User Tag List

Sayfa 8/12 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
220 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Eski araclar trafikten men edilecek!

orhan_guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni araba demek Ötv demek Kdv demek Bandrol Demek size çok basit bir hesap yapım beyler kendim skoda da çalışıyorum Rakamlar nettir.

Örnek: Skoda Rapid 1,6 Tdı Elegance Serisi.

Alış Matrağı : 29,766 TL
    Ötv: %40 : 11,906 TL
    Kdv:%18 : 7,501 TL
    Bandrol : 414 TL
    Plaka Masrafı :276 TL
    Toplam :49,587 TL
    Devletin kasasına Giren net : 19,821 TL
    Satış fiyatı Aracın Anaktar Teslim : 49,990 TL
    Kocaman plazaya kalan ise Sadece : 403 TL Birde her gelen pazarlık yapar 403 TL de ucar gider.
    Bizim devletimiz okadar bizi seviyorki aracın hesabını yaparken ilk önce mal bedelinin üstüne Ötv koyuyor sonrada üstüne %18 Kdv koyuyor Yani Ötv nin bile Kdv sini alıyor, Bazı arkadaşlar dışardan otomobil bayilerinin çok karlar kazandığını sanıyorlar oysaki hepsi yanılıyor, örenek durumu incelerseniz ne demek isteğimi anlarsınız
    DRİLL
    Dr.Ecu

Sercanius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şahenkler doğuştan ve tüvden işin kaymağını yiyiyor, koçlar zenginliğine zenginlik katmak istedikleri için hükümete baskı yapıyor, ab ve merkel bize 0km otomobil satabilmek için ab kriteri ayaklarıyla ayrı baskı yapıyor. ab ve bizim doymak bilmeyen, işçiye bol maaşı çok gören şeref yoksunu iş adamlarının derin baskıları başımızdaki güdümlü hükümette tutuyor. Ne insanı ne de ölümleri düşünen var, tek amaç milletin cebindeki parayı kendi ceplerine doldurmak.. Bizim koyunlarımız otlamaya, öküzlerimiz çamur banyosu yapıp kendilerini mutlu hissetmeye devam etsinler..

duble yollara gelirsek asfalt kalitesi rezalet seviyede, hatta asfalt bile değil. 70lerde 80lerde duble yol yapılamıyordu ama yinede az da yapılsa yapıldığında asfalt kalitesi daha üstündü..
    Pro Stock Garage

DoganSuper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yardımcı olacaklarsa şöyle bişey yapsınlar 15 yaş üzeri aracınızı getirin 2013 model aracınızı bedava alın.. nasıl böyle bişey saçmaysa bu trafikten men etme işide saçma..

TameR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birincisi galeri piyasası ölür...

Onu geçtim benim gibi trilyoner bile olsam eg civic alıcam diyen adamlar sırf başbakan istedi diye aracını kullanamayacakmı

bu seferde yasadışı yada ruhsatsız araçlar trafikte tehlike taşımayacak mı ?? ki adam polis tarafından çevirilse aten kaybedecek bişeyim yok diyip daha da tehlikeli olmayacak mı ?

Ayrıca nedense habertürk gazetesi daha 10 dk önce 17 milyon araç bir yılda hatalı olduğu için geri çağırıldı diyor..

Ama adam arabasına gözü gibi bakıyor hala dipdiri Hangisi daha tehlikeli!
    REAL MEN USE THREE PEDALS!

yasko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Klasik araç kullanan aracına değer biçemeyen garajdan cıkartmaya kıyamayan insanlar ne oLcak ?
    Tahmin ediyim klasik araçlarada Lüx vergisi geLir,Klasik arac kullanıcaksan vergi ödiceksin derLer...

