User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
45 sonuçtan 39 ile 45 arası

Konu: Kaza Olayı

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fazlasını talep etmek derken şunuda düşünün ehliyetsiz birisinin yola çıkması yanlış eğer çıkmasaydı bu hasar olmayacaktı.

Sırf o kişi kurallara uymayıp yola çıktı diye gerçekleşmemesi gereken bir kaza gerçekleşti. Bence tümünü boyattırsanızda içiniz rahat olsun kul hakkına girdiğini düşünmüyorum. Hatta ve hatta aracınız satarken zarar edeceği güncel değerini düşürdüğü için bu zararı bile talep etmek hakkınızdır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ehliyetsiz kişinin ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza alıp almayacağını anlamadım?
    Polis gelip mi tuttu raporu yoksa aranızda halledip ehliyetli birisini mi çağırdı karşı taraf?

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fazlasını talep etmek derken şunuda düşünün ehliyetsiz birisinin yola çıkması yanlış eğer çıkmasaydı bu hasar olmayacaktı.

Sırf o kişi kurallara uymayıp yola çıktı diye gerçekleşmemesi gereken bir kaza gerçekleşti. Bence tümünü boyattırsanızda içiniz rahat olsun kul hakkına girdiğini düşünmüyorum. Hatta ve hatta aracınız satarken zarar edeceği güncel değerini düşürdüğü için bu zararı bile talep etmek hakkınızdır.
    Ben onu bir anlamda tazminat olarak düşünmüştüm araba yeni olmadığı için renk farkı kaçınılmaz olacak haliyle... 3500 lira talep ettik üstüne 1000 lira koyup arabayı boyatacaktık, yanaşmadılar. Şimdi mahkemede 2000 lira kaporta işçilliği 500 lira mekanik işçiliği, 1500 lira parça temini, 600 lira bilirkişi masrafı, (muhtemelen) 1000+ lira mahkeme parası ve 30+ günlük araç kira parası ödemek durumundalar.
    Bizim iyi niyetli olup ikide birde ''gelin şu arabanın işini halledelim artık'' diye arayıp uğraşmamızı para koparma çabası olarak algıladılar.

Alıntı misery1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben ehliyetsiz kişinin ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza alıp almayacağını anlamadım?
    Polis gelip mi tuttu raporu yoksa aranızda halledip ehliyetli birisini mi çağırdı karşı taraf?
    Raporu polis tuttu ehliyetsizlik cezası da yazıldı tabi.

ERTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun. Gayet sabırlı ve vicdanlı davranmışsınız, demekki karşı taraf bunu hak etmemiş. Hakkınızı sonuna kadar kullanmak çok mantıklı.

jdm039 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Madem '' karşı tarafın ne ehliyet ne ruhsat ne de arabasının sigortası var.''diyorsun ozaman hiç polemiğe girmeyerek senin aracının tüm masraflarının ederi tutar fyatını çıkartıp direk ücret talebinde bulun kıvırırsa kanuni işleme başvur-dicem olay yerinden anlaşarak ayrıldınız sanırım.ayrıca vicdan polemiğine gerek yok madem tüm tarfiğe çıkması için gerekli belgeler eksik ozaman direksiyon başına oturmayacak ve trafiğe çıkmayacaktı.madem bir kumar oynadı kar veya zararı kabullenecek..

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powerfuL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu adama soylıyecek soz bulamadım
    evet sayın abicim eğerki konuyu sonuna kadar okuduysan bana söyleyecek 3 5 şeyin olmuştur muhtemelen

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar son durumu yazayım başına benzer bir iş gelenlere yardımı dokunabilir.
    Bilirkişi raporunda 4.880 lira masraf yazdı. Dosyayı avukata verdik kendisi ilgileneceğini söyledi. Arabamız çok şükür geçen hafta çıktı. Benim pimpirik bir müşteri oluşumdan kaynaklı hiç bir şeyi acele etmeden tek tek ayrıntısıyla yaptık. Kaportacım sağolsun idare etti beni.
    Hazır bu kadar uğraşmışken yürüyen aksama da el atalım dedik ve ufak tefek işleriyle beraber arabanın maliyeti 6 bin liraya ulaştı. Ama uğraştığımıza değdi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)