Benim bildiğim eğer 1 ay içinde başvurmazsan aynı plaka ile devam ediyorsun gibi bir durum vardı, uğraşmak istemiyorsanız parayı boş verip şuanki plaka ile devam edilebilir aslında. -Net bilmiyorum, yine de araştırın bunu.-
Printable View
Benim bildiğim eğer 1 ay içinde başvurmazsan aynı plaka ile devam ediyorsun gibi bir durum vardı, uğraşmak istemiyorsanız parayı boş verip şuanki plaka ile devam edilebilir aslında. -Net bilmiyorum, yine de araştırın bunu.-
Emniyete gitmeden önce randevu alman şart, yoksa bekler durursun.
Emniyete aracın üstündeki eski plakalar, noter satış sözleşmesi ve muamelecilerden doldurtacagın ek1 formu ile gitmen gerekiyor.
Evrakları senden alıp sana bir dosya açıyor, plakanın ne olacağını da orada yazıyor sana o kağıtla gidip plaka bastırıyosun. Eğer şubede cemiyet bölümü varsa direk ordan da basıp verebilirler.
Ruhsat için sana bir zaman söylüyor o gün de gidip ruhsatı alıyorsun. Ruhsatı aldıktan sonra da taşıtlar vergi dairesine gidip arabayı üstüne kaydettiriyorsun, noter satış sözleşmesi ile.
Bakırköy şubede ben 2 gibi evrakları teslim edip, akşamına ruhsat ve plakayı aldım çok hızlı çalışıyorlar.
Melihim uzun sürecek birşey yok kardeşim, 5 dakikalık iş bunlar randevu alırsan :)
İnternetten plaka ayırtılmıyor her şubede ya da komple kalktı sanırım...
Ben önceki arabamda internetten plakayı sectim, besiktas sube idi.
Bu arabada internette plaka secme cıkmadı, bakırköy şube.
Ama emniyetteki polise dosyaları cıkarttırdım olanlardan güzel olanı sectim :)
o silinebiliyor diye okumuştum en son o konuda biri yazmıştı
korkcak bişi yok melih. sıkıntı olursa ya tramere başvurursun yada bi satış daha yapar tekrar plaka değişirsin :)
ama yeni seri plaka veren avcılarda böyle bir sorun çıkmaz. genelde yky gibi plakalarda sorun çıkıyor.
benim plaka yky idi meğerse sigortacılar yk yky gibi plakaları geçici evrak çıkarmada çok kullanıyormuş ben bir ara kasko yapamamıştım başkası benim plakaya geçici kasko yaptığı için :D
bu arada avcılardaki emniyet yenilendi ve trafik şube gayet hızlı ve düzgün biyer oldu. sorduğunda her konuda yardımcı oluyorlar.
EK1 Doldurup Geçerli Sigorta Ruhsatın Ve Plakaların İle Emniyete Git Eğer Yoğun Değil İse Randevusuz Alıyolar Veriyosun Evrakları İçeri Pembe Şöförler Odası Dosyası İle Plaka Makbuzu Kesiyo Gidip Plakanı Bastırıyosun Sonra Yeni Plakaya Sigortanı Zeyillmi Nedir Öyle Birşey İle Geçiş Yaptırıp Tekrar Şubeye Dönüyosun Sigortayı Yeni Plakaya Geçmiş Olarak Kontrol Ediyolar Ruhsatını Veriyolar Sonra Yol Veriyolar
Özel Plaka İçin Ağzını Açsan 1000TL Diyolar Zaten
Salı sabahına randevuyu aldık. Araba zaten yarın dükkana giriyor. Plakalarını sökücem ek1 formunuda yarın doldururum bizim muamelecide evrakları tamamlarım. En kısa zamanda halledeyim şu işide çıksın aradan. Yavuz abi çok sağol :)
Zeyili emniyetin görmesi gerekmiyor diye biliyorum.
Yani ruhsatı plakayı al, sonra sigortacından yeni plakaya gecirt kaskoyu trafiği devam :)
Değişiklik yapacak olanlar için :)
Sabahtan trafik şubenin ordaki muamelciye gittim ek1 doldurttum fotokopileri çektirdim. 20 TL verdim.
Sonra içeri girip evraklarımı verdim, bana bir kağıt verdiler plakamı belirledir. O kağıtla gittim soförler odasından plakamı bastırdım. 23 TL.
Döndüm trafik şubeye 1de gel dediler, 1de gittim ruhsatı aldım.
Ruhsatımı aldıktan sonra cevizlibağ vergi diaresine gidip nakil vasıtalara kaydını yaptırdım ek1 kağıdı ile. Bütün işlemlerimi 1 gün içersinde hallettim :) Toplam maliyet 43 TL :)
artık ağız tadıyla binmek kaldı yeni plakada gayet güzel beğendim ben app ve pleksi plakalıkla yakışıklı olur :)