User Tag List

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
108 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Marka Fanatikliğini Konuşalım

thedevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Göki,ZD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bugune kadar geyikden hiç ban yemedim ama ceza puanı aldım.. Ciddiyet lütfen üzerime oyanama dayanamıyorum
    Anlaşıldı tamam!!!eğer dayanamayıp gerçekten birşeyler söyleme ve geyik ihtiyacı hissedersen özelden yardımcı olabilirim.
    Arkadaşlar geyik yapmıyorum kıymetli forumdaşıma taktik veriyorum lütfen ban yapmayın ciddiyim

Cool işe yarar diye düşünüyorum...

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkesin zevki başkadır, dediğiniz gibi kimisi 4 çeker sever kimisi önden çekiş ister kimisi de arkadan itişin verdiği huzuru seçer.. Bu işler tamamen duygusal, kim hangi aracı almaya gücü yetiyorsa o zamanla arabaya bütünleşir en iyisi onun için odur.. Mesela ben ilk araba kullanmayı öğrendiğimde pejo 207 kullanıyordum, şimdi başka bir marka biniyorum, o zamanlar pejo beni çok mutlu ediyordu, ama şimdi asla binmem, evdeki diğer arabalara da binmiyorum, cunku zevk vermiyor.. İlerde Ferrari'ye bindiğimde bu sefer şimdi bindiğime binmek istemicem biliyorum

Diyorlar ki mesela eski model araçları şimdi sıfır olarak üretseler alırım parasına bakmam, ben buna inanmıyorum açıkcası,

Sonuç olarak herkesin zevki farklıdır, kimisi 100 metrede birilerini geçmeyi ve sonrasında sanayi kapılarında yatmayı göze alır ve zevkini arkadaşlarına şöyle geçtim böyle sapladım diye anlatarak zevk alır, kimileri +200 hızlarda 4 5 saat boyunca tık demeden yol almayı seçer.. Tamamen kişilerin kendi huzuruna kalmış
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

Faruk'S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M power Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında benimkisi fanatiklikmidir yoksa bir sevgimidir bilemedim bu güne kadar yerlisinede bindim japonada fransıza italyanada almanada

japon dayanıklı gideri fena değil ama çok fazla konforlu değil kısacası benim için çok fazla bir donanaıma sahip değil

fransız ekonomik yakıyor konforu idare eder gidişide ehh işte

italyan biraz fazla yakar genelinin emiş sesi iyidir güzel boğurur güzel gider ama gel gelelim biraz narin araçlardır

alman almanlar konforlu araçlardır gidişleride fena değildir namı diğer tank gibi araba derler ya işte öyledir konforda vardır dayanıklılıkta vardır gidişide vardır

işte ben bu yüzden alman araçları bende herzaman 3-4 tık öndedir

buna fanatiklikmi denir yoksa başka birşeymi denir bilmiyorum

konu bundan ibaret yoksa fanatiklik bi durum yok yani..

Ha şu vti lere tapanlara bende akıl sır erdiremiyorum ya...o değil adamda şahin var bmw ye çamur atıyo.bi de ona uyuz olurum yani her şey ortada senin amacın ne neyse hepsi bir çuval civata umarım tartışma çıkmaz..Konu açarak bi yaptırım olacagını sanmam.fikirler..zevkler..
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

shumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bılmem yazmaya gerek varmı

Sımdıye kadar sevdıgım,ıstedıgım,gucumun yettıgı araclara bındım.Farklı markalarada saygı duyarım.Marka secımınde amacda cok onemlı,beklentılere karsı verılen paralarda...Dusunulen arac kesınlıkle zevke hıtap etmelı,hangımız ozel kosullar dısında ıstemedıgımız bır araca bınıyoruzkı ?

Markaların kronıklerı,hepsının kendıne ozgu + ve - lerı var tabı her aracın her markanın bır ust segmentı,daha kalıtelısı,daha pahalısı,dahası dahası mevcut

Ben hondayı sevıyorum,dıger arkadasım baska bır markayı...sevmek,her aracına bınmek ıstemek fanatıklıkse evet ben agır fanatıgım yukarıda belırttıgım gıbı;benım amacıma zevkıme bunlar uygun...ornegın hondanın b-k-f olarak tum serısıne bındım,hıcbır cıddı sıkıntı yasamadım,seneye yenı type-r gelıyor nasıpse onuda almak ıstıyorum.Demekkı bu araclar beklentılerımı karsılıyor,markayıda araclarınıda sevıyorum...

