marka fanatikliğim yok fakat alfa'ya sempatim var.
156 yı kullandıktan sonra Almanya'da Alman aracı kullanmak gerektiğinin farkına vardım :)
bu yüzden istediğim 159 dan vazgeçtim :(
oğlum daha dün baba yine alfa alalım dedi :)
Printable View
marka fanatikliğim yok fakat alfa'ya sempatim var.
156 yı kullandıktan sonra Almanya'da Alman aracı kullanmak gerektiğinin farkına vardım :)
bu yüzden istediğim 159 dan vazgeçtim :(
oğlum daha dün baba yine alfa alalım dedi :)
marka fanatikliğinden ziyade ilk önce araba ve otomobil farkını anlamak lazım, bazı markalar otomobil yapar bazılarıda araba
mesela fiat kesinlikle araba üretiyor :D
Marka fanatikliği: "typer mı gallardo mu sorusuna ciddi ciddi e tabiki typer spor gazetesi turbo yapar gallardoya saplarım nasılsa"dır.
bende kendimce yorumlayayım o zaman.
geniş bir aileye sahibim hemen her markanın fena sayılmayan 2010 üstü modelleri mevcut.hemen hepsini hem meraktan hem test amaçlı kullandım.yinede benim kafama uymadı..benim hayalim hep 2005 altı arabalara binip istediğimi yapmaktan ibaret..yani deli param olsada hiç ferrari lambo gibi hayallerim olmadı hep typer 106 vti evo s2k gibi hayallerim oldu.
mesela jeep diyince aklıma thaeolar geliyor başka bişey düşünemiyorum.yıllarca pug kullandım kaç araba parası harcadım bunlardan sonra tü kaka rakip gözüyle baktığım hondaya bindim isteklerime verdiği cevap ve sorunsuzluğundan sonra honda tutkusu başladı..asla pug honda diye sidik yarışına girmedim sonuçta bu markaların sahipleri afferim len pugu iyi geçtin yada kötüledin al sana 1000 USD demedi :)
honda kullanıyorum mutluyum huzurluyum bana hondamı ancak daha iyi bir honda sattırır ;)
arabalara laf yokda bende chevrolet kullanıyorum ama mumkunse bulundugunuz sehıre gore chevrolet alın servisler servis değil insan soyma merkezi ...
Ben ergen gibi duvara posterini astığı arabayı milletin bindiği arabayla kıyaslayanlara bayılıyorum.
İnsan sahibi olup kullanmadan bir araba nasıldır anlayamaz kanaatindeyim, almadgn arabaya sempati duyarsın sadece.
X marka araç alacaksam ve foruma konu açtıysam kullanan, hatta uzun süre kullanan insanların fikirlerini alırım. "Emmimin eltisininoglunun patronunda var çok iyi/kötü araba" diye tavsiye çok görüyoruz. Fanatikler sagolsun.
Bu araba fanatikliği konusunda bir grup gereksiz yorumcu var, bahsettiğiniz gibi posterini görüp yorum yapıyor, yolda bi kere geçtim sanıp araba değil diyor vs vs. Önemli olan ne yaptığını ne olduğunu bilen insanların bu grubu takmaması. At hırsızının biri geldi kafadan BaSıkKK Cİci MAchiNE yazdığı arabasıyla park halinde evo geçip boş yolda soba borusu eksozunu bağırtıp yorum yapınca bu yoruma bakmamak hiç uslup bozmadan gülüp geçebilmek gerekiyor...
Benim için araba Müzik gibidir. Müziğin her türlüsünü sever dinlerim, ihtiyacıma göre, yerine göre, koşula göredir bu. Her iyi şarkıcıyı dinlerim ama her şarkısını değil. Michael Jackson seviyorum diye albümünü alıp her şarkısını dinlemem, sevemem. Rihanna'ymıs banane 5 şarkısını dinlerim ben. Yeni albümmüş bana ne ben pon de replay dinlemek istiyorsam ? Yeni diye yeni albüm mü iyi oluyor ?
Araba da aynı işte. Markaya göre değil , gitmeyen 1.6 pancar almanları da sevmem , fransızın abuk subuk plastik hararetli arabalarını da sevmem hondacı mısın demeyin honda da city kadar yüz karası bir model üretebilmiş özel bi markadır bu konuda :)
Ben güzel olan arabanın fanatiğiyim. 1.4 tsi golf de severim çıtır yükler mis gibi gezersin, hondanın seriliğini severim saatlerce tapagaz gidip ne hararet cubuğu oynar ne tık der bunu severim, almanın konfor güveni büyük motor iyi performanslısı da asla değişilmez , bugeye bir sti da eşsizdir , EVO tme severim ben 7 8 9 10 değil 6 dır benim için evo. opel calibra severim, pejo 406 coupe severim (pininfarina hatrına) .. böyle uzar gider o gün için ihtiyaca hitap eden araçtır güzel araç.
Ama son olarak hondacılar içindir bu lafım bir hondacı olarak; 1.6 110 120 125 hplik vtec2 ies fd6 fb7 sahibi olup da uffffff honda ne kaçıyo be yok böyle seri araba hondacısı olmayın.
Her hondacı aracını type r sanarak gider yapıyor sıkıntı burda cıkıyor :)
Selamlar arkadaşlar;
Kusura bakmayın dün akşamdan beri ancak yazabiliyorum.
Konu çok güzel ilerlemiş bir kaç kişi saptırmaya çalışsada muhattap olunmamış.
Özellikle genç arkadaşlarımız olgun bir şekilde yorumlamışlar.
