Özgüvene bak, en son 40bin olurmuş.
Ölene kadar satamaz o paraya o arabayı cocuklarına miras kalır artık :)
Printable View
Mesela.. son 500 diyorsun 450diyor 450desen 400 olmazmı diyor 50 lirayla hafta sonunu getirecekmiş dedim sen alma bunu git satmıyorum sana :) var böyle garip tipler.
ayrıca açık açık laf olsun diye dip yazanlar mesaj sayısı yükseltmenin yeni yolunu bulmaktan başka hiçbir amaç güttüklerine inanmıyorum bitmediniz gitti diyesim var.
son fıyat dıp fıyat gursel abıye mahsus adamın durumu bellı parası varsa alıyor tabı pazarlık yapmaya calısıor adamsın gursel aga :D
Aslında bir zamanlar Konya araba pazarında yaşamıştım dip fiyat muhabbeti.Tahminen açıklayayım biraz.Mesela bir mal satıyorsunuz.Aklınızdan 12 geçiyor ama 15 diyorsunuz.Alıcınında aklından 13 geçiyor ama bunu söylese üzerime yıkar diye geçiyor.Ne kadar aşağı çekersem kar diyor.Aşağı olmaz mı dip fiyat filan diye uzuyor muhabbet.Mesela satıcı çok sıkışık ve dip fiyat dediğinde 10 olur diyor.Alıcı aklından geçirdiği fiyata göre 3 karda.
Konya oto pazarında bir broadvay satıyoruz geçmiş gün.Ortalama o zaman 1 milyar 800 milyon filan ederi var.1.900 diyoruz aşağı olmaz mı diyor.1.800 diyoruz daha aşağı diyor.1.700 diyoruz son ne olur diyor.Sen bir şey ver diyoruz, aşağı olmaz mı diyor.Birinde denemek için 1.500 e kadar indim adam daha aşağı diyordu.Öğlen çektik gittik pazardan.Olayın mantığı bu yani.
bende yönetime sormak istiyordumda buraya kısetmiş
şimdi x kişi fiyat bin tl istiyor
ben burda açık şekilde 750 tl olur mu desem yasak mı bu ?
Burda dip fiyat nedir diye sorcaklarına arayıp sorsalar (tel numarası yazıyorsa tabi ) daha mantıklı ama bence bunda abartılcak bişey yok
İnsanlar gerçekten almak istediği sürece ben bir sakınca görmedim
Dip fiyat artik cok insancil,
Baslikta hersey guzelce yaziyor,
Ilk msj dip oluru ne nakit su olur,
2. Mesaj peki durumu ne,
3. Peki hangi sehir,
4. Tmm kafama yatti, simdi jantsa bunun olcusu neydi :) yada benim arabama olur mu :)
Artik satiliklara format kurali gelsin, sirayla; durum= bu, dip fiyat=....
Hic sevmem altinti yapmayi ama hersey ortadayken ne vereyim abime ne vericen abime seklinde 5msj oluyor :)
57 yazılıp 43e satılan araba gördükten sorna dibin kralını istemek herkezin hakkı valla
teşekkürler Özgür :)
bu arada başlıkta yazan
Yada satilik ilani verenler ozellikler sisik fiyatlar mi veriyorlar?
Bu sorunun cevabı kesinlikle evet %80 fiyatı şişik malesef, kendi kendime dışarda ben bunu 20 liraya alıyorum adam gelmiş malzemeye 40 istiyor dediğim çok olmuştur. İşin garibi alanda oluyor :D
bende satılan ürünün özelliklerinin,fiyatının pm lenme mantığını çözemedim
Eğer ürüne ederi kadar fiyat koyarsan pazarlıksız satılır zaten ürün. Ben bu site üzerinden telefon, 1 kere cd çalar, lip vb. şeyler sattım daha önce. Hiç birinde benzer mesajlar almadım, alıcı için uygun ve de malın ederi kadar fiyat yazılıydı çünkü. Yukarıdaki civic satan zatı muhterem gibi aracın ederinin 2 katını yazmadım. Ama milletimizin özelliği bu herkes kısa yoldan parayı bulmanın peşinde. :)
Valla bu forumda sıfırından daha çok para istenen kullanılmış arabalar mevcut :D
Alan mallar olduğu sürece fiyatı şişiren de çok olur.
