neyi hakkıyla kontrol etcekler o da ayrı bi mevzuuda neyse..
vel hasıl-ı kelam haber bana biraz abartılmış geldi sakin kafayla düşününce..
aksini düşünmek bile istemiyorum :D
bakanın yaptığı açıklamaya göre , 20 yaşını doldurmuş oldukları arabalara daha önce yaptıkları gibi ( kamyon otobüs) plakalarına para ödenecekmiş. tabıkı bu acayıp komik bi rakam oluyor :D zorla kaldıracak hallerı yok ama sigorta ve mtv bedellerınıde 20 yas ustne fazla bı sekılde zamlı uygulayabılırler sımdı 90 medel oncesene yaptıkları gıbı. bır nevı zorunlulukta bırakacaklar ınsanları...
sanmıyorum aratınca bir çok sitede haber çıkıyor örnek.
Dikkat! Eski araçlar trafikten çekiliyor haberi
Bunları gündem meşgul etmenin ürünleri olarak görüyorum.
Konuyla ilgili örnek olarak tanıdığımızın en büyük tutkusu olan, ailesinin bir ferdi olarak gördüğü Buick Regal'ini hurdaya çıkarmaya,elinden almaya kalksalar insan haklarıyla bağdaşmaz.
Bilimden,teknolojiden bahsetmişte, 1990-2000 yıllarında, 2010-2015 yıllarında uçan otomobillere bineceğiz, ultra akıllı evlerde oturacağız vs vs. öngürülerde bulunuyorlardı, hala zenginlerin dahi sahip olmadığı şeyler bunlar. Hala bindiğimiz otomobillerde elektronik oyuncaklar haricinde köklü bir gelişme olduğunu düşünmüyorum. 100 yıldan fazla süre önce üretilmeye başlanmış çok verimsiz motorlara sahip, kauçuğun yolla arasındaki sürtünme kuvvetiyle hareket edebilen, bence günümüz için ultra ilkel araçlara biniyoruz.
Bu ilkel taşıtlar zaten zorunlu olarak yol kullanımına uygunluk yönünden sıkı bir şekilde kontrol ediliyor.
Trafik kazalarının yegane unsuru otomobil ve yol sorunundan ziyade, insanların davranış bozukluğu ve eğitimsizliği. Önce insanların birbirine saygılı olmasını, birbirlerinin haklarını gözetmesini sağlamalılar. Böylelikle trafik dahil birçok sorunun önüne geçileceğini düşünüyorum.
Keske asparagas olsa :)
Bu ne arkadaş avrupa Birliğin de bile yapilmayani biz yapacaz esnasında konuşuyoruz Ahaha :D Komik ne denebilir. Benim polo burada 15000 tl almanyada 500 euro ya alırım. Oradaki hayat koşulları ile buradaki farkı nası kapatmayi dusunuyolar. Altındaki arabaya da karisacaklar haa vay anasina ne günler gorecez bakalım. Yapabilecek varsa garajimda biri klasik 4 arabam var gelip alsınlar da görelim :)
Biraz önce haberlerde gördüm ikinci uludere vakası manşetiyle, 150-200 kişilik bir kafile ırağa geçiyor, katırlarına kaçak mazotu yüklüyor Tr'ye dönüşte de asker istihbarat alıyor ve yolllarını kesiyor geçemezsiniz bu şekilde diye, en yakın köyden kalabalık bir gurup olay yerine geliyor ve kavga gürültü taş sopa derken emir geliyor izin verin diye, askerin gözünün içine baka mazot yüklü katırlarla köylerine gidiyor vatandaşlar..
Yahu ayıptır, günahtır, yazıktır, önce kaçakçılığın, kaçak elektriğin, vergi kaçıran ultra zenginlerin yükünü, bu ülkede vergisini düzgün ödeyen insanların sırtından bir kurtarın, ondan sonra milletin arabasına gelsin sıra..
Ayrıca devlet teşvik verecekmiş eski aracını ver yeni aracını o kadar indirimli al tarzında yine şimdi haberlerde gördüm, anlayacağınız bu teşvik yine vatandaşın cebine benzine, elektriğe, doğalgaza zam şeklinde yansıyacak vatana millete hayırlı olsun...
arkadaşımda 84 model op orjinal lpg siz 500sec var canını verir o aracı vermez 20 bin tl sadece incik boncuk işlerine para harcadı bir çok parçasını almanyadan getirttik çıkma orjinal sırf yan sanayi kullanmamak için.. 84 model araçda abs,traction control,airbag var.. klima,koltuk ısıtma,elektrikli koltuklar,sunroof,far yıkama falan varki bunlara hiç girmiyorum bile..
yoksa bunlar aklıma gelen şeyi mi yapacak?
eski arabanı getir, bir miktarcık indirimle yeni araba al kampanyası başlatıp, sözde yeniye teşvik edicekler, tabi bu arada da boş durmayıp belli yaş üstü araçların vergilerine ve zorunlu trafik sigortalarına en güzelinden bi ''güncelleme'' geçirip milleti mecbur mu bırakıcaklar ?
vallahi korkuyorum bu adamlardan billahi korkuyorum artık...!
Şimdi eve gelince haberlerde RTE'yi görünce, düşündümde, gündem değiştirme, saçmalamanın dışında asıl neden tatlı tatlı ötv'yi kapmak, adamın aracını hurdaya ayıracaklar, 0km araçta şu kadar teşvik var diyecekler, borç, harç veya tiko para... adam gidecek 0km araç alacak, ötv'de doğru cukkaya.
Netice itibariyle, deniz bitti (para) her yer kum oldu, yüzmek için kıyıdan, köşeden ne kadar para alırızın peşindeler.
Zaten şu son 1 haftadır dikkat ediyorumda, hiç olmadığı kadar her yer trafik polisi kaynıyor, hani utanmasalar, rögar kapaklarından fırlayacaklar.
Ölsem de vermem karakızımı. Harcadığım paradan değil aşık olduğumdan vermem....
kredi çekip gemicik alabilecek bir zümre olarak görülüyoruz bOşbakana göre işkembeden sallıyo kimisi eski araba sever kimisinin eski arabaya gücü yeter sanane lan sen git kankan apo yu dışarı çıkarma hesapları yap!!!bu makarna nelere kadirmiş arkadaş sorsan altı üstü hamur :)
2002 şahin alırsak 4 sene rahatız :D
Şaka bi yana tek bişey yazacağım; yavaş alsınlar...