User Tag List

Sayfa 11/12 İlkİlk ... 9101112 SonSon
220 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: Eski araclar trafikten men edilecek!

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    hurda indirimi çıkarsa ve büyük ihtimal bu seferkinde afda getiricekler hurdaya çıkıcak araçların geçmişe dönük ne kadar trafik mtv falan borcu varsa silicekler bu teşviki dahada arttırıcak bence..
    şahsi fikrim bu işden en karlıda galeriler ve araba bayileri çıkar piyasada ne kadar hurda haşat varsa sahiplerinden satın alır toplarlar..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

akbaba78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaldirsinlar o zaman 0 araclardaki vergigiyi alalim bizde amk gazetesi

halilcan9455 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı akbaba78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaldirsinlar o zaman 0 araclardaki vergigiyi alalim bizde amk gazetesi
    ne yaptın abi sen adam kuruşu almanın yollarını arıyor senin dediğine bak
    Bırakın vergilerin kalkmasını sadece Ötv % 50 düşürülsün. 0 araç patlaması yaşanır.
    Alıntı gokhan07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uyması için öncelikle arabada bi beyin olması lazım oda senin arabada yok

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki ben 95 c200 elegance mercedes peşindeyim aldım mesela bu arabanın kasko değeri 18.000 desem ötv mtv den o kadar düşecekmi acaba ?

ToNy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu okuduklarım eğer yasalaşırsa, gördüğüm en saçma yasalar sıralamasında liste başı olabilir...
    İnsanların tek düzen koyun gibi yaşamasını istiyorlar sanırım... İnanılır gibi değil...!

Eşim eski arabaları sevmez, ona söylediğim bir sözü hükümetede söylemek istiyorum...

" Eski araba yolda bırakmaz, bakımsız araba yolda bırakır..."

Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ToNy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu okuduklarım eğer yasalaşırsa, gördüğüm en saçma yasalar sıralamasında liste başı olabilir...
    İnsanların tek düzen koyun gibi yaşamasını istiyorlar sanırım... İnanılır gibi değil...!

Eşim eski arabaları sevmez, ona söylediğim bir sözü hükümetede söylemek istiyorum...

" Eski araba yolda bırakmaz, bakımsız araba yolda bırakır..."
    Muhtemel cevap sudur:
    "Eski araba devlete gelir getirmez, bize para lazım"

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Burak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muhtemel cevap sudur:
    "Eski araba devlete gelir getirmez, bize para lazım"
    Tam tersi eski araba genel anlamda giderler sınıfında yeni arabaya oranla devletin cebini daha çok doldurur.. daha fazla yakıt tüketir buda devletin cebine daha fazla vergi demekdir.. daha fazla değişen parçası vardır daha sık sanayiye gider ve yan sektörleri besler usta servis parçaçılar v.b.. tabi bunların vergisi stopajlarındada payı olur..

Yeni araçların artık zaten çoğunun 5 yıl garantisi var ek para verilirse uzatılıyorda zaten ilk sene bir yağ su değişiyor 50-60 bin km ye kadar ciddi bir masrafı olmuyor ve garantiden dolayı insanlar garantisi bozulmasındiye resmi servis dışında hiç bir yere götürmüyorlar..

kısaca eski aracın vergisi düşük olabilir ama gider listesi daha kalabalık ve masraflıdır yeni araca göre haliyle devlete daha çok para kazandırır..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tam tersi eski araba genel anlamda giderler sınıfında yeni arabaya oranla devletin cebini daha çok doldurur.. daha fazla yakıt tüketir buda devletin cebine daha fazla vergi demekdir.. daha fazla değişen parçası vardır daha sık sanayiye gider ve yan sektörleri besler usta servis parçaçılar v.b.. tabi bunların vergisi stopajlarındada payı olur..

