%130 imiş ötv 2.0 için
Printable View
Q5 in en dolusuna parası yetipte hacı önünde porşe arması olsun götümüz biraz daha rahata ersin diyenlerin aracı olacak bu macan mı macarmı neyse artık.... porşe herhalde gene zararlarda götü kurtarma peşindeki aptal modellerden biri daha... 918 e fazla para yatırdı herhalde çıkarması lazım zararı belli...
üzücü hemde çok üzücü ...
Faiz lobisine lanet olsun kahrolsun federaller ...
zaten aracın segmenti bir garip suv desen tam değil binek desen tam değil mpv desen oda değil crossovera alışmışdık şimdi bu premiumlar girdi segmente kendi türevlerinde ara bir segment oluşturdular compact luxury crossover diye...
Kafalar çorba.. ama satarmı bu tip bir şey araan adam audi yada bmw alıcağına yüksek ihtimal bunu alır..
75-80bin € aralığında olacak diyen kişiler baya bi yanılmış. En ucuz dizelin bile ortalama satış fiyatı 125bin€'dan başlayacakmış..
ENDONEZYA dilinde Kaplan anlamına gelen Macan’ın Türkiye’de satışına Nisan ayında başlanacak. Macan modelinin ilk etapta, 258 HP güç üreten 3 litre hacimli V6 dizel motoru Macan S Diesel, 340 HP güç üreten 3 lt hacimli V6 biturbo motorulu Macan S ve 400 HP güç üreten 3.6 litre hacimli V6 biturbo benzinli Macan Turbo versiyonları tüketicilerin beğenisine sunulacak. Porsche Macan S Diesel modeli 125 bin Euro’dan başlayan fiyatlar ile alınabilecek. Macan’ın Türkiye’deki ilk lansman yılındaki satış hedefi ise 40-50 adet olarak açıklandı.
çok sevimli ve mantıklı bir suv devasa boyutları yok fiyat uygun ve motorlar basarılı 2.0 tdi alınır yazılımla 230hp civarı kullanılır güzelde bir jant secimiyle ölüm vurusu gerceklestirilir :)
paralel yapinin isi bu
fakir porşu :D
o kadar para vercen hemde fakir porschesine bincen.. Almıyorum arkadaş.. moralimi bozdular
O paraya öküz alırız...
3.0tdi ile gelecegi icin köstürüyor bukadar 2.0 cıkıtıgında iner fiyatları insai seviyelere diye düsünmedeyim :D
küresel kriz döneminde herkesin (mercedes de dahil) işçi çıkardığı vakit porsche işçilerine yaklaşık 3.000'er euro ikramiye dağıttı ve tek bir işçi bile çıkarmadı. zararı çıkarmak için model yapmak da neyin nesi beyler? :) vw'yi anladık, porsche'ye de mi düşmansınız?
Araç iyide ucuz olmaz bnce :D
â–º 2014 Porsche Macan Turbo - FIRST DRIVING (Good Exhaust Sound) - YouTube
0:19 o neydi la bakışı çok iyi :D:D:D
â–º 2014 Porsche Macan Turbo - INTERIOR - YouTube
Siraya girerler gelmeden yok satar, herkes alir hemen gormemisin porsche'u olmus modeli...
Ben Vag grubunun en iyi biziz mantığı ile kendini lider göstermeye çalışmasına ayar oluyorum.
Porsche suv yaptı sonra 4 kapılı araç yaptı?! Savaş zamanından beri çizgisini koruyan ve ikon haline gelmiş bir firma vag ile çalışmaya başladıktan sonra para kazanmak için böyle oyuncaklar yapmaya başladı. Ben Vag'ın para kazanma taktiği ile markaları ruhsuzlaştırdığına inanıyorum.
Aynı şey Bugattininde başına geldi. Dünyanın en iyi araçlarından birini yapan italyan bugatti çöp gibi kaldı ve gittiler bugattinin mantığına teknolojisine aykırı overengineering bir araç yaptılar. 1990 yılındaki eb110'nun çapraz karbon şase kaçıklığını 2010 yılında ferrari yakalayamıyordu.
Lakin aynı şey lamborghini içinde geçerli, bütün sigortaları beyni vs vs audi. Alan adamda lambo aldım diye seviniyor. Fabrikada 670lp söktüğümüzde gözlerime inanamadım. Bu kadar başarısız bir şase ve alt yapı hiç tahmin etmemiştim.
Özel otomobil firmalarını sahip oldukları o ruhtan çıkarıyor bence. Ticari bir ürüne döküyor.
Pazarlama stratejisi sayesinde de çok iyi olduğunu zannediyoruz.