Kısaca,forum amacına uygun olarak hepımız arabaları,araclarımızı sevıyoruz fanatık olalım,saygı cercevesınde tartısalım ama karsımızdakı kısılerın heveslerını kıracak,ortamı gerecek,kucuk dusurecek yorum ve tartısmalardanda kacınalım.Bunu yapabılırsek ztn marka fanatıklıgının bıktıran,keyıf kacıran bolumunu elemıs oluyoruz

hondacı,bmwcı,pugcu,renocu vs vs...degısık terımler

Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben hangi arabaya biniyorsam en güzel araba odur
    foregzempıl,en guzel yorum
    35 VT 555 98 vti 35 AD 5528 04 ep3 35 EA 6432 08 fn2
    35 EA 7292 08 s2k 35 EA 2260 09 s2k 35 EA 5988 09 s2k
    35 EA 5522 09s2k

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok araca bindim fanatigi olmadim nedir verir parasini alir binersin satar baskasini alirsin

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üniversite yıllarında aşık olduğum araçlar vardı... bildiğin aşıktım, bir ajandam vardı orada resimleri dururdu, bmw e36 cabrio, cabrio porsche, maserati ghibli, AC cobra, 155Q4, calibra...

155im olmadı onun yerine 156ım var ama kalan bütün arabalara sahip oldum çok şükür, bana en çok zevki ise e36 cabrio ile maserati ghibli verdi... ben tek bir markanın fanatiği olmama rağmen, tek bir markanın bir insanın bütün zevklerini tatmin edeceğini düşünmüyorum... genelde 2 tip fanatik vardır, biri benim gibi hedefler koyar ona sahip olmaya çalışır diğeri ise sahip olduğuna taparcasına bağlanır, zaten sıkıntı da bu 2. grupta... insan illa o araca sahibim diye fanatik olmamalı, yarın neye bineceği belli olmaz, hep şunu derim 'insanın hayatının hangi döneminde hangi arabaya bineceği hiç belli olmaz'...

X5 değişecek mesela, X6 sevmiyorum X5 i de kullandık işte neden gidip chayenne ya da infiniti bakmayım ki? kim daha güzel kaliteli teknolojik araba üretiyorsa en azından deneme şansı veririm...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zevkler ve renkler belirtildiği gibi tartışılmamalı.
    Arabaların ömründeki en büyük faktör marka, model, motor, teknoloji değil sürücüdür. Sürücü ne kadar dikkat ederse o motorun ve arabanın ömrü o kadar uzun olur. Türkiye'deki dizel ve turbo arabalara olan önyargının sebebi de budur. Sadece bakımlarla 200.000-300.000 gören turbo dizel de var 30.000'de turbo, triger değiştiren de var.
    Araba alırkenki kriterler herkes için farklı. Kimi için sadece 0-100 önemli, diğeri için en ince detayına kadar yılda ne kadar masraf çıkartacağı. Kimi için güven vermesi, diğeri için az yakması yeterli.

Herkes için kriterler bu kadar farklı iken ısrarla o bundan, şu şundan üstündür demek pek mantıklı değil bence. Birine 98 Honda daha çok zevk verir, kimine teknolojik zımbırtıları bol 2010 bir araba. Bunlar arasındaki teknik farklılıkların araç sahipleri için çoğunlukla bir önemi yok ki, hangisi onu mutlu edecekse onu alıyor adam.

Diğer bir şey de kendi sınırlı çevremizden edindiğiniz tecrübeleri paylaşmak güzel bir şey de, bu olayları kanun olarak görmek bence yanlış. Benim tanıdığımın Honda'sının motoru 100.000 civarı rektefe gördü. Ben gidip Honda'dan cacık olmaz desem konu kilitlenir...

Arabanın ömrü sürücüye, marka model yıl donanım seçenekleri de sürücünün zevkine ve şartlarına bakar. At gözlüğüne gerek yok bence...