Honda 1.4lere falan hiç girmiyorum :)
Yuz yuze veya telefonla konusamadigimiz icin su olur mu bu olur mu diye pazarliga girmiyoruz olabilecek son fiyati ogreniyoruz ne karsidakinin nede kendimizin vaktini almiyoruz. Bence gayet dogal bir durum sonucta her fiyatin pazarlik miktari oluyor bu durumdan bu kadar rahatsiz olunmasi ilginc. Bu arada telefondan yaziyorum turkce karakterleri o yuzden giremiyorum
Telefonda amiyane tabirle çingen pazarlığı yapıp her türlü argümanını savuşturunca " abi çok pazarlıkçısın ya" diyor bi de pişkin.
Şu pazarlık sünnettir diyen insanları da anlamıyorum, arkadaş islamın 5 şartını bilmezler pazarlık sünnet derler.
Şu zamana kadar bütün ürünlerimde pazarlıksız fiyat belirtmişimdir, ona rağmen dip fiyat isteyenler oldu, bende gönülleri olsun diye 1000 liralık ürünlerde filan 50TL indirmişliğim vardır :)
yerlan1 fiyat alabilirmiyim çıkar şimdide :)
ya ınvıdıa catback koydum s2000 ıcın cıft cıkıslı headerstan ıtıbaren boru 450 yazdık aclar dıp fıyat dıyor hala yazık
Sıfırı 3 kurus olan ürünun ıkinci eline 5 kurus isteyenlerede var
biz Türk milleti olarak HERŞEY 1 MİLYONCUYA GİRDİĞİMİZDE BİLE FİŞ ALMAZSAM KAÇA OLUR DİYEN bir milletiz :D
sırf bu yüzden satış ilanlarına 2 fiyat yazıyorum; normal fiyat;...... dip ölü fiyat;...... ve pazarlıktan kurutluyorum. gerçi dip ölü fiyat üzerinden de pazarlık söz konusu.
"Dip fiyat" lafı biraz komık oluyor :D Onun yerıne en son ne olur gıbı sorulsa bu kadar tepkı cekmezdı :D
300 liralık ürün için, "kardeş 75 lira oksa yolla alıyorum" dedi. ben okurken utanıyorum o teklifi, kendi söylerken utanmıyo hiç
yerden fiyat gonder kanka :D
malın sıfırı 750tl
kullanılmıs mal istenilen fiyat 600tl böyle durumlarda piyasası belli olan mallarda millet mukayese yapıyor ve acaba bi indirim olurmu düşüncesiylen fiyat isteniyor.
bn zamanında 50tl lik mal için konu açtım indirim isteyen oldu 40a verdim :D
kısacası her dip fiyar isteyeni aynı kefeye koymayın.ayarını iyi bilmek lazım
Bide klasik kisiler var sirf fiyat almak icin fiyat isteyenler. O soranlarin hepsinr farkli fiyat yaziyorum ben.
Eger ciddi alici olursa zaten pmden ulasiyo :)
Dip fiyatin mantigi: mesaj yazmak icin yazayim kirlilik olsun
Piyasadaki fiyatlar şişirilmiş olunca insanlar buna mecbur kalıyor,
Normal fiyat yazanlarda arada kaynıyor.
Aracının kaza bela durumunu saklayanlar da ayrı bir dünya..
şu mesaj sayısı muhabbetinin kaldırılmasının ardından(yapanın ellerine sağlık); biraz zaman alacak olsa bile bu sorunun da ortadan kalkacağını düşünüyorum. nasıl ki yeni üyelerin konularına yazılan mesajlar toplam mesaj sayısına eklenmediğinden zayıf kalıyor; adının altında mesaj sayısı yer almayan kullanıcı da artık mesaj kasmayı bırakacaktır...
15 bin liralık arac için dip fiyat isteyip, 13 yada 12 gibi bir cevap umuduyla yaşamamak lazım diye düşünüyorum ben.
satıcının aciz durumda olduğunu düşünerek ne kadar yararlanabilirim çabasında olan arkadaşlar.. tebikler mütiş bir tespit.
ergenler arasındaki yeni akım,