23 senedir aynı arabaya biniyoruz ailecek Allah ömür verdiği sürede bineceğiz... Bu dvlt ne *** yerse yesin yine bineceğiz...
Aynen öyle...
Baskıcı olmak bunların südünde var heralde. Bunlar tatlı dil nedir, anlayışlı olmak, saygı duymak yada empati nedir bilmezler... Anca yasaklarlar. En ufak protestodada biber gazını basarlar. Halk onlar için kukladır, yada evcil hayvan... ..kime kadar yolları var...
Koyunun olmadıgı yerde keçiye Abdurrahman Celebi derler, sıfır fiyatlarının cosmasindan kaynaklanıyor hersey. Sıfırı 40 binden 60 bine çıkıyor, herkes zincirleme yükseltiyor fiyatını
Tam 93-94 model bir arac alma arefesindeyim cok tereddüte düştüm. En kotu senaryo nedir sizce beyler? Sonuçta kayıtlı 16 milyon aracın yarısı 94 model veya daha eski.
Yok yani.Bir kez e39'a niyetlendim ya kesin çıkar bu karar onuda aldırmazlar.Adamı sinir ederler.Bayiden sıfır bmw alacak paramız vardı da biz zevkimizden mi 1998 model bakıyoruz.
Kanun dediğin adil olmalı; insanların dişinden tırnağından arttırıp kenara koyduğu birikimler zaten o yaşlardaki araçlara yetiyor, daha iyisi ÖTV üzerinden KDV hesaplayan bir sistemle almaya yeltendiğin otomobil zaten diğer ülkelerdeki 2 araç fiyatına tekabül ediyor.Kendi ülkene göre adil değilsin diğer ülkelere göre hiç adil değilsin, zor bir yasa gibi gözüküyor ama evvelden zor dediğimiz her şey bugün kanun oldu bu memlekette.
Kaishakunin !!!
15 yaş çok erken örneğin 98 passatları ele alalım abs çart curt var o zaman 2011 lada ya binelim o daha beter
doktor görmeden sağlık raporu verip gerizekalıya soru sorar gibi ehliyet sınavı yapılırsa olacağı bu saçma sapan kazalar kazayı araba değil söför yapar
bunların yasasına da yasamasına da koyup koyup çıkartmalı lan zaten zor nefes alıyoruz memlekette kredi borcu ödemekten anam ağladı 96 model arabaya adamlar şimdi tutup elimden mi alacaklar bu kadarda olmaz ya
Ne Mutlu Türk'üm Diyene....
8 milyon arac sozkonusu, surec nasil isleyecek gercekten merak ediyorum. Benim aklıma 3 senaryo geliyor,
-50/100/200 liralik vergileri 4 haneye çıkartacaklar (kesin gözüyle bakıyorum)
-Eskiden yaptıkları gibi hurda yasası çıkacak (muhtemelen boyle bir hamle olur)
-Direk trafikten men edecekler(Bu cok gerçekdisi)
Benim almayı düşündüğüm arac cok bir kayıp oluşturmaz, en son trafikten çeker kampüste kullanırım da; e30'lar e36'lar W124'ler vs. asiri bir deger kaybı olur. Yer yerinden oynar, bütün araclar cok ucuzlar ama kimse binemez, Allah hayretsin bu isi. Belirsizlik olunca da ne yapacagını bilemiyor insan.
ortada sadece bir demeç var yani başbakanın bir platformda ettiği bir laf.. Ben kimsenin gelipde ver arabanın anahtarını bu arabaya devlet adına el koyduk hadi şimdi git yoluna diyiceğini düşünmüyorum bu insanlık dışı devlet dışı bir davranış olur bildiğin taş devri kanunu olur..
büyük ihtimal insanları cezbedicekler vergi indirimleri hurda teşviki eski aracını getir yeniyi ötv kdv indirimli götür tarzı şeylerle piyasadaki eski araçları hurdaya ayırıcaklar yani insanlar isteyerek gönlüyle vericekler..
burdada aracı değerli olan insanlar ortaya çıkıcak çünkü değil onlara hurda indirimi ötv indirimi ne olursa olsun araçlarını vermezler onlar.. ben vergilerdede ciddi bir yükseliş yapılıcağını düşünmüyorum bu hükümet buraya böyle büyük hatalar yaparak gelmedi çünkü başbakanın yanında onlarca danışmanı var hesap kitap yapıyorlar anadoluda köylerde ufak şehirlerde kasabalarda maddi durumu imkanı olmayan ve elindeki araçlar kendilerine yeten şükür eden insanlar var bu insanların kazandıkları para belli kendi karınlarını zor doyuruyorlar istediğin kadar zam yap verigiye alamıycağın bir verginin devlete faydası olmaz bu bir gerçek...
zararı kaybı olur tam aksine sen 5 bin tl lik araçdan 1-2 bin tl vergi iste bakalım bir günde mtv den gelen vergilerinde ne kadar düşüş olucak kimse veremez vermez değil veremez öyle vergisiz kuralsız sürerler.. bence bunların hepsinin hesap kitabını yapıyorlar piyasadan kaldırabilicekleri kadar çok aracı hurda teşviki ötv kdv indirimi gibi yöntemlerle temizliycekler kalanlarda kalıcak zaman içinde eriyip gidicek şahsi fikrim..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)