User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
41 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Aramızda muhabbet kuşu üreticisi var mı?

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ben de vardı muhabbet kuşu yanına seneler sonra bir dişi getirdim di dişiyi öldürdü veya eceliyle öldü kavga ediyolar diye ayırmıştım altlı üstü sabah yanlarına gittiğimde altan bizimki hayvanın ayaklarını kemiriyodu benim gözümde en zor eş seçilen hayvan kanarya da baktım hangi dişinin yanına koyarsam koyim yumurta yapıyolardı
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

///KDrÖZER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ozan abi bende üretim yapıyorum 35 civarı yavru ve eş kuşum mevcut 8 takımı yumurtluyor ufak çaplı bir üretimhanem var kışa 50 ila 70 takım arası hedefim mevcut. Şimdi amaç eşe atmaksa ve kuşu yavru alırsanız kuşu ekeleşene kadar beklersiniz. Ama yavru alıyım eğitiyim yan yana alıştırıyım diyorsanız olmaz kuşlar eşe düşünce zamanla hırçınlaşıyor misal benimde üretimhanem de eğitilmiş konuşan kapı zili sesi çıkartan bir kuşum var kuş ele alınca artık ıstırıyor kanatana kadar. Kuşunuza eş alıcaksanız salma ortamına bırakarak anlaştığı kuşu alın veya aldığınız kuşu anlaşmaları için ayrı kafeslerde yan yana tutarak belli bir müddet takip edin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TayfunS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muhabbet kuşunun tüyü hasta ediyor diye duydum, doğru mu yoksa sallamasyon mu. Çok severim muhabbet kuşunu, eskiden saka da besledim ondan da. Ama muhabbet kuşu ayrı bi sempatik oluyo
    Muhabbet kuşunun tüyü değilde kafese kalamar taşı vs takarsanız kuş gagaladıkça ince ince toz çıkartıyor o kis yapıyor diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum kafesi temizlerken maske kullanırsanız bir nebze önlem almış olursunuz.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Benim daha oncede ciftlerim oldu, ilk basta tek tek alistirdim sonra yanyana koydum.

Erkek konusmayi filan kesiyor ama hala insana alisik oluyorlar, en azindain benimkiler oyleydi.
    Omzumda ikisi de beraber takilirdi saatlerce, beni de koloniden saniyorlardi.

Uretim hedefim filan yok, tum hayvanlarla aram dogustan iyidir. Muhabbetlerleden de iyi anlarim, iyi anlasirim.

Bir tane oglan ariyorum kendime, su an iki kizim var.
    Bir sene sonra sultana da es alacagim.
    Built to fall....

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim konuşan muhabbete bir eş beğendiremiyorum adam küsüyor ya 10 sene öncede konuşan muhabbetim vardı oysa ondan baya yavru almıştık o öldükten sonra beslemem dedim şimdi 2 senedir bu maviş hayvanı bende

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok seneler once yesilokoy sahilde yagmurda bulmustum bi muhabbet. Yakaladim bakmaya basladim, bi hayvan onun kadar akilli olamazdi yaw. Kafesi sadece yemek yerken su icerken kullaniyodu yemlik suluk var diye diger herzaman disarda aileyleydi. Gel gelir uc ucar op oper efsaneydi, bi aksam kafes degistirmeye gitmistik akrabamiza ozamanda sona ustunde su kaynatilirdi guyumle 20 sene evvel nerdeyse dedigim, biz kanaryalarla ilgilenirken bu birden bagirmaya basladi kiskandi direk kalkti kaynar guyum icine daldi orda oldu bidaha almayada cesaret edemedim. Oyle olmaz yenisi diyorum herzaman...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cok seneler once yesilokoy sahilde yagmurda bulmustum bi muhabbet. Yakaladim bakmaya basladim, bi hayvan onun kadar akilli olamazdi yaw. Kafesi sadece yemek yerken su icerken kullaniyodu yemlik suluk var diye diger herzaman disarda aileyleydi. Gel gelir uc ucar op oper efsaneydi, bi aksam kafes degistirmeye gitmistik akrabamiza ozamanda sona ustunde su kaynatilirdi guyumle 20 sene evvel nerdeyse dedigim, biz kanaryalarla ilgilenirken bu birden bagirmaya basladi kiskandi direk kalkti kaynar guyum icine daldi orda oldu bidaha almayada cesaret edemedim. Oyle olmaz yenisi diyorum herzaman...
    Bunlar çok ilgi isteyen kuşlar aga kıskançlık var intihar mevzusu bende daha önce duymuştum bir kaç farklı şekilde

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel bi konu olmuş benim de bi sıkıntım var...
    2002 de elime doğan bi oğlum var.Arada bir dişi aldık ama genelde tekti.mantık olarak son demleri ama dıştan sağlıklı duruyo.Reflexler kuvvetli , istemediği sürece yakalayamıyorsun.Dönemsel sıkıntıları oldu ama uçuşu falan iyi.Yaşı söylemezsen belli etmiyor.

Bundan bi iki sene önce annem dışarıda bi kuş buluyor , bizimki mi değilmi emin olamasada yakalamazsa kedi köpek halleder diye can havliyle yakalayıp eve getiriyor...O da dişiymiş şansa.Birazdaha irice.Jumbo dediklerinden sanırım.

