Kurumsal bir ikinci el otomotiv satış firmasında satış uzmanıyım ve benim karşılaştığım muhabbetler genel olarak bu yönde tabi ki geçmişe göre değişiklik var ama hala eksiklikte var bu konuda e36 yı güncel orta sınıf araçlardan güvenlik olarak sağlam görenler var hala mesela.
Müşteri gelir şu fiyat aralığında şöle böle öle bir araba arıyorum der başlarsın seçenekleri sunmaya.
-o arabaya hayatta binmem kağıt gibi
-o marka araba kaynımda var dağıldı
-öteki çekmiyormuşş!! (kime göre?)
-Bunun şanzımanı sorunlu
gibi diyaloglarla çok karşılaştığımız için söylüyorum her şeyin başı ön yargı![]()
bi honda cıya hondayı bi golfcuye golfu sormayacaksıntenekede olsa kral kraldır
2006 Honda Civic EP2
insan marka sevebilir, zaten firmalar insanlar markayı sevip bağlansın diye milyonlar döküyor ama fanatik olmayı gerçekten anlamıyorum. Bazı tipler görüyorum öyle körü körüne savunuyorlar ki sanırsın sanki evine ekmeğini onlar veriyor.
Velhasıl otomobil bu sonuçta , birini alır birini satarsın, bugüne kadar hiç bir markaya bağlanmadım ama içlerinde çok sevdiklerim oldu tabii ki. Hatta elimden geldiğince hep değişik markaları deneyimlemeye çalışıyorum.
kendı fıkrımce herkes parası yettıgı aracın fanatıgı araba olarak en fazla suanlık 50 000 tl lık araca bınebılrım o paraya bana gore ve sevdıgım araca gore mını cooper s bıldıgım sevdıgım arac abartmadıkca yorumlarım korurum ama 100 000 tl olsa e92 bmw alırım bmw fanatıgı olurum yıllardır araba muhabetlrının ıcındeyım 20 000 tl olan adamın bınecegı arac bellı 100 000 ı olanın bellı 100 000 tl olan adamın 25 lik xxx arabaya bndıgını gormedım sırf fanatıklık ıcın yanı aslında herkes butcesı yettıgı kdr fanatık tabıkıde asırıya kacanlarda var
bizde her konuda fanatiklik/militanlık/körü körüne bağlanma var. bence milli çapta genel bir durum bu.
samsung telefon alıyor, artık dünyanın en iyi telefonu samsung oluyor. başka bir marka ile ilgili olumlu bir yorum gelirse bunu samsung'a küfür olarak algılıyor.
aslında şahsına küfür olarak algılıyor, sanki telefonu bizzat evde imal etmiş gibi acayip bir sahiplenme içine girmiş çünkü.
futbol maçındaki döner bıçaklı elemanlar takıntılı kafanın en güzel örneklerinden. artık takıma nasıl bağlanmışsa, karşı takımın taraftarını öldürecek. diğer taraftar onun için futbolsever değil "düşman".
değerlendirmeler de aynı şekilde... soruyorsun hangi TV'yi alayım, şu marka/model nasıldır diye. cevap: A markasının 3. modelini aldım İNANILMAZ memnunum, muhteşem harika. yani tek bir model var, en iyisi o, kalanların alayı ÇÖP. yani ya hep ya hiç tarzı. full duygusalölümüne.
bizde böyle. abartma, kanırtma, sınırsız kasma, bire bin katma, ölümüne bordadan dalma vsvsvs. ileri seviyede![]()
Diğer sayfaları okumadım ama benim gözlemim ciddi bir vag düşmanlığı var. X bir araç hakkında bir haber-konu vs oluyor, durup dururken,konu şanzıman bile değilken "dsg olsaydı şöyle patlardı","yokuşta vs vitesi ben değiştirceksem ne diye para vereyim", "dsg merkez patlıyor herkes"," tok kapı sesi" vs vs diye birçok ergence yorumlar yapılıyor, ekşi,donanımhaber hatta bazen burada da örnekleri görürsünüz.
Vag sahibi biri de bunlara cevap yazdığı an hop "fanboy" damgası yiyor, kaldı ki esas fanboyluğu her fırsatta vag'a laf çakan bu kişiler yapıyor. Kendi arabasının öne çıkan yanını öveceğine, segmentinde,kendini birçok konuda geride bırakmış rakibini kötüleyerek kendi aracına prim yaptırmaya çalışıp gülünç duruma düşüyor.
Honda Crx fanatikliğim var.
Çizimi yapan adamı Allah 7 cihanda aziz eylesin
Aynı çizimi tekrar yapın yeni teknoloji ile yaw
şuan bi Ferrari alcak param olsa 30-40 tane crx toplar hepsi farklı renklerde.
biri turbolu,biri stock,biri atmosferik,biri sc.lı,biri bilmem ne,biri cartlı biri curtlu
Allah'ım sana geliyorum![]()
Mazda......
kendine has marka kaldımı ki fanatigi olalım.
ya şase ortak,ya motor ortak,ya yürüyen ortak.eskilerin tadı yok artık.mecbur ortama uyuyoruz bizde.
yoksa ne işim var dizel kia ile.
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
herkesin arabası kendine güzel ve özel.
bende Alfa'cıyım. Bana göre de arabam şahane. fakat bunu bayağı araba kullandığım için diyebiliyorum.
almanları severim... Japon araçlarını da sadece sorunsuzluk temelli üretildiğinden saygım vardır. Amerikanlar ise, bonkördürler. falan filan diye liste uzar gider.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)