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    marka fanatiklerini aykırı bir markaya sahip olmadan anlayamazsınız. hondanız varsa "iyi araba seri araba" derler, volvonuz varsa "bunlarda hiç insan ölmüyomuş" derler, toyotanız varsa "çok sağlam araba bunlar" derler. fakat bir protonunuz varsa parçası bulunmuyodur, ustası bulunmuyodur ve sürekli bir arızaya gebedir. kendisi direksiyon keçesini kadın pedi gibi ayda bir değiştirir ama onun arabası sorunsuzdur benim 2 senedir eşşek niyetine bindiğim fakat hiçbir arıza göstermeyen protonum sorunludur. 15bin liraya 95 model honda, 97 model toyota, 2000 model peugeot tavsiye ederler 2008 model proton almaya kalkarsın senden salağı yoktur.
    turbocuk istiyoruz

gokcell13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence fanatiklik değilde insanların beklentileri ile alakalı bir durum.Herkes iyi olan şeyi tabiki referans eder.8 senedir honda kullanıyoruz.Zarar etmedik, yolda kalmadık, arıza yasamadık, servisi uygun, ikinci eli hızlı.Kim istez ki boyle bir araca sahip olmak.Diger markalarda boyle ise fanatiklik degil bence bu konu.
    DR. ECU
    ADA HONDA SERVICE
    ATA MOTORSPORTS ANTALYA

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bendeki olay marka fanatikligi degilde ulkeden kaynakli . Benim acimdan alman araclari herzaman 5 adim ilerde
    Livestrong

umu_vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vti ımda oldu gti ımda, bmw de aldım fordda volkswagende , hepsinin hoşuma giden yanları kendilerine göre üstün yönleri vardı hiçbir zaman marka fanatikliğim olmadı bence saçma birşey

AlpEren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepsini geçin de honda tam anlamıyla araba yapmaya ne zaman başlayacak acaba ?

ragıp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben tam bir marka fanatiğiyim. Amerikan Ford'larına hayranımdır. Ama kesinlikle önyargıyla yaklaşmam hiçbir markaya ve modeline. Sadece sempatim bu yönde. Bence aşırıya kaçmamak suretiyle fanatiklik, bir markayı, modeli benimsemek güzel bir şey.

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir sorunun cevabını çok merak ediyorum herhangi bir markaya bağlantım saplantım yoktur bunu yazarken de gıcık olduğum vs algılanmasında s2000le ara gaz yapınca müthiş oluyorda şahinle yada ne bileyim e30la yapınca neden apaçilik oluyor neden

elbette gerçekten hakkını veren otomobilini seven insanlar var s2k sahipleri tanıdığım insanlarda yalnız bu neden böyle cidden çok garibime gidiyor benim facebookta da görüyorum booorp borp borp

marka fanatikliği konusunda elbet insanlar bazı otomobilleri diğerlerinden fazla seviyor ben supra severim ama şu an mesela gelipte körü körüne belirli koşullarda gtra karşı savunmam akıl var mantık var teknoloji var bazı konularda konuşurken cidden objektif olmak lazım teneke parçası bazıları kendini fazla kaptırıyor ne bize para veriyorlar nede otomobil kalp kırmadan yazmak lazım
    körler sağırlar

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AlpEren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hepsini geçin de honda tam anlamıyla araba yapmaya ne zaman başlayacak acaba ?
    bi adam varmış adamın çocuğu olmuyomuş adam allaha her gün dua ediomuş demişki allahım bana bi ogul ver o na dünyannın en uzun ismini koyucam demiş ve bir ogluu olmuş oglunun adını boraborarambodesterambodeledelepinkipiştirambo koymuş aradan yıllar geçmiş bu adam allaha yiine dua etmiş alahım bana bi ogul ver o na dünyanın en kısa ismini koycam demiş ve oglu olmuş ismini a koymuş bu boraborarambodesterambodeledelepinkipiştirambo ve a büyümüş bunların bahçelerinde bi havus varmış boraborarambodesterambodeledelepinkipiştirambo ve a ordaa oynarken boraborarambodesterambodeledelepinkipiştirambo havuza düşmüş kardeşi a : boraborarambodesterambodeledelepinkipiştiramboooo die baarmış ve annesine koşmuş annesine :anne boraborarambodesterambodeledelepinkipiştirambo havuza düştü demiş annesi : aaa olum boraborarambodesterambodeledelepinkipiştiramboooo havuzamı düştüüü? a: ewet anne boraborarambodesterambodeledelepinkipiştirambo havuza düştü annesi: o zaman koş babana haber ver demiş a: baba baba boraborarambodesterambodeledelepinkipiştiramboooo havuza düştü demiş babası : aaa boraborarambodesterambodeledelepinkipiştiramboooo havuzamı düştü ? demişş a:ewet baba boraborarambodesterambodeledelepinkipiştiramboooo havuza düştü demiş babası: o zaman koşup kurtaralım boraborarambodesterambodeledelepinkipiştirambo yu demiş ve hepperaber: boraborarambodesterambodeledelepinkipiştiramboooo die bararak havuzun başına gitmişler ve a: boraborarambodesterambodeledelepinkipiştiramboooo su yüzüne çıkmış demiş
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazı istisnalar dışında fanatiklik olayı tamamen duygusal..