Yeni araçların artık zaten çoğunun 5 yıl garantisi var ek para verilirse uzatılıyorda zaten ilk sene bir yağ su değişiyor 50-60 bin km ye kadar ciddi bir masrafı olmuyor ve garantiden dolayı insanlar garantisi bozulmasındiye resmi servis dışında hiç bir yere götürmüyorlar..

kısaca eski aracın vergisi düşük olabilir ama gider listesi daha kalabalık ve masraflıdır yeni araca göre haliyle devlete daha çok para kazandırır..
    Haklısınız ben sadece vergi gözüyle baktım.

h.savas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki,ya ben maddi durumum gereği eski araca biniyorsam yada hani sözde sıfır araç almama yardımcı olacakmışya bu aldığım yeni araç benim tempramdan ne kadar güvenli neye göre ve kime göre...
    tabi ya ...

131mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı h.savas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki,ya ben maddi durumum gereği eski araca biniyorsam yada hani sözde sıfır araç almama yardımcı olacakmışya bu aldığım yeni araç benim tempramdan ne kadar güvenli neye göre ve kime göre...
    Halil çok saçma bi durumla karşı karşıyayız kanka bu adamlar TC yi kaldırıyolar eski arabayı da kaldırırlar... Ama inadına binicem!!!
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itin köpeğin maskarası değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi, askeriyim.

engin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni araçlar el yakıyor bugün en kötü arabanın sıfırı 30bin tl lerden başlıyor,bu arada klasik severleride unutmayalım eski arabayla kazanın ne alakası var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gelişme var,

İsteyene nakit, isteyene vergi indirimi sağlayan teşvik paketi geliyor
    09 Nisan 2013 Salı 11:22

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları ile gündeme gelen ve 20 yaşın üzerindeki araçların trafikten çekilmesini öngören teşvik paketinin ayrıntıları netleşti.

Star Gazetesi'nin haberine göre, ekonomi bürokrasisi, hurda araçlarının trafikten çekilmesi amacıyla, vergi indirimi ve nakit desteğini içeren iki alternatif hazırladı. Buna göre, hurda aracını verip yerine yeni araç almak isteyenlere, vergi indirimi getirilmesi öngörülüyor.

İkinci olarak, hurda aracını teslim edip bunun karşılığında nakit olarak ödeme yapılması gündemde. Böylece, hurda araç sahiplerine çift yönlü bir teşvik getirilmesi söz konusu olacak.

Alternatiflerle ilgili çalışmalar ise ay sonunda üç bakanın katılımı ile yapılacak hurda zirvesinde ele alınacak.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

en ucuz araba satışından yüzde 40 ötv + kdv + ıvırı zıvırı bayinin gelir vergisini katarsak 10 bin liralık arabaya 10 bin lira harcamak uzun süre alır ama 20 bin liralık arabadan 20 bin lira almak satış yapıldığı an olan bir şey. üstelik bu araçlarda yakıt tüketmeye başlıyor haksız mıyım hocam?
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yapmayın allah aşkına görende burası geyik forumu sanıcak.

otomobil forumunda yeni arabaların masraflarının daha ucuz olduğu yazılıyor garip. eski araç dediğiniz mustang midir nedirde daha pahalıdır.

daha bi kaç gün önce aracımın debriyaj balatısını değiştirdim. 30 TL tuttu parçası. 20 TL ye far aldım.

hangi yeni arabanın 30 tlye debriyaj setini balatasını alabilirsiniz?

eski arabaların çoğu her türlü yağı kabul ediyor. yeni araçların yağları en kötü 45 50 tl.

kaldıki yetkili servise gidiyorsan bir periyodik bakıma 350 400 bayılırsın çoğu araçta. üst sınıflar dahada yüksek..

benim 33 yaşındaki arabama 200 tlye ön takımından tut debriyajına, fren balatalarından tut yağ filtre bakımlarına herşeyini yapıyorsun.

