User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
63 sonuçtan 58 ile 63 arası

Konu: Norveçte yaşamak ?

Yiğit Ş. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşına söyle. ingiltereyi düşünsün. ankara anlaşmasını araştırsın..
    *
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
    *simdi yok homsitora gidelim yok midpoyint yok starbaks
    *a..... o zmnlar yoktu oyle
    *bi cay iciriodun
    *bisinema
    *finishim

crused - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    norvecte yasayan biri olarak konuyu yeni gordum

nasıl başlasam burda hayat anlatıldıgı kadar gunluk gulistanlık değil işin aslı. ilk once norveçce yi bilmemn lazım ingilizce bi yere kadar. bu bilide dunya uzerinde 5.6 milyon kisi biliyor ( ø æ å )gibi değisik harfler var okusular felen cumleye gore değişiyor. cok ama cok sacma bir dil anlatamam konusurken sekilden sekile sokuyorsun ağzını

gelir cok cok yuksek ok ama bi okadarda gider var hesap et sigara 30 tl ekmek 12 tl kola 7 tl benzin dizel 3.6 tl. hele kira işi akıl işi değil buraya ilk geldigimde 14.000 nok kira odedim artı 2.000 nok elektirik su paraası yok. kendi evimi aldıktan sonra da aynı parayı oduyorum ama kendi evimin parasını oduyorum burda iyi bir ev almak istiyorsan 3.000.000 - 4.000.000 nok gozden cıkarman lazım daha asagılarada ev var ama 50m2 60 m2 ben 200 m2 aldım sans eseri kelepir denk geldi. burda genelde kelepir bisey olmaz ama bana denk geldi.

araban varsa 5.000 nok yol parası yıllık. burda balık petrol den başka bisey uretilmediginden hersey dısardan gelir. ve devletin uretimi olmadıgından burdaki her birey fabrika gorevi gorur nasıl olur. burda osursan vergi yurusen vergi hersey vergi vergisiz bisey yapamazsınız. vergi ilk once aldıgınız massatan baslar 30.000 nok maas alıyorsanız %30 u vergiye gider kalır sana 21.000 nok. sene sonu butun yıl kazandıgın para hesaplanır fazla vergi vermissen iade edilir. az vermissen hemen geri alırlar

sakın ha burda hasta olmayın doktorları hic ama hic iyi degildir. burda dokttora gidersin neyin oldugunu sorar muayne etmez ilac verir ve sana paralı ızın verir. en az 2 hafta :d 11 ay boyunca paralı rapor alabilirisin sorgusuz sualsiz. ama burda bunu yapanlar sadece dısardan gelenler norvecli gormedim rapor alıpta ise gitmeyen.

inanın kotulemiyorum yasadıklarımı yazıyorum eger bayanlarla ilgili biri iseniz burası tam size gore ya anlatılamayacak kadar sarısın mavi gozlu inanılmaz fiziklie hatunlar var.. ve cokk cokk cana yakın lar gece eglenmeye ciguli gitse tr deki mankenlerden guzel hatun yapar o derce yani anlatamam

hava ise cok cok soguk olur sennin 7-8 ayı cok soguktur bu sene -35 -40 ları goruyoruz. havaya su at kar olarak asagı iniyor o derece. cok fazla yagmur yagar yani gunesi senede 1 yada 2 ay ya gorur ya gormezsin.

burda haftanın sadece 5 gunu calısılır cumartesi pazar heryer tatildir marketler bile calısmaz nobetci market olur oda kucuk ihtiyac mazemeleri satar. cumartesi pazar istedigin gerseyi bulamazsın. hafta ici is 7 de baslar 3 te biter cuma gunu 1 de biter. calısma sartları cok ama cok rahattır. burda herkes her isi yapar hic kimse gocunmaz alıveris merkezinde tuvaletleri oyle hatunlar temizliyoki abooooo insanın habire tuvalete gidesi geliyo. evin muslukarını degistirmeye gelen eleman panemera turbo ile geldi o işini halederken ben arabasına bakıyodum gunduzler herks adam gibi calısır ama aksamları 8 e kadar sosyal hayatlarnı yasarlar 8 den sonra sokakta kimseyi bulmazsın. sehir merkezindeki kuluplerin oldugu yerler tıklım tıklım doludur. burda alkol kulanımı hat safadadır ama aksam 6 dan sonra kimse alkol satamaz yasak.

burda herkes sosyal hayatına cok ama cok duskun. cumartesi pazar heryer cıvıl cıvıl yolda yururken karsıdan hgelen yuzune guler hei hei der ilk geldiğimde iş mi atıyo bunlar dedim sonra baktım 80 yasındaki teyzeden tut 10 yasındaki cocuk bile aynı alıstım bende artık selam diyom
    ben burda oldugum icin cok memnunum tavsiye ederim ben biraz sanslı geldiğim iicin belki ama ben hayatımdan cok memnunm . genel olarak yazdım ne yasadıysan ne gorduysem onu.. sormak istedigin ne varsa bu konu hakkında elimden ne gelir ise yardım ederim....... sadece aklıma gelenleri yazdım.. daha unuttugum bircok sey var aklıma geldikce yazarım

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    crused klavyene sağlık. norveç çok merak ettiğim bi ülke olduğu için mesajını bi solukta okudum. güzel anlatmışsın, o ülkeden etkilendim doğrusu. google'da norway>enter>görseller deyince eşsiz güzellikler çıkıyo karşımıza. muhteşem bi tabiatı var. araçlar genelde 4x4 mü oluyo orada, bunu merak ettim.

yalnız senin klavyede noktalama yok herhalde, tek noktalama işareti galiba bu:
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güneşi bu kadar az görmek yılda 1-2 ay tek başına sıkıntı bence bu yüzden dünyadaki en yüksek intihar oranlarına sahip yerlerdir iskandinavya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @crused Kardeş öyle bir anlattınki gelesim geldi.Nasıl geliyoruz oraya.

crused - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    crused klavyene sağlık. norveç çok merak ettiğim bi ülke olduğu için mesajını bi solukta okudum. güzel anlatmışsın, o ülkeden etkilendim doğrusu. google'da norway>enter>görseller deyince eşsiz güzellikler çıkıyo karşımıza. muhteşem bi tabiatı var. araçlar genelde 4x4 mü oluyo orada, bunu merak ettim.

yalnız senin klavyede noktalama yok herhalde, tek noktalama işareti galiba bu:
    sadece gosterilen guzelikler. daha google da olmayan guzelikleri gormeniz lazım
    klavyeye gelince ole noktalama bende sıkıntılı bıraz kusura bakmayın artık :d

Alıntı rcbrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güneşi bu kadar az görmek yılda 1-2 ay tek başına sıkıntı bence bu yüzden dünyadaki en yüksek intihar oranlarına sahip yerlerdir iskandinavya
    dunyada en cok piskologun bulundugu ulke. ve yas ortalaması coook yuksen 80 yasında amcam bisikletiyle bira almaya pedallar kıcına vurarak suruyo felaket saglıklılar.

Alıntı elma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @crused Kardeş öyle bir anlattınki gelesim geldi.Nasıl geliyoruz oraya.
    aile birlesimi ile gelmek cok zor allaha sukurler olsun tr.de durumum iyidi hanımın da durumu iyi ama 1.5 sene bekledik.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)