Ben vosvos kullanıyorum seviyorum vs. ayrı tabi ama herşey imkan meselesi. Param olsa 911 turbo alabilsem vosvosu yak deseler yakarım.

90 model subaruya binip foresterın yakıtı çok dendiğinde kaç kere subaruya bindin yeaaa diye çemkirenler, 80 model hondada donanım yok dendiğinde hayat biter vtec başlar diyenleri imkanları genişlediğinde görmek isterim

Kısaca fanatiklik yoktur, az imkan vardır diye düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazı fanatiklik olayları ise tamamiyle kişinin kendinden daha büyük bir zümrenin parçası olma isteğinden kaynaklanıyor.

FaruKsvs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes fanatik olduğu markayla hayatında ki ilk karşılaşmasını düşünsün

%90'ı küçüklükten gelir. Babanın o marka bir arabası olmuştur. Ya da Karşı apartmanda oturan fatihlerin arabasıdır. Ya da babanın Almanyadan gelen arkadaşının arabasıdır. Belki de sokakta maç yaparken, mahalleden geçen düğün konvoyunda görmüşsündür. Baban eve bir katalog getirmiştir orda etkilenmişsindir. Gibi.

1997 de babamın vectra B'si vardı. Opel benim için dünyada ki tek markaydı o zaman.
    99 yılında mahalleye bir bora geldi istanbuldan siyah ama nasıl güzel tertemiz bir araba. Camından baktım, kaç basıyor göremedim. Sahibi geldi "abi bu araba kaç basıyor" dedim.
    "300" dedi. O zaman işte bora benim için bambaşka bir araba oldu. 300 basan arabaydı o boralar.

300 basmıyor belki ama çocukluğumda boradan bu kadar etkilenmem, bugün bile bora lafını duyunca irkilmeme sebep olur.

Bu fanatikliğin temiz halidir. Kirlenmemiş fanatikler bunlar. Hiç bir şeyini bilmediğin arabanın fanatikliğini, sadece markasını ve modelini söyleyerek yapıyorsundur çünkü.

Fanatikliğini, "geçen gün iki tekerini kaldırıma çıkarmış araba böyle yan duruyor ama bir güzel duruyor ki" diyerek ifade edersin.

Bir gün *birisi gelir senin sevdiğin arabaya "öyle araba mı olur lan" der. "hiç yol tutmuyor" der. "Benim dayımda vardı yokuşu 2'yle ancak çıkıyoduk" der. "onu alacağıma şunu alırım" "hem de şusu var onların" der.

Bugün fanatikliğinden şikayet ettiğimiz insanlar o *birisi yüzünden bu hale gelmiştir. *birisinin, senin sevdiğin arabayı aşağılaması, sadece eksik yönlerini konuşması, arabayı alanlara mal muamelesi yapması, insanı daha çok bağlıyor o markaya.

*sınıf arkadaşı, yan dükkanın sahibi, karşı bürodaki, annenin halasının sadece bir kez gördüğün torunu, gibi gibi.

Splendour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biz napalım opele biniyoz,zaten güzel ülkemde opel kullanan oranladığında bir elin parmağı kadar.hadi diyosun yurtdışında vardır fanatiği.Onlarda opel demiyo Vauxhall diyorlar,hep yalnızlık akü

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)