Bunlar iyi geçiniyorlardı ama bikaç aydır çok kavga ediyolar.Dişi sürekli hır çıkarıp yanından itiyo.Erkeğin kuyruk tüyünü çekiyo.O da garibim viyaklıyo ama biz şşşşşşşşt diyip kızmadığımız sürece kurtulamıyo...hele bide ayna aldık.Dişi aynanın tepesini taht yaptı kendine , erkeği yanaştırmıyo
    bide geçen elime gelince farkettiğim ve çok üzüldiğüm olay ; erkeğin bi ayağının iki pençesi düşmüş.Bu neden olur , kavgadan mı????

Erkek direk bizim yavrumuz olduğu için çok ayrı yeri.ve öyle böyle bu bikaç senede öleceğini bildiğim için son zamanlarında huzurlu yaşasın istiyorum.dişiden ayırıp yeni bi kafesle tekrar baba evine yollayabilirim orda çok seviyolar.Ama dişiden ayrıldığı için tribe girer mi?Yoksa daha mı iyi olur??

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Benim durumda aynıydı bende de kendi kuşum sonradan gelen dişiye zarar vermeye başladı aynı kafese altlı üstlü bölme yaptım bu seferde hayvanın ayağını parçaladı sizin kuşada zarar gelmeden ayırın bence
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

BERKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde yavruyken almıştık daha üstünde tüy yoktu cici bebeyle beslerdi annem şırınga içine ezip sütle birlikte verirdik yıllar oldu hala bizimle 14 yaşında şuan herkes yakındır ölümü diyor ama yıllara meydan okuyor babacığım aşkım aşkım diyor adı barış kendi adını söylüyor cici barış diye ıslık çalıyor ilgilenmediğimiz zaman onunla ilgilenmemiz için şaklabanlıklar yapıyor yırtıyor kendini bi süre kendisiyle ilgilenmeyince küsüyor bildiğiniz aileden birisi oda heralde ölse çok üzülürüz az değil 14 senedir bizimle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BERKİN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizde yavruyken almıştık daha üstünde tüy yoktu cici bebeyle beslerdik şırınga içine ezip sütle birlikte verirdik yıllar oldu hala bizimle 14 yaşında şuan herkes yakındır ölümü diyor ama yıllara meydan okuyor babacığım aşkım aşkım diyor adı barış kendi adını söylüyor cici barış diye ıslık çalıyor ilgilenmediğimiz zaman onunla ilgilenmemiz için şaklabanlıklar yapıyor yırtıyor kendini bi süre kendisiyle ilgilenmeyince küsüyor bildiğiniz aileden birisi oda heralde ölse çok üzülürüz az değil 14 senedir bizimle
    MAAŞALLAH sadece

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim tek derdim erkek dişiden ayrılınca üzülürmü?Yada ne bilim sağlığına bi zarar gelirmi.Psikolojisi dengesiz hayvanlar çünkü.Burda okuduklarımdan da anlaşılana göre.

Dişi çok derdim değil , ona bi erkek alır biz bakarız , erkeği yeni kafesle babaya göndeririz , kafası rahat olur.Tabi tekrar yanlız kalmada bi etkilenme vss durum söz konusu olmuyorsa.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Etkilenmeyi bilmemde abi ben düzen tutmayan muhabbetlerimi ayrı ayrı salmalara atıyorum dinlendiriyorum şimdi kızıştırıp ayrı ayrı kafeslere eşe attım biri yuva kızdırıyor. Ama gözlemlerime göre erkeği ölen bir çiftim vardı dişisini salmaya aldım yem yerken ve özellikle mama koyduğumda çok asabi oluyordu diğer kuşlara çok sert davranıyordu şimdi hala öyle erkeği öleli 35 gün civari oldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üretici falan değilim ama alabilirsen jumbo boy muhabbet almanı tercih ederim

edemirbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni bir konu açmak istemedim, kocaeli içi muhabbet kuşu arıyorum, 2,5 yaşında erkek bir muhabbetim var insana alışık, ben okuldayken günün 8-9 saati yalnız kalıyor, hem ona arkadaş olsun hemde eve tekrar bir neşe gelsin, ufaklıktan beri beslediğim bi kuşum olsun istiyorum. çiftleştirme amacım yok, o yüzden erkek dişi farketmez. Önemli olan genç olması, eğitilebilecek yaşta olması. Bilezikli olması şart değil. Sahiplendirme ya da satış size kalmış. Yetiştiren ya da tanıdığı olan birisi bana ulaşabilirmi?

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    jumbo erkek de aldım o da öldü
    Tavsiyem,ureticiden alman pet shopdann aldiklarim hep oldu
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pet shopdaki ortamdan sonra eve alışamadığı için mi acaba sıkıntı oldu

edemirbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    jumbo erkek de aldım o da öldü
    Tavsiyem,ureticiden alman pet shopdann aldiklarim hep oldu
    Mümkün oldukça petshop'tan almamaya çalışıyorum zaten, bugüne kadar petshoptan sadece balık aldım, onun dışında oyuncak falan almaya giderim onun dışında adımımı atmam. İzmit'te benim bildiğim düzgün petshop yok zaten

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)