2008 e93 320i kullaniyorum 75000de.
Beyaz ic dis m (ekran ve bluetooth haric tam dolu, bmw professional radio ve hifi ses sitemine kadar)
Daha once 2003 e46 318 cabrio sahibiydim, isler guclerde oynayan erk08 plakali arac.
Hic ivir zivir muhabbeti yapmadan, suya sabuna dokunmadan size sadece sunu soyleyebilirim, binmeyi istediginiz arac cabrio mu yoksa digerleri mi.
Olay sadece bunda kitleniyor.
e46da cabrioyu yasadiktan sonra bu saatten sonra cabrio harici arac alma dusuncesi fazlasiyla sacma geliyordu.
Oyle ki sizin baktiginiz gibi a5'e veya her ne olursa olsun baska araclara bakmak yerine (en yeni kasa 316nin guzel dolulukta olanlarina dahil baktim, sifir arac vs.) sirf cabrio olsun diye a3 cabriolara baktim, almak icin gittim, hatta 2005-2006 z4lere bile baktim 2.5 ve hatta 3.0lara.
Ki bakmak dedigim ciddi ciddi tum araclara baktim, istanbul disi da olsa gittim, gorustum, bindim, kullandim, servise soktum, plakasini, sase kodunu arastirdim vs. Sadece fotolarina bakmak ya da yorumlari okumak degil yani.
Inanin hangi araca bakarsaniz bakin cabrionun yaninda "cabrio olmayan siradan bir arac" gelecek size.
Ama kolay da olmuyor tabi, e46 cabrioyu 8 ay, e93 cabrioyu 7 ay aradim.
Ayrica sunu da anlamadim, sozu edilen diger konuda Audilerin sorunsuzlugundan bahsedilmis. Yani gercekten cok guldum. Ne desem bilemiyorum. Yasanan sorunlari yazip tepki mi ceksem, yoksa sessiz kalip gulsem mi diye dusundum, sessiz kalmayi tercih ettim, sakin ha yakin bir arkadasinizin sorunsuz oldugundan %100 emin oldugunuz bir Audisi yoksa bakmayin bile. Kosarak uzaklasin.
Istanbul sehir ici 10.5 yakiyorum, babamin dizel otomatik i30u bile 7.5 yakiyor, dert edilecek sey degil bana gore. Ki o fiyatlara alabileceginiz en guzel araci almis olursunuz. Tabiri caiz ise aldiginiz fiyatin en az 2 kati sekliniz olmus oluyor (bu nedenden dolayi alin, sekliniz olur demiyorum kimseye, yanlis anlasilmasin, sadece olani yaziyorum). Artik 60-70 bin liralara normal standart hatchback arabalari vermiyorlar.
Ha su da var, ben mumkunse (ozellikle) dis M paket OLMASIN, janti 17 olsun, lastik yanagi buyuk olsun, rahat olsun diyordum, hatta ic M paket bile olmayabilir, sadece spor koltuk baya degisiyor, ama o da olmazsa olmayabilir, yeterki temiz olsun, mumkunse ilk sahibi olsun, arac "az pert" olmasin yani diyordum. Rengi katalog renklerindeki gibi bej veya fume olsun, ici bej (sari gibi) olsun diyordum.
Soylediklerimin hic biri olmadiama beyaz ic dis m full araca biniyorum, iyi olmus diyorum suanda.
Yani bence onceliginiz temizlik, sorunsuzluk, motorunun durumu vs olsun, az pert araclari sirf guzel gozukuyor diye almayin derim ben, sahsi gorusum.
Onur
14' f30 316
@onu-r güler misin ağlarmısın bilmem ama bana bmw nin ceo su gelse ne audiden ne de mercedesten daha sorunsuz olduğunu savunamazBence o bile savunmaz hatta
100bin km yi geçmiş bmw yi kapıma bile koymam hatta.
aynen bende boyle anladim. eski aracim audi a6 idi 2012 model 0 aldim.. alir almaz ic tirim sesleri basladi.. viraja hizli girdigim ve cukura dustugum icin arka sag traversi bile yamuldu nasil olduysa tabi kullanim hatasi bu buna dicek bise yok.. ama 2010 civic'ime bildiginiz iskence ediyodum bise olmamisti nasipmis.. ama kronik olarak gordugum sorun audi'lerin ic trim sesleri kanser ediyor beni aracimida bu yuzden sattim
ben de 2005 audi a4'e binmiştim ve araçta tık yoktu, hem de türkiye'nin en kötü yollarına sahip antep'te. vay arkadaş adamlar yapmış demiştim. içlerinde en sorunsuzu mercedes.