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzel yazmışsınızda ordaki asgari ücret yaşam kalite ve standartını burdaki insanlara verebilicek bir ortam varmı.. orda 50 yaşında aracı adam zevkine keyfine sevdasına hobisine yada manevi bazı değerleri için alabilir ama kapıda illaki sıfır bir yada iki arabası vardır oralarda araba almak zor bir şey değil çünkü..
    ordaki insanlardaki 50 yaşındaki araç büyük adamın oyuncağı tarzı bir şeydir..

türkiyede böyle bir lüks yok... zorunluluk ne yazık ki adam o araçla işe gidiyor o araçla ailesini taşıyor o araçla alışverişini yapıyor hastasını taşıyor memlekete ailesini ziyarete gidiyor v.b.. Türkiyede ötv ve diğer vergileri kaldırdılarda avrupadaki gibi ordaki fiyatlara eş değer fiyatlarda sıfır araç sattılarda kimse almadımı.. türkyiedeki doğan şahinin fiyatı bile avrupadaki 2000 model üstü ikinci el pek çok araçdan daha pahalı..
    +1

Böyle bir sınırlama getirirlerse, araç kiralamak daha mantıklı, saati gelince adamlar bakıma götürüyor, sigortasını yapıyor, 3 senede bir araç yenileniyor, araç senin olmuyor, zaten olunca ne oluyor ki, her dakika bir şey saplıyorlar.

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha öncede hurda yasası oldu arkadaşlar kimsenin aracını zorla elinden almadılar, alamazlar da zaten, üretildiği tarihteki fabrika verilerini standartlarını yakalayan araca kimse karışamaz.

işime hesabıma gelirse ben aracımı vermeyi düşünüyorum
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

e46m3SC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende devletin hurda toplama bolgeleri seçeçegini oralarda toplayacağını duydum aracın bedelini odeyerek isterse vatandaş vericek oda olmadı metal ömrü vs test edilcek ona görede eski aracın vergisi yükseltilcek diye duydum toplanmaları ihtimali yok öyle birşey bunu bizzat anadolu yakası hurda aracaları toplama ihalesini alan firmadan tanıdğıma sordum
    Zor Geliyorsa Yaşam,Rabbine Sığıncaksın Paşam...

coastguard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +1

Böyle bir sınırlama getirirlerse, araç kiralamak daha mantıklı, saati gelince adamlar bakıma götürüyor, sigortasını yapıyor, 3 senede bir araç yenileniyor, araç senin olmuyor, zaten olunca ne oluyor ki, her dakika bir şey saplıyorlar.
    Tamam'da şimdiki trafik sigortası ve kasko fiyatlarıyla şimdiye kadar kiralayabildiğimiz fiyatlara araç kiralamak biraz zorlaşıcak gibi duruyor.Buna ek olarak talep artışıyla orantılı olarak fiyatlarda yükselişe geçer.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    vergi yükseltmek zaten toplamaya eş değer bir şey 5-10 bin tl lik araçdan bin tl, iki bin tl vergi alırlarsa o aracı zorla olmasada kibarca alma yoludur kimse 5-10 bin tl lik araca gidip bin tl iki bin tl vergi veremez vericek durumu olsa zaten o araca binmez..

Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +1

valla en güzeli motorsiklet 250cc enjeksiyonlu 30 beygirlik gv 250 im var hem vergisi az, hem az yakıyor, hem carbon salınımı az.. eğer şu yazılanlar hayata geçerse en güzeli kapsam alanı dışındaki araçlardan birini almak misal pick up lar kapsam dışında ise pick up almak yada minübüs sınıfı kapsam dışındaysa minübüs statüsünde bir araç almak o statüde geçen güzel van tipi araçlar vardı zaten yeni kasa ford rangerlar gözüme çok haşin görünmeye başladı her an bir çılgınlık yapabilirim
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

chatlaxs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha önce olduğu gibi belli bi yaş üstünü hurdaya çıkarana ötv indirimi falan yapılırsa zaten kendi kendine çürük çarık ayrılıyor ?
    Trafik & Kasko Sigorta işleri Yapılır