yani eski araba masraflıdır yeni masrafsızdır çok saçma olmuş. araba eski diye bakmayan adam vardır ona sürekli masraf çıkar. yeni arabaymış gibi kullanan kimseye masraf çıkarmaz.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Remon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yapmayın allah aşkına görende burası geyik forumu sanıcak.

otomobil forumunda yeni arabaların masraflarının daha ucuz olduğu yazılıyor garip. eski araç dediğiniz mustang midir nedirde daha pahalıdır.

daha bi kaç gün önce aracımın debriyaj balatısını değiştirdim. 30 TL tuttu parçası. 20 TL ye far aldım.

hangi yeni arabanın 30 tlye debriyaj setini balatasını alabilirsiniz?

eski arabaların çoğu her türlü yağı kabul ediyor. yeni araçların yağları en kötü 45 50 tl.

kaldıki yetkili servise gidiyorsan bir periyodik bakıma 350 400 bayılırsın çoğu araçta. üst sınıflar dahada yüksek..

benim 33 yaşındaki arabama 200 tlye ön takımından tut debriyajına, fren balatalarından tut yağ filtre bakımlarına herşeyini yapıyorsun.

yani eski araba masraflıdır yeni masrafsızdır çok saçma olmuş. araba eski diye bakmayan adam vardır ona sürekli masraf çıkar. yeni arabaymış gibi kullanan kimseye masraf çıkarmaz.
    kesinlikle , adam yaptırmıyor hiç bir şeyini , eşşek niyetine biniyor eski arabasına ama ya klasik sevenler ? ben çok sık görüyorum yeni arabadan daha iyi durumda olan yaşça büyük arabaları. çoğuda dikkatli kullananların elinde. eski araba masrafı bence araç sahibine göre değişen bir kavramdır.

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanayideki ustalar da yanar bu yasadan. Yeni araba alan yetkili servisten başka yere götürmez aracını. Büyükler kazanır küçükler kepenk kapatır aç kalır
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gelişme var,

İsteyene nakit, isteyene vergi indirimi sağlayan teşvik paketi geliyor
    09 Nisan 2013 Salı 11:22

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları ile gündeme gelen ve 20 yaşın üzerindeki araçların trafikten çekilmesini öngören teşvik paketinin ayrıntıları netleşti.

Star Gazetesi'nin haberine göre, ekonomi bürokrasisi, hurda araçlarının trafikten çekilmesi amacıyla, vergi indirimi ve nakit desteğini içeren iki alternatif hazırladı. Buna göre, hurda aracını verip yerine yeni araç almak isteyenlere, vergi indirimi getirilmesi öngörülüyor.

İkinci olarak, hurda aracını teslim edip bunun karşılığında nakit olarak ödeme yapılması gündemde. Böylece, hurda araç sahiplerine çift yönlü bir teşvik getirilmesi söz konusu olacak.

Alternatiflerle ilgili çalışmalar ise ay sonunda üç bakanın katılımı ile yapılacak hurda zirvesinde ele alınacak.
    kg başı para veriyorlar benim aracın değeri 7-8 ise kg vurunca 3 çıkacak neden kabul edeyim?

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Benim burdan anladığım şu, dikkat ederseniz teşvik paketi diyor, yani kullanıcıya bir dayatma yada zorunluluk yok gibi sanki, isteyen bu paket çerçevesinde eski aracını verip teşvikten yararlanacak isteyen binmeye devam edecek. Ben böyle algıladım umarım doğrudur
    A programmer is an organism that turns coffee and pizza into software

www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GökhanOluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim burdan anladığım şu, dikkat ederseniz teşvik paketi diyor, yani kullanıcıya bir dayatma yada zorunluluk yok gibi sanki, isteyen bu paket çerçevesinde eski aracını verip teşvikten yararlanacak isteyen binmeye devam edecek. Ben böyle algıladım umarım doğrudur
    Ben de bu sekilde dusunuyorum. Vergileri değiştirmezlerse problem yok

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)