Demiştim ben vergi ve sigortadan bezdirecekler diye...
20 yaş üstü araç sahiplerine müjde I BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergiin, hurda teşviği kapsamına alınması planlanan 20 yaş üzeri araç sayısının Türkiye'de 2 milyon civarında olduğunu ifade ederek, araç sahiplerini 'zorlayıcı' ve 'teşvik edici' iki modelle araçlarını hurdaya ayırmaya ikna edeceklerini söyledi. »4'te 20 yaş üstü araç sahiplerine müjde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, araç sahiplerini 'zorlayıcı' ve 'teşvik edici' iki modelle araçlarını hurdaya ayırmaya ikna edeceklerini söyledi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda teşviği kapsamına alınması planlanan 20 yaş üzeri araç sayısının Türkiye'de 2 milyon civarında olduğunu ifade ederek, araç sahiplerini 'zorlayıcı' ve 'teşvik edici' iki modelle araçlarını hurdaya ayırmaya ikna edeceklerini söyledi. Zorlayıcı model içerisinde çevreci olmayan araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) yükselten ve çevreci araçların ise vergisini düşüren bir yol izleyebileceklerini söyleyen Ergün, teşvik edici sistem kapsamında ise hurda araçlara bir bedel ödeyeceklerini ve yeni bir araç almak istediklerinde ise kredi imkânı sunacaklarını belirtti. Ergün, "20 yılın üzerindeki araçların sayısı 2 milyonun üzerinde. Sistemi tersine çevirmemiz lazım. Sıfır arabanın, en çevreci arabanın vergisi en yüksek. Çevreyi en çok kirleten arabanın vergisi en düşükte. Çevreci olmayan araçların MTV'sini yükselten ve çevreci araçların MTV'sini düşüren bir sisteme yöneldiğinizde bu sistemi zorlar." ÇÖPTEN BENZİN AKACAK Ergün, kanser ve GDO iddialarıyla gündeme gelen nişasta bazlı şeker (NBŞ) üretimi için gelen kota artırımında yabancı içecek firmalarının etkili olduğunu söyledi. Çöplerin geri dönüşümü üzerine çalıştıklarını da belirten Ergün, "Atıklarımızın yansım yeniden değerlendirebilirsek 7-8 milyar dolarlık bir kaynak ve ekonomi karşımıza çıkıyor. Kanalizasyondan eneıji üretiyorsunuz. Çamur kalıyor geriye. Çimento fabrikasına para verip yaktırıyorsunuz bu çamuru. Şimdi yeni sistemler var, arıtma tesisi çamurlarından fueloil ve ham petrol ii retebiliy o rsun uz. Türkiye'deki birçok arıtma tesisi, çamuru lıanı petrole dönüşüp rafinaj işleminden sonra fuel oil, benzin, mazot olarak kullanılabilecek, çamur diye bir şey kalmamış olacak" dedi.
Haberin Tamamı İçin: 20 YAŞ ÜSTÜ ARAÇ SAHİPLERİNE MÜJDE,GazeteA24
GazeteA24.com
" Sıfır arabanın, en çevreci arabanın vergisi en yüksek. " hadi ordan.Adamlar artık ne yalan söyleyeceklerini şaşırdılar.Madem çevreci motor diyosun.Motor swap'ı serbest bırak.Bizde euro 5 standardında motor swaplayayak.Çuff Çuff gezek.
Adamların derdi yaştan millete takamadıkları vergiyi zorla almak.Bir dahaki seçimlere de bunlar tek parti gelirse vay halimize.800 lira asgari ücret veriyo bir de yüzsüz yüzsüz bu parayla geçinilir diyo.Offff offf.
Adamlar öyle ya da böyle bu araçları yiyecek.Ama yiyemez olsunlar da son yiyişleri olsun.
HÜKÜMETİN UMRUNDA DEĞİL BAZI ŞEYLER
bu kaza dün olmuş bunun gibi binlerce onbinlerce araç piyasada devam et hükümet...
![]()
Kaza işinin eskisi yenisi yok. Belli bir süratten sonra her araçla ölünür. Tüketim toplumu yaratmak insanları borçlandırmak için üretilen bahanedir bunlar. Yok çevreci değil bilmemne. Yukarıda denildiği gibi swapı serbest bırakırsın, adam şahine 1.3 multijetini takar gezer. Komple yasaklamak çözüm değil. Ne olacak, trafikte trafikten çekilmiş plakasız bir sürü eski araç görülecek o olacak.
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
ozaman asgari ücret 2000 tl olsun %85 ötv vergisi %10-20 olsun benzin 1.90 tl olsun hani hayaldi gerçek oldu ya madem öyle bunlar da olsun? kimse meraklı değil ki kimsenin götüyle zoru yok kırık dökük şahine tofaşa binmeye. hadi onu bırak belediye otobüsünü yapıyorsun işciye 2 tl öğretmene 1 tl polise bedava. tamam kimsenin ekmeğiyle imkanıyla zorum yok ama ozaman düşük gelirliye de sahip çık. öyle imkan sağlayıp 5 bine getirdiğin arabayı 50 bine vergi kitlemekle üstüne üç kuruş destek vererek al arabanı yenile ben sana destek oluyorum olmazki. her sene muayeneden 300 lira kitlemekle olur olmaz cezalar kesip milleti ifrit etmekle mi destek çıkacaklarmış. düşür vergileri sahip çık düşük gelirliye bak trafikte 5 yaş üstü araba kalıyor mu. sgk öde vergisini öde tırtını öde zırtını öde zaten adamın elinde kalan 3 kuruş para. bırak allahaşkına bu şekilde bir sonuca varılmaz. tamam ben de memnun değilim dökük kırık arabaların trafikte dolaşmasına ama insanlar ne yapsın gücü yetmiyor diye mahrum mu kalsın.. bu uygulama hoşuma gitmedi..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)