kanada bir ara 400.000$ depozito yada yatırım karşılığında vatandaşlık veriyordu yanlış hatırlamıyorsam ama galiba bitti o olay. var mı şuan böyle ülkeler ?
kanada bir ara 400.000$ depozito yada yatırım karşılığında vatandaşlık veriyordu yanlış hatırlamıyorsam ama galiba bitti o olay. var mı şuan böyle ülkeler ?
Hocam vatandaşlığı nasıl almış tam olarak birde 2 yıl içerisinde dil öğrenme gibi zorunluluğu var mı ? Şimdiden hayırlı yolculuklar
Bazen bende düşünmüyor değilim yurt dışında yaşamayı. Hatta vatandaşlık konusunu da bayağı araştırmıştım. Bence imkanları artı bir durum ama aynı zamanda gurbet özlemi çekmek eksi bir durum.
Vatandaşlık düşünenler için kısa bilgi: Avrupa'da vatandaşlık hakkını en kolay alabileceğiniz ülkeler Belçika ve Macaristan. Belçika'da 3 yıl oturup, yaşarsanız vatandaşlık hakkına sahip olabiliyorsunuz.
Ama öncelikle Belçika ülkesini iyi bir şekilde tanıyıp, kültürünü öğrenip, anayasasını bilmek gerekiyor. Vatandaşlık için sınava sokuyorlar.
Macaristan'da ise işler daha basit: Sadece Macar dilini bilip, Macar kültürünü öğrenirseniz ve Macar anayasasını bilirseniz Vatandaşlık hakkına sahip olabiliyorsunuz. Yine aynı şekilde sınav ile vatandaşlık veriyorlar.
Bu iki ülke çifte vatandaşlığa izin veriyor.
New Toy! - 41 AJV 325
valla ben arabistanda 1.5 sene yaşadım norveçte hayli hayli yaşanır. Zorlukları yok mu var. Aile özlemi. Arkadaş özlemi. Onun dışında yalan. Kazık atan eniştemler batıyoruz gel yardım et diye çağırmasaydı dönmezdim. Buradaki gece hayatının 10 katı orada var. Türklerin hepsi aklı başında adamlar. Mühendis olmayan çalışamıyor zaten. Çok güzeldi. Kafama sıçiim diorum döndüğüm için. 12 ay denize giriosun zaten daha ne istiosun. Kışın bronz geziosun yazın bembeyaz![]()
IN BOOST WE TRUST
türkiye hangi yaşam standartlarında ve nasıl bi ülke olsun deseler, ya kanada ya da norveç derdim. kitap gibi ülke.ha kimi norveç'te huzur bulup hayattan zevk alır, kimi de hindistan'da; kişiye göre değişir.
şahsen iş sorunum olmayacaksa giderdim. kaymak gibi yollar ve dolayısıyla kullandığın araçtan aldığın zevk, muhteşem manzaralar, haklara saygılı insanlar, tertemiz şehirler ve köyler, adalet, yaşam standartları, her gün onlarca olumsuz medya haberlerinden uzak kalmak vs... gerçekten bunlar insana huzur verir.
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
Valla belirli bir zamandan sonra yasadigin yer vatanin oluyor yani olay dogdugun yer degil doydugun yer e donuyor. Zorluklari tabiki var ama bunlarin hepsi cok istiyorsan eger atlatiliyor. Aile ozlemi, arkadas ozlemi, memleket ozlemi vs.... Bugun Antalya'da yasasan Istanbul'a aileni gormeye 11 saatte gideceksin Amerika'dan da ayni saatte ki Avrupa tabiri caizse iki adimSkype, whatsapp, facebook tarzi iletisim portallari xxx kisiye duydugun ozlemi minimuma indiriyor. Uzun zmaan oldu ailemi gormedim ama skype den hergun saatlerce beraberiz. Belki TR de yasasam haftada bir belki gorecegim
![]()
Yusuf ben zaten ailemle birlikteyim,dediğim gibi hepimiz farklı insanlarız.Sen odana,mahallene,arkadaşlarına,ortamına pek bağlı değilmişsin demek ki.Ya da orda tr'de ki ortamından daha fazlasına sahipsin(+ imkanlarından) ondan böyle konuşuyo olabilirsin,bilemiyorum netice itibariyle.Herkesin popisi farklıNeticede yaş olarakta benden büyüksün,daha kolay olmuştur o yüzden en azından..
- K -
________
Dr.Ecu
Aslinda guzel bir arkadas cevrem vardi, ailemede ciddi bagliyim vs... Dedigin gibi herkesin hayattan beklentisi, kisiligi farkli . Bana guzel yada kolay gelen bir baskasina zor gelebilir. En azindan Amerika icin soyliyim ( hergun mutlaka pm aliyorum nas gelebilrim diye ) burasi pembe diyarlar ulkesi degil . Amerikaya gelmek demek 10 numara hayat yasamak demek degil . Zorlugu Tr den daha zordur .
2 haftalık Türkiye tatilimin ardından bugün ilk iş günümdü. yunanlı bayan iş arkadaşım evine mi gittin diye sordu,bende hayır evime geldim dedim.
hayır yanlış anladın dedi ve bende dedim ki,
sen yanlış anladın, vatanıma gittim ama evim burada. o yüzden evime geldim dedim.
belli bir süre sonra insan yaşadığı yere ayak uydurunca, ülkesine gidince bile bir eksiklik oluyor.
Türkiye'deyken ciddi ciddi evimi özledim![]()
1: senede 1 hafta yaz var onda da guneş goruyorsun o kadar sureklı soguk
2:insanlari cok soguk ve sıkıcı
3:hayat cok pahalı aylık 10 mılyar al buranın 800 tl sı gıbı
4:motorsıklete arabaya meraklıysa rallıy yada of-road aracı toplayabılır yoksa kar kurume aracı olarak kullanır...
arkadasın ıyı dusunsun....bıldıgım kadarıyla genc nufus cok az o yuzden kabul edıolar saten artı beledıyeye de ıscı olarak alıyorlarmıs aldılarmıda 20.000 auro aylık maas alıyolar...benım butun sulalem orda![]()
Hocam ne yaptin sen aylik 20k euro. Az biraz arastirma yaptimda kisi basi milli gelir heryerde farkli verilmis en fazlasi $90k demis. 20k abarti bir rakam olmus gibi.
20bin kron olabilir belkim. Norvecin para birimi henüz euro değil bildiğim kadarıyla.
Instagram: mutusgarage
Bence gitsin, hiç değilse insan muamelesi görerek hayatına devam eder. Bir dolu sosyal olanağı olur. Yeşillikler içinde hayatını geçirir.
800.000 Kanada dolarını veriyorsun, 5 sene orada oturuyorsun, 5 sene sonra Devlet sana faizsiz olarak 800.000 Kanada dolarını geri ödüyor. Ama parayı buldum, dur ben gideyimle iş bitmiyor, onunda şartı şurtu...vs'si var.
Demem şudur, o iş parayı vermekle bitmiyor, dur ben adamların hesabına parayı göndereyim onlarda bana vatandaşlığı versin ama bende TR'de oturayım, çok sıkıştırırlarsa oraya kaçarım düşüncesi varsa direk o düşünceye format at.
Lakin o düşünce direk şu kafaya benzer, "hem canım cennete, hem s...m v....a'da" , boşlukları sen doldur![]()
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)