User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
38 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Cahillik

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Cahillik

Bugün gördüm ve hemen deklanşöre bastım. Direksiyondaki muhteremde cep telefonu ile konuşuyordu, Allah korusun hava yastığının açılmasını sağlayacak bir temas ile o çocuğun kafası ile gövdesini bambaşka noktalardan toplarlar. Bu arada fotoğrafı çekerken aracı ben kullanmıyordum, fotoğrafı sağ koltuktan zoom yaparak çektim.

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi poliste cikip kardes sen napiyosun deyip de ceza yazmazmi . Maalesef toplum olarak cok bilincsiziz.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    airbag açılması zor ihtimal (srs) yüzünden.. söz konusu asıl mevzu bence çocuğun öne oturtulması olması lazım çünkü en ufak bir kazada o çocuk camdan uçar..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kucağına alıp trafiğe çıkanlar var. Ben asıl onlara ayar oluyorum.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

athem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cahil insan basa bela belki cocugun orda durdugindan haberi bile yoktur

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten bizlerin kendimiz için değil, sadece ceza yememek için kemer takmamız da cahillik değil mi? Hatta sanki o kemer oraya bizi sinir edip, uyarı verilmesi için konmuş gibi yanıltıcı tokalardan takmamız?
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi poliste cikip kardes sen napiyosun deyip de ceza yazmazmi . Maalesef toplum olarak cok bilincsiziz.
    Bunu görmez gider fabrikasyon cam tavanlı aracı durdurup folyo bu ruhsata da işletmemişsin diye gider o adama ceza yazar.
    Görmek istediklerini görüyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    emniyet kemeri takmayanlarada ceza geliyor artık çok güzel oldu bence.. eskiden emniyet kemeri takanlara acemi şöför muamelesi yapılırdı trafikde.. keza sinyal verenler içinde aynısı geçerli ..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yan perde airbag'leri çocuğa, kaza anında aracın içinde sağa sola savrulacak olan çocuk da kendisine ve araçtaki diğer kişilere zarar verebilir.
    Teorik olarak araç içerisinde kütleye sahip her şeyin uygun şekilde sabitlenmesi gerekmekte risk oluşturmaması için.

Airbag açılacak kadar şiddetli bir kazada en iyi ihtimal çocuk 3 ay boyunluk ile dolanacak, en kötü ihtimal ileri doğru savrulduğunda kafasını cama çarpacak ve muhtemelen geriye veya ileriye doğru gidecek olan boynu omurgaya zarar vererek kalıcı hasarlar oluştaracak.

Ne ehliyet sınavında ne direksiyon sınavında sürücü ve yolcular için doğru otuş pozisyonu ve yanlış olursa doğurabileceği sonuçlar gösterilmemekte. İnsanlar kaza anında aynı araç içinde bulundukları kişileri sadece kütleleri ile öldürebileceklerinin farkında değiller...

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Denildiği gibi Srs yüzünden airbag açılmaz sanırım ancak o yaşta bir çocuğun hem önde hemde kemersiz oturtulması tek kelimeyle cahillik..

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Simdi ntv'de bi program izliyorum, ulkemizde ki insanlarin %55i ilkokul mezunu dahi degil... Cehalet artik kanimiza islemis, trafik ne ki..
    Tango-1 never dies.

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba BMW galiba o ön koltukta muhtemelen ağırlık sensörü vardır. O çocuk oturunca da sürekli öter kemer uyarısı. Muhtemelen tokayla susturulmuştur da. Yani SRS dediğiniz yalan olur.
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    srs yi çalıştıran faktörler çokdur tek emniyet kemeri değil emniyet kemeri gergi sistemininde devrede olması gerekir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı misery1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yan perde airbag'leri çocuğa, kaza anında aracın içinde sağa sola savrulacak olan çocuk da kendisine ve araçtaki diğer kişilere zarar verebilir.
    Teorik olarak araç içerisinde kütleye sahip her şeyin uygun şekilde sabitlenmesi gerekmekte risk oluşturmaması için.

Airbag açılacak kadar şiddetli bir kazada en iyi ihtimal çocuk 3 ay boyunluk ile dolanacak, en kötü ihtimal ileri doğru savrulduğunda kafasını cama çarpacak ve muhtemelen geriye veya ileriye doğru gidecek olan boynu omurgaya zarar vererek kalıcı hasarlar oluştaracak.

Ne ehliyet sınavında ne direksiyon sınavında sürücü ve yolcular için doğru otuş pozisyonu ve yanlış olursa doğurabileceği sonuçlar gösterilmemekte. İnsanlar kaza anında aynı araç içinde bulundukları kişileri sadece kütleleri ile öldürebileceklerinin farkında değiller...
    O pozisyondayken ön yolcu airbag'i açılırsa boyun zedelenmesi olmaz, o basınçla kafası gövdesinden ayrılır.

eran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunu görmez gider fabrikasyon cam tavanlı aracı durdurup folyo bu ruhsata da işletmemişsin diye gider o adama ceza yazar.
    Görmek istediklerini görüyorlar.
    Yapma abi, bu kadar insafsız olma yahu
    Insta : Nardohawkeye

Insta : Autolyewax

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yahu neden airbag'le olayı savuşturuyosunuz ki? o çocuğun önde ne işi var? hadi huysuz bi çocu ve baş edilemedi, peki emniyet kemeri neden takılı değil? kafasının kokpitin üzerinde ne işi var? tamam airbag açılırsa facia olur ya da elektronik sistemler sayesinde airbag açılmayabilir ama en başta o bölgede, o şekilde durması felaket arkadaşlar. ben 1 yaşındaki çocuğuma çocuk koltuğu alırken dahi kaç test okudum adac'tan, dekra'dan auto motor sport'a kadar; ama bazıları...

maalesef bu görüntüler ve benzerleri hiçbir zaman ülkemizi terketmeyecek.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trafikte gercekten böyle seyleri gördügümde ben sinirleniyorum ! nasıl bu kadar bilincsiz olabiliyorlar anlamıyorum

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bizim insanımız çocuk koltuğunu, bebek koltuğu; sinyal vererek şerit değiştirmeyi, emniyet kemeri takmayı ve yol vermeyi acemilik sandığı sürece bu böyle gider ki bunları değiştirirsek zaten ilkokul mezunu dahi olmayan %55 lik kısım lise mezununa dönüşür en azından. Bilinçlenmek şart ancak hiçbir yerde tam anlamıyla trafik dersi, eğitimi verilmiyor ne yazık ki.

Sürücü kursunda gösterilmiyor demiş bir arkadaşımız, sürücü kursuna kayıt olanın ilk sorusu "benim okulum, işim var; teorik derslere gelmesem olmaz mı?", sürücü kursu da buna evet dediği sürece bu böyle devam eder..

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okul mezuniyeti de önemli değil bu iş trafik ve araç kültürü ile alakalı.En azından o angarya görülen kemerin gerçekten hayat kurtaran muhteşem bir buluş olduğunu ve ufak hızlardaki kazalarda bile insanları koruduğunu öğretmek lazım. Asıl sorun çocuğun önde oturması değil kemer takmaması kaldı ki adamın da araç kullanırken telefonla konuşması ayrı bir sorun zaten.

Ehliyet kursunda gerçekten birşey öğrenen varmı aramızda cidden merak ediyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)