Enerji sınıflandırmasını bilirsiniz, a b c vs diye gider, en alt katogerideki aracının altında olmayan bir segment varmış gibi yazması ile aracı daha iyi göstermesi yüzünden mahkemelik oldu koskoca firma.
yada araçlarında tok kapı sesi yakalamak için ses mühendisliği kullanarak kullanıcıları daha sağlam bir araç hissiyatı verdirmesi bence etik değil.
Zararı porsche etmedi, Vag gurubunun gelirinde düşme var, ve küçük sınıf suvların daha çok satıldığını bildiği için bu aracı yaptı. Bu araç porsche diyebilirmisniz gönül rahatlığı ile, ferdinand amca mezarında ters döner.
Vs. :)
Gunumuzde sunumun (pazarlama) guzelse, bu kadar biliçsiz tüketici varken, vw cok daha cok iş yapar ülkemizde...
95 bin olur bize gelene kadar.
sehir ici guzel olur..alinasi,dusunulesi,benim olasi :D
İkinci el porsche fiyatlari :icon13:
Pazarlama tarafı, lamboya girmesi herşey ok, lakin firmaların kuruluş amacı ilk olarak para kazanmak, onun için bu tarz maliyet düşürücü işlemleri ve satış stratejilileri uygulamak normal.
Önemli olan bunları yaparken kalite konfor, yani tüketici beklentilerinden fazla kayıp vermemek(illaki kayıp olur karşılığında elde edilecek gelirden az olmalı)
porsche bunu yapıyormu yapıyor, panamera, özellikle cayenne ilk çıktığında inanılmaz eleştiri olmuştu porsche jip mi yapar, dizel porschemu olur diye,
Satışlar neyi gösterdi, rakiplerinden çok iyi pazar payı kaptı, benzer altyapılar kullanarak maliyet düşürüp iyi para kazandılar..
Bunun tüketici tarafından olumsuz tarafı illaki olacaktır prestij azalması ruhunu kaybetmesi gibi ama görüldüki oluşan kayıplar edilen karın yanında düşük..
Stratejiye bravo..ürün çeşitliliğini arttırmak çoğu zaman olumlu sonuç verir, gereğinden fazla verimlilik ve maliyet kaybı olmazsa..
2 sene sonra 1.6 tdi da cikar ha :)
#58 kesinlikle katılıyorum. Çok güzel özetlemişsin durumu.
bmw x1 gibi saçma bir tip satılıyorsa macan da satılır ya alan illa ki çıkar
aracın baz fiyatı 140.000 euro'dan aşağı olmayacak.. dolu bi macan ortalama bi cayenne fiyatı olacak.. en ucuz falan hikaye oldu yani =)
Aracın türkiye fiyatını merakla bekliyorum... :)
volks=halk wagen=araba
Bu markanın 1 asıra yakın süredir yapılış amacı bu.. Bana göre halk işi araçlar ucuz basit gündelik işleri ihtiyaçları görebilen a noktasından b noktasına insanları taşıyan vasıtalardır.. ruhmu bence yokdur dokunuş tarz ayrı bir butiklik zaten olmaz nedenide her bir araç üstünde az yada çok ayrı ayrı titizlenicek ekip zaman ve emek harcanması demek..
Bu araçlar bildiğin banttan copy paste şeklinde ardı ardına çıkan araçlar..
Bana göre vw tek yapdığı yanlış halk aracı ürettiği için zamanla bünyesine aldığı tüm markalarıda kendine benzetti ruhsuzlaştırdı bütün hepsi copy paste tarzı araçlar oldu çıkdı..
Bir bakıyorsunuz audinin eski a4 kasasını makyajlayıp seat diye yeniden satmaya çalışıyor passatı longu çevirip superb yapıyor onu geçdim adamlar bir platformdan aynı araçdan 6 farklı araç çıkartıyor millet farkında değil aynı aracı alıyor sadece amblem şekil farklı birde fiyat..
Bakıyorsun yürüyen hemen hemen aynı motor aynı şanzıman aynı...
Yakın A3 yada golf tarzı bir porsche çıkarsa hiç şaşırmam :)
Şimdi tv de lifte alıp incelediler. Alt kısım neredeyse q5, logolarında audi var :) Almanya'da bile fiyat olarak eleştiriliyor. Bagaj kapağını açmak için düğmeyi güzel düşünmüşler
Gelmeye başlamışlar bile :D Fiyat olarak bende çok merak ediyorum.
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/...15702125_n.jpg
bagaj kapağıyla tamponun birleştiği kısma çıta mıta veya ütü izi falan koymalıymışlar. çok boş ve cansız görünmesine sebep olmuş o kısım. arkadaşın dediği gibi vw ruhsuzlaştırsa da iyi satmayı biliyor. bu da çok satar.