Kendilerini tebrik ederim. Demek ki bu forum otomobil anlamında birşeyler katıyor üyelerine.
Yorumda bulunan herkese tek tek teşekkür ederim.
Konuya biraz daha farklı açıdan bakarsak; at-avrat-silah üçlemesine geliyor.
Bu konunun bir değişik versiyonunu DH'de konuşmuştuk.
Oradan @AXAPTA nickli arkadaşımızın yazdığı yazıyı alıntılıyorum.
Bu iç güdüsel bir şey.. Biraz yontmak gerekli bunu hissiyatları aslında..
At-Avrat-Silah 3lemesindeki "at", bu devrideki otomobil..
Erkek adamın "AT" ı iyidir, iyi olmalıdır.
Erkek adamın "AT" ı diğer atlardan üstündür.
Erkek adamın "AT" ına herkes gıpta etmelidir, onun güç simgesi AT ı dır çünkü.. Ne kadar iyi AT, o kadar güçlü ERKEK.. ATına kötü derseniz, güçsüz bir erkeksin demiş sayılırsınız..
"İYİ BİR AT", bir güç göstergesidir. Erkek adam güçlü olur mantığı..
Bu sebeple, altındaki otomobilin iyi olup olmamasına bakmadan o kişiye kullandığı otomobil, diğerler otomobillerden her türlü üstündür, iyidir!
Hatta aynı marka, aynı model, aynı renk vsvs aynı olan başka bir otomobilden bile daha iyidir kendisininki..
Buna "ilkel içgüdü" diyoruz işte.. Maskülen ya da ataerkil bir ailede yetişmiş tüm erkeklerde vardır bu duygu. Otomobiline kötü denmesi ile "erkek" liğine (kötü anlamda düşünmeyin bunu) laf edilmesi ile eşdeğerdir bu kişiler için.
Erkek adam kötü ATa binmez çünkü..
marka fanatikliği bence beklenti ve karşılık meselesi.
Senelerce mercedes bmw kıyaslandı ben bmwdan yana fanatik olurum tabi katogoride önemli.
ancak işkenceye dayanma konusunda sanırım bmw
valla hıc marka takıntım olmadı gerekte duymuyrum :)
Para verip aldığım şeyin neden fanatiği olayım ki sanki ben o markayı ölümüne savununca fabrika bana indirim yapacak. Her markanın ayrı modellerini severim Opel'in F kasa astrasını Peugeot'un 106 GTI Subaru'nun impreza blobeyesini sadece severim ama fanatiklik yapmam.
İlk msjlarımı yanlış anlayın lütfen. Bütçeye göre aynı paraya 2000 model yada 2010 model araç almak tamamen zevk ve tercih meselesidir. Benim anlatmak istediğim aldıkları 2000 model aracı yere göğe sığdıramayanlar için. Altı üstü normal bir aile arabası yahu aldıkları. Bu neyin fanatikliğidir böyle?
Ben size katılıyorum fakat aracını sevenleri yadırgamıyorum.
Garipsediğim tek doğrunun o araç olduğunu zannetmeleri ve diğer araçlara at gözlüğü ile bakmaları.
Bu ülkede 98 model Corolla GLİ ile 2007 model Accent Era aynı paraya satılıyor.
Arada 10 yıl gibi bir teknoloji farkı var.
Avrupada çoktan hurda olmuş araca bizde 18-19 bin istenebiliyor.
marka fanatikligim asla yok.. ama suna gelince sirasiyla , hundai era , peugeot 607 , honda civic, vw passat cc , audi a6 , bugune kadar sahip oldugum araclar icerisinde en rahat ettigim passat cc idi.. o yuzden o arabadan sonra bindigim tum vw leri sevdim sanirim.. bana ayri bi guzel geliyor artik vw arabalari gercekten basarili arabalar..
Fanatiklik değilde insanların beklentilerini eşit payda karşılayabilen bazı markalar olunca insan savunma pozisyonuna geçebiliyor ister istemez.
Akıllı telefonlarda mesela samsung galaxy serisi çok harika, mükkemmel diyen kesim olsada ben iphone severim kullanırım ama çok polemik konularınada girmem sonuçta benim firmam değil.
Fanatiklik daha heyecanlı,hararetli kişiliğe sahip kişilerde yoğun oluyor bence.Sakin kişilerde o kadar değil
Fanatiklikten önce ön yargıyı yenmek lazım. Problem orada başlıyor.
Milletimize göre
Hyundai hala eralardan getzlerden ibaret
Fransızlar hala sorunlu
İtalyanlar hala dandik zannediliyor.
Kimse bilmiyor 1.3 mjet'in 1 milyon devirebildiğini
PSA gurubunun BMW ile ortak motor kullandığını
Hyundai nin küçük segment atmosferik benzinli ve turbo dizellerde en yüksek güçleri elde ettiğini ve inadına 5 sene garanti verdiğini.
Renault'un A serisine motor verdiğini (millete sorunca renault dizeli 100 binde bitiyor:))
Önce kalın kafalılık halinden kurtulmak objektif bakmak lazım. Herkes bir markaya sempati duyabilir. Ama 20 senede aynı marka araba kullansam yeni araba alırken bir bakarım diğer markalar ne yapmış diye kafama yatarsa beğenirsem golf 7 de alırım i30 da alırım ama megane almam işte sevmiyorum tipini:) Fransızları genel olarak bende sevmem pek bana hitap etmiyorlar ama bundan sonra hiç hitap etmicekler anlamına gelmiyor.
Bu arada fanatiklik deyince direk honda kullanıcıları geliyor aklıma:D