Bir de pm alabilir miyim demeye alışmış.
Pm alacaksan , pm den sor.
Dip fiyat, olu fiyat gibi sozcukler gercekten itici geliyor.
In vtec we trust.
"Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
"Dude I almost had you." RIP Paul Walker.
Mapped by Dr. Ecu
Rebuilt by Hizli Rektifiye
Powered by Sistem Honda
Gayet amelece bir yaklaşım ama işte Türk insanının kanına işlediği için pazarlık edip satıcının malını ederinden ucuza kapatma olayı bu nedenle en güzeli satıcı 10 Lira edicek malını 13 Lira yazar alıcıyıda kendini tatmin etmesi için hadi kardeş 3 lira senin güzel hatrın için kırdım der , hem satıcı malını satar hem de alıcı pazarlıkta satıcıyı alt ettim sanıp orgazmın doruğuna çıkar.
Burda denk geliyorum adam 5 Liraya araba kokusu satıyor onun bile dip fiyatını isteyen var ulan 5 lira için yaptığın vıdı vıdıya değmez ama işte içine işlemiş bizim milletin napıcaksın..
Dip fiyat alabilirmiyim diyene Parasını verirsen alırsın demek geliyor insanın içinden
REAL MEN USE THREE PEDALS!
dıp fıyat son ne olur pm alabılırmıyım gıbı mesajların atılması bana gore urunu satan arkadasın alıcıya werdıgı bı acık.
ılanın altında bakıyorum 8-10 kısı ozel mesaj ıstemıs satıcı ısrarlar herkese pm attım yazıyo kı bu onunda ısıne gelıyo aslında cunku ılan guncellenıyo.
herkese teker teker pm attım yazana kadar sattıgım urunun sonu olusu dıbı budur arkadaslae dıyıp belırtse sanırım kımse sormaz
sormak ısteyenıde emının bu net lık pm ataraka sormaya yonlendırır.
kendı dusuncem kımsenın ılanı yada yazdıgını elestırmek amaclı degıldır
Herkesin aracini sadece hafta sonlari keyif amacli kullandigini soyledigi bir sistemde,
Trafik neden hafta sonu degilde hafta ici yogun oluyor?
valla ben en dip yaziyorum kalbi kirilir yaziyorum fiyat soran olursa,kiriliyoda kusura bakmasin kimse.
karsimdaki alicak kisi parayi kolay kazanmiyosa,bende coplukten bulmadim.
he ederi 500dur ben yazmisim 600 o zmn amenna.
- K -
________
Dr.Ecu
Pazarlıklı ve pazarlıksız diye iki ayrı fiyat yazmanın mantığını çözemedim ben de.
Pazarlıklı: x lira
Pazarlıksız: x-10 lira
Gibi
dipfiyat= Daha iyi pazarlıklı fiyatı olarak mı kodluyorlar diye düşündümyanlız bazıları var goruyorz malın fıyatı bellı. bu adam malına patent ,marka ,işcilik vs fiyatta eklemiş yazmıs tamam mal senindirde bukadarda abartı yazmayın istemsiz dip fiyat sözcügnü kullanası gelıyo ınsanın
![]()
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
bana da çok itici gelen bir olay.
alıcı adam piyasa fiyatını az çok bilir, lazım ise arar. dip nedir diye mesaj atmaz.
satıcı adam bir güzellik yaparız diye yazarsa suyunun çıkmasıda normal.
yaz arkadaşım son fiyatını da laf kalabalığı olmasın.
bu olay pazarlık sünnettir kısmını aşmıştır,sünnet arkasına saklanmaya gerek yok.
kısaca alışverişin, insanların birbirini ezme çabasına dönmüş halidir.
aslında daha vahim bir hal ama yazmaya utandım.
Hobimiz pahalı arkadaşlar ve işin kötü tarafı da 2-3 varyasyon deneyip en iyisini yakalamaya çalışıyoruz.sıfırını alırken 2000 tl acımadan verip 1000 tl ye düşünmeden satabiliyoruz.2.varyasyonda çıkma alayım fakat ilk 1000 tl lık zararı da kompanze etmek adına aslında bize yapılanı 3.kişiden satınalırken kompanze etmeye çalışıyoruz.titan Saadet zinciri gibi herkes zararını ötekinden çıkarmaya çalışıyor..
Sırf bu hobi yüzünden pahalı ucuz kavramını yitirdim vallahi..
Her ne kadar nefret etsem de hayatın her alanında olan bir kavram bu..
Misal, Turkcell gibi dev bir firma Sistem odasına storage alımı yapıcak.. Bilmem kaç milyon dolarlık iş..
Çağırıyor NetApp'ı, EMC'yi, Hitachi'yi vs..
Alıyor her birinden bir fiyat.. Diyelim sırasıyla 2 milyon, 2 milyon 50 bin, 2 milyon 55 bin fiyat verildi.. Geçiyor satınalma departmanı üreticilerin karşısına Dip fiyat değil dibin dibi fiyat istiyor.. %80-90 indirimler şaşırtmıyor insanı..
Ki bu durum neredeyse her Enterprise kurumda böyle işliyor.. Liste fiyatı 100.000 olan bir ürün 20.000'e satıldığı zaman şaşırtmıyor.. Koca koca kurumlardaki satın alma departmanları bu dip fiyatı dibin dibinin dibi haline getirirse sokaktaki insanın da dip fiyat istemesi kaçınılmaz.. Satıcı da nasıl olsa indirim isteyecekler diyerek yüksek fiyat çekiyor başlangıçta.. Gönül ister fiyatlar şişirilmesin, insanlar pazarlıkla uğraşmasın ama malesef bu durum imkansız..
özellikle otomobil satışlarında gerçekten saçma bir durum,ciddi adam arar alacağı bilgiyi alır araca bakar ona göre fiyat konuşur.pm isteyipde son fiyat alanlar bana hiç ciddi gelmedi şuana kadar
Sadece bizde degil ki Asya toplumlarının tamamında olan bi durum bu, Çin'e gidiyosun adam uzaktan kumandalı helikoptere 100 dolar çekiyor 20 dolara alıyosun, Tahran'da taksiye binmeden pazarlık yapıyor taksici ha keza türk-i cumhuriyetlerde böyle..
Bi nev-i üsul bu durum..
Tango-1 never dies.
beğendiğim malzemeyi direkt ozelden sorarım fiyatta ne kadar pazarlık payı var diye asla orayı kirletmem
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)