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
işim gereği bindiğim araçlar arasında 3.20ci 3.20cd de vardı ikiside cabriodu arkadaşların dediği üzere 3.20ci yalnızca yakıt israfı ve insanı gidicek gitmicek diye yoran bi araba ama 3.20cd çok farklı bi araçtı gaza dokunduğun anda tepkiyi hissediyodum.
a5 1.8tfsi 2.0tdi ve 2.7tdi de kullandım ama hepsi arasında en zevk veren araç 2.7tdi a5ti hem yakıt hem gidiş hem konfor bakımından hiç bi şekilde üzmedi bizi
HaKo, bason, 01ayk01, tesekkur butonu yok sanirim bazi bolumlerde, o yuzden buradan tesekkur edeyim.
Tabiki her aracin kendine gore sorunlari var, her markanin var, ayrica tabi ayni banttan arka arkaya cikan iki arac bile birbirinden inanilmaz farkli olabiliyor.
O yuzden bason beyin de soyledigi gibi su marka sorunsuzdur demek imkansiz.
HaKo bey, sizin 100.000 km restinize karsi ben de (sakayla karisik) sifir km audiyi bile kapima koymam diyebilirim rahatlikla
Ben 3 sene arka arkaya Mayis ayinda sanziman kiran bir a3 gordukten sonra,
sifir km alinip (1.4 tsi bide yani, eski arac degil, eski motor degil), araba kullanmayi gayet iyi bilen, sakin kullanan bir bayanin aracinin yaklasik 13.000 km civari iken birden bire yolda sanzimaninin dagilmasini gordukten sonra, ki ayni arac haftada bir olur olmadik yerde stop ediyordu vs,
Her yonuyle dunyanin en temiz arac kullanan insani olarak nitelendirebilecegim bir arkadasimin (titizlik, temizlik, mal kiymeti bilme konusunda son nokta bir kisidir, audideki bu sacma sapan sikimtronik sanzimandan dolayi problem yasamamak icin araci P'den D'ye neredeyse 10 saniyede atan, D'ye aldiktan sonra 3-5 saniye gaza basmayip aracin sindirmesini bekleyen vs. vs. gibi bir kisiden bahsediyorum) durduk yere, hic bir olay olmadan keyless go beyninin bozulup disarda kalmasi mi, baska bir zaman aracin genel beyninin bozulmasini mi, camlarin kapanmamasini mi, cam tavanin kapanmamasini mi (ki bunu yeni nesil audi vw gurubu kullananlar iyi bilir sanirim sciroccolar jettalar vs de dahil), zaten arac icerisinden gelen, camlardan kapilardan vs gelen seslerden bahsetmiyorum bile.
Kisacasi bana "yok"u, bir sey varmis edasinda, parasinda satiyorlarmis gibi geliyor.
Ama BMW'de bu tarz (bana gore sinir bozucu olan ve eski haline getirmesi hem uzun zaman, hem cok para alan, hem de yetkili servis isteyen) seyleri gormek icin gercekten sansli olmalisiniz, cidden bozuk arac almis olmalisiniz. Aksi halde BMW'de ne olur, belki benzinli 2.0 motorlarda kronik birkac contadan yag kacabilir, belki frenleriniz sismeye baslayabilir yavas yavas westinghousedan veya vakum pompasindan veya 80 liralik vakum hattindan dolayi, ama hepsini makul fiyatlara disaridan temin edip yine disarida yaptirabilirsiniz. Yani ben zannetmiyorum eger kiralik olarak kullanilmadiysa bir e9x kasanin kolay kolay sanziman indirecegine ornek olarak.
Ama ikinci el a5lerin (tabiki diger kasa audi'ler de dahil) kaci hala ilk gunku sanzimani ile satiliyordur merak ediyorum
Mercedeste pek sorun yasayana (belki ben) rastlamadim, sorunsuzdur diye bilirim. Ama Audi ciddi anlamda uzak olsun.