stak67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende eski model araç kullanıcısıyım. şuana kadar hiçbir aracım muayeneye gidipte kalmadı. hafif kusur sayısıda 3ten yukarı olmadı. 2011 yılında aynı anda benimle muayeneye giren 2008 model era fren testinde ağır kusurdan kaldı. Şimdi benim arabam sırf 85 model diye mi trafiğe çıkamayacak ? böyle bir saçmalık olabilir mi ? bunun yerine tüv denetimini daha üst düzeye çeksinler madem. trafikte muayene kontrolunu artırsınlar. kimsenin benim eski araba kullanma zevkimi elimden almaya hakkı yok.

stak67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şöyle de bir durum varki benim 96 model vento aracımdaki donanım 2008 dobloda yok. 96 vento da abs varken birçok yeni model şirketler için üretilmiş araçlarda halen abs bile yok. 90lı yılların mercedeslerindeki donanımda birçok yeni araçta halen yok. güvensizlik meselesini yaşla doğru orantılı düşünmek yanlış.

Remon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı stak67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şöyle de bir durum varki benim 96 model vento aracımdaki donanım 2008 dobloda yok. 96 vento da abs varken birçok yeni model şirketler için üretilmiş araçlarda halen abs bile yok. 90lı yılların mercedeslerindeki donanımda birçok yeni araçta halen yok. güvensizlik meselesini yaşla doğru orantılı düşünmek yanlış.
    arkadaşım fiat çok kötü bir araç mıdır ? 2008 doblo bir kere ticari öyle çok albenili şeyler yapılmıyor zaten ne kadar ekmek o kadar köfte durumu var. bu tür konularda neden fiat aşağılanıyor ben bunu anlamış değilim. chery , tata gibi b.ktan markalar varken ?

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Remon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım fiat çok kötü bir araç mıdır ? 2008 doblo bir kere ticari öyle çok albenili şeyler yapılmıyor zaten ne kadar ekmek o kadar köfte durumu var. bu tür konularda neden fiat aşağılanıyor ben bunu anlamış değilim. chery , tata gibi b.ktan markalar varken ?
    Yav adam 96 model arabadakı donanım 2008 dobloda yok diyor sende kalkmıs neden dobloyu asagılıyorsun dıyorsun.

Tamam fiat harika mükemmel benım 2006 hyundaımde yok o donanımlar ezik hyundai

Acın gözlerinizi önce söylemek istenenini anlayın sonra cevap yazın buraya.Boşuna polemik,tartışma cıkarıcak işlere girmeyin.

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence eski araçlarda fabrikasyon abs airbag fln aranması lazım ki bir çok kaliteli eski araçlarda 90 lı yılların başından itibaren abs ve airbag mevcut

bu özellikler olmıyan araçları ayıklasınlar ozmn illa 15 yaş nedemek bende bunu anlamıyorum şimdi 95 model bir şahinle 95 model bir bmw yada vw ni karşılaştırın aynı yıllarda üretilmesine rağmen aralarında dağlar kadar fark var
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

halilcan9455 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunun olabilitesi nedir abiler ?
    ev alırken arabamızı sattık yerli malı yurdun malı diye doğan aldık. şimdi son bir kredi çekilcek eğer böyle birşey varsa model yükseltmemiz lazım Doğan 93 model.
    Alıntı gokhan07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uyması için öncelikle arabada bi beyin olması lazım oda senin arabada yok

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dün 30 tl ye değiştirdiğim baskı balata hazımsızlık yaratmış hükümette bu kadar az masraf çıkaran arabaların trafikte olmasını istemiyorlar
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

hakan_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 5500 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    95 model şahinime yıllık 100 lira vergi ödüyorum. tabi ki istemezler trafikte
    güzel nokta.

ben de yıllık 56 lira ödüyorum, ödenen en az vergi bu sanırım, bi yemek parası bile etmez di mi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)