dizellerde de pompa attıktan sonra doldurmanın bir zararı var mıdır?
dizellerde de pompa attıktan sonra doldurmanın bir zararı var mıdır?
Vw group araçlarında "yedek depo" olarak bilinen aslında genleşme tankı olan 7 lt hacminde bi depo vardır
Deponun ağzında bi tuş vardır oraya basılarak doldurulur
Ama doldurulmamalı tabikide..
Eline sağlık çok güzel konu olmuş.Aynı kafadaymışızBen de aldığım günden beri 50 ve 100 liralık şeklinde benzin alıp bütün fişlerimi saklıyorum.Aradaki tek fark ben GTI ı 1.2 polo gibi kullanmam olsa gerek
Ekonomi için 70 km sabit bence en ideali.Acemelem yoksa tabi
En düşük ortalamamı geçtiğimiz 1 mayısta yolların boş olduğu akşamüstü saatlerinde yaptım.Güzergah Çapa-Erenköy arası. 4.3 ortalama. Trafiğe takılmadığım zamanlardada 70km sabit kuralımla 5.1-5.5 arası dolaşyorum.Gazlamalarda nadiren baktığımdan ona değer bile vermiyorum
Fotoğraf pek bir bulanık ama 4.3 anlaşılır diye düşündüm
![]()
Asıl sabır sürekli 70 km gitmekte fiş toplamakta değil
1 kere tam olarak denedim oda Eskişehir-İstanbul arasında ki sadece 200 km dayandım 4.6 lt idi daha aşağıya inme olasılığı kesin kez yoktu
Şehirler arası yol inişi çıkışı çoktur. Şehir içi çok daha düz, trafik yoksa..
Evet yokuş falan denk geldiğinde direk ortalama değişiyor.Yokuş aşağı 7 de inince en sevdiğimizden oluyor70km sabır işi ama zamanla alışıyor insan
Yeterki gideceğin yer için yolda kaybedecek zamanın olsun
![]()
uzun yolda sanki 110 km sabit hızdaki tüketim 90 dan daha az oluyor gibi geldi bana
acaba siz nasıl gözlemlediniz ?
03 STİ
110 km sabit hızı şahsen çok gözlemlemedim sanki 90km daha avantajlı olur gibime geliyor
Ama biraz sesli bi yolculuk oluyor ***** hırıltılı çalışan bi motor he bayılıyorum o sese ayrı ama uzun yolda belki herkes sevmeyebilir..
parça parça aldığımızdan göze gelmiyor ama 1-2 yılda yakıta ciddi para harcıyoruz.
sabrınıza, kaleminize sağlık.
Golf 5 1.6 FSI manuel'de (şehirler arası 6.vites)
90 km/s ile 5.6-5.7lt civarı geziyor
110 km/s ile 5.2-5.3lt civarı geziyor
130 km/s ile 6.5lt nin altına inmiyor hiç
Bir kere 4.9 gördüm Eskişehirden İstanbula dönerken onda rüzgar arkadan geliyordu ortalama 100 km/s ile gidiyordum, sonra yavaş yavaş 6 ya yaklaştı...
2010 yılından beri aracın yakıt fişlerini bende topluyorum hiç atmadan, bazılarının yazılarıda siliniyo zaman içerisinde ama okunuyo az çok. canım sıkıldıkça oturur hesap yaparım![]()
Barış
Bu arada bende fişleri toplayıp konuya yazayım istedim.
Aracı alalı 7205 kilometre olmuş - toplam 3025 tl yakıt almışım.
100 km'de ortalama litrem 8,49.
Aracı sadece hafta sonları belli amaçlarla kullandığım düşünülürse mükemmel denebilir![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)