Ben atiyorum 80bin euro para verip sifir araba alicam, cukura vs girmeyeyim diye neredeyse araba bile kullanmayan biriyim (espiriyle karisik) ve benim aracimda boyle sacma sapan ve ciddi sinir bozucu problemler olacak. Yok ben almayayim, alana da mumkun mertebe mani olayim ki zarar gormesinler![]()
Onur
14' f30 316
olayı bmw audi kavgasına dönüştürmeye gerek yok , şanzımandan vw grup bir ara çok çekti yalan yok ama ''sikimsonik'' dediğiniz şanzıman bence şu an dünyanın en iyi şanzımanı , kırılan araba parasını geçen masraf çıkaran SMG lerden bahsetmeyeyim hiç istersen... Velhasıl dönem dönem her markanın bu tarz sorunlu üretim bantları olabiliyor , Ben 40 bin km revo yazılımlı s-tronic tt kullandım , araç 100 binde pert oldu, şanzımanda tık etmedi. Sakin kullanan bayan benzetmeside yanlış, bir insan aracı sakin kullandığı için ömrü uzamaz, ''doğru kullanırsa'' ömrü uzar.
İç trim sesi kullanılan şartlara aracın modeline lastiğine kadar değişkenlik gösterir. İç trim sesini bilmem ama bmw nin iç trimi aşırı derecede vasat olduğunu biliyorum.
Derisi 50bin km olmadan perişan olan BMW dir , 30-40 bini geçmeden direksiyonunda kol tutma yerlerinde vs. sağında solunda soyulmalar başlayan yine bmw dir , ayrıca şaşkın olmakla beraber içi tıkırdamayan bmw nasıl görmemiş burada kimse hayret ettim , bmw sert bir araç olduğu için Türkiye yollarında tıkırdamaya en müsait araçlardan biri ki ben eski model bindiğim her bmw de bu sesleri duyuyordum açıkcası.
Ama yine de bunlar Bmw nin kötü veya audinin bmw den iyi olduğu anlamına gelmez. Veya tam tersi , her neyse.
Otomobil biraz şans işidir, nasıl 5 parmağın 5i bir değilse bir markanın model model sorunlusu sorunsuzu, hatta aynı yılda çıkmış aynı marka model arasında bile sorunlu sorunsuz araçlar çıkabilmekte, sonuçta kul yapısı.
Audi yi kapınıza koymayabilirsiniz aslında ben audiyi birazda bu yüzden seviyorum herkes kapısına koymuyor neyseki
Bu arada şanzıman karşılaştırması yapmışsınız , e9x ile a5 in , a5in s-tronic şanzımanını steptronic ile kıyaslamam bile , çok farklı karakterde şanzıman tipleri , eğer kıyaslamak istiyorsanız multitronic şanzımanı kıyaslayabilirsiniz ki kendisi taş gibidir, s-tronicte kırılma bozulma kavrama problemleri kesinlikle yoktur. Piyasada multronic kavrama kırılmış a5 görme ihtimalinizde binde 1 dir. Kaldı ki 2.0tfsi makinelerde zaten o 1.4lerde çıkan şanzıman sorunu en az %50 daha az, yani s-tronicde gayet problemsiz (Tecrübe ile sabit) Yani diyeceğim o durki , lütfen farazi varsayımlarla konuşmayalım, bir şey hakkında bilgi sahibiysek konuşalım, değilsek susalım.
canın ne istiyosa onual kardeşim , bütün yorumları okdum audiyi sawunanlarında bmw yi sawunanlarında haklı olduğu tAraflar var...
daha önce e93 kullandım 1,5 sene ki arabanın en popüler olduğu zamanlar ( şimdi bence inceden modası geçiyor , keza a5 te öyle ) şekli şemali çok iyiydi , ama melet iyi yakıyordu dizelini almadığım için çoook pişman olmuştum... tt den önce a5 baktım çok keşke alsaymışım bmw den sonra , tt yi satarken ne uğraştım sen yakinen biliosun olayları.. ama yakın bir arkadaşımda a5 war içdış sline , tamam güzel araba ama ben içini hiç ama hiç beyenmiyorum ( benim fikrim tabii) 2010 öncesi şanzuman rezalet ...
neyse uzatmiim kolay satabilcen bişi al son olarak tawsiyem
Erkekler büyümez oyuncakları büyür...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)