Bulunduğum ilçedeki emniyetten başka ilçede olan plakayı alabiliyormuyum bilen varmı arkadaşlar ? Emniyet plaka kalmadı diyerekten başka ilçeden isteyebiliyor diye biliyorum ama ?
Printable View
Bulunduğum ilçedeki emniyetten başka ilçede olan plakayı alabiliyormuyum bilen varmı arkadaşlar ? Emniyet plaka kalmadı diyerekten başka ilçeden isteyebiliyor diye biliyorum ama ?
p.tesi günü bende plaka çıkarttım ama bana bu vergi dairesi olayını hiç söylemediler. Yarın bi vergi dairesine gidip sorcam. İlginç geldi bana
kanuni olarak hiç bir engel yok. ben avcılarda ikametim varken çatalcadan plaka çıkarttım daha önce. ancak bazı şubelerin polisleri daha az insanla uğraşmak için olmayan bir kanunu hemen o an uydurup ikametin burda olmadığı için burdan alamazsın diyip başından kolayca savabiliyor. :)
İkametgah neresiyse oradan almak en güzeli uğraşmadan :)
trafik şubelerden birinde emniyet müdürü tanıyorsan adına bile plaka çıkartırsın çok ucuza. aksi halde güzel plaka isteyince arkadaşlarında dediği gibi 1000 liradan kapı açıyorlar. helede ALP yada ERN gibi plakalar olursa uçuk çıkıyor.
yani aslında herşey mümkün tamamen gideceğin yerdeki insanlara bağlı. şans yani. kanunu olarak hiçbirinin engeli yok.
Biliyorum hocam sonu 0043 için 2.500 lira ERN için 17.000 lira demişti ancak boşta yotu .. Ben uzlaşmaya çalıştım 500 lira vereyim ğraşmadan alayım sonu 0043 olsun diye onu da kabul etmedi üstüne birde kavga ettim adamla çünkü elime bir kağıt verdi üstünde bir hesap numarası git yatır öyle gel dedi .. Sonuç ben plakaya para vermedim bundan sonrada vermem :)
Vergi dairesi olayı önemli arkadaşlar, çünkü noterden satış bile yapmış olsanız araç vergi dairesinde eski sahibi adına görünüyor. Ordan aracı üstünüze geçirtmeniz lazım...
Saçmalık resmen ama memleket böyle işte naparsınız.
Aracimin satisi yapipacak ama plakasinin bende kalmasi icin hangi yolu izlemem gerekiyor bilen arkadas yardimci olursa sevinirim
Yoksa araci sattigimda plkayida vermemmi gerekiyor??