100 defa yazıldı çizildi her şiddetli kazada havayastığı açılmaz çok şiddetli kazalarda açılmadığına hep birlikte şahit olduk keza en ufak tıklamada açıldığını da gördük..
Hepsi sensörlerin tetiklenip tetiklenmemesiyle alakalı.
100 defa yazıldı çizildi her şiddetli kazada havayastığı açılmaz çok şiddetli kazalarda açılmadığına hep birlikte şahit olduk keza en ufak tıklamada açıldığını da gördük..
Hepsi sensörlerin tetiklenip tetiklenmemesiyle alakalı.
Eğitimli kültürlü olmak başka bir şey parayı bulup zengin olmak başka bir şey..
ülkemizde bu iki şey karıştırıldığı için yada zengin insan kültürlü eğitimlidir fikri kafalarımıza yıllarcana yerleştirilmeye çalışıldığı için insanların zengişleşmesiyle toplumun gelişmesi daha eğitimli ve daha kültürlü olmasını aynı şey zannettik yıllarcana..
şu resim bile aynı şey olmadığının çok güzel bir ülke manzarası kanıtı..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Cahillik keimesi az kalır bunun için.Allah korusun çocuğa birşey olsa ozaman vicdan azabından bir ömür boyu kafayı yer.Allah korusun yaaa..
Scorpion TypeR
buna benzer bişeyi bende görmüştüm hatta soyliyecek kelime bulamadım. orta yaşlı bi bayan ön koltukta kemeri takılı ve kucağında da 4-5 yaşlarında bi çocuk. araçta volvo ydu. o hava yastığı patlasa çocuk yastıkla aranda kalsa sonra vurursun kendine dağlara taşlara. yazık vallahi yazık. zihniyetler değişmedikçe...
Airbag'in açılırken ne kadar basınçla açıldığını, açılma hızını, kaç milisaniyede açıldığını, ne yöne hareket ettiğini, tam şişme anına kadar kaç kere hareket ettiğini...vs'ni biliyormusun.
Şimdi yollarda olan bazı araçların airbaglerinin testlerini gerçekleştirmiştik. X modelin kapağındaki logo, testler sırasında asma tavana saplanmıştı.
Yeterli G'yi oluşturacak yani airbag'in açılmasını tetikleyecek hızda ki bu 30km/h bile olabilir, dashboard'daki yolcu havayastığı açıldığında, o çocuğun gövdesini ön koltukta, kafasınıda arka camın oralarda bulurlar.
çocuğun önde oturması başlı başına bir durum.. o airbag açılmasa o çocuk camdan mermi gibi uçar öndeki araca girer yada yola fırlar airbag açılsa daha kötü şeyler olur kısaca çocuğun önde oturması zaten başlı başına bir olayken airbage niye bu kadar takılı kalındı onu anlamıyorum..
olay eğer çocuk airbaglerle oynadı tekme attı yumruk attı parmağını sokdu v.b patladı olayı ise srs sistemi zaten bu tip koşullar için icat edildi srs sistemi varken o airbaglerin durupdururken patlamasına imkan yok srs sistemi çünkü pek çok unsur bir araya geldiğinde aktif hale gelip airbagleri devreye sokuyor..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Abicim bazı araçlarda emniyet kemersiz de açılıyor, bazılarında açılmıyor. Benim anlatmaya çalıştığım açılırsa kafası kopar, açılmazsa boynu kırılır.
Yeterince belgesel ve kaza testi izledim. Ancak araçtan araca değişmekte bu iş. Bazılarında açılma şiddetinin 2-3 kademesi var, çarpışma şiddetine göre airbag'in açılma şiddeti de değişmekte. Televizyonda 220 km/s ile açıldığı söylenmişti, 0.05 saniye civarında tam açılmış hale gelebildiği de eklenmişti.
Tam şişme anına kadar kaç kere hareket etmesi olayını malesef anlamadım. Artık yarına araştırırım, sizi daha fazla yormamın manası yok sanırsam![]()
önemli olan öne oturması bizim ülke de cahil çok yabancı ülkede adam o yaşta ki çocuğunu arka koltukta bebek koltuğunda oturtturuyor
Şu kaza bizim müşterimizin başına geldiki kaza yeri iş yerimizin 3 km ötesi. Ne zaman nerde nasıl kaza olacağı belli değil. Araç Rocco ve kazada karşı şeritten hızlı giden ve kontrolü kaybeden hyundai mercedese çarpıyor ve rocconun önüne düşüyorlar. Yavaşken bile ne türlü bir kaza anı oluyor görülüyor. Bu tarz durumlarda ne olursa olsun emniyet kemeri ve bilinç gerekli.
İnsanlarımız maalesef pek eğitilemiyor. Ama cezalar biraz caydırıcı. Mesela Afyon pilot bölgeydi ve emniyet kemeri kullanımı hat safhada. Şehir merkezinde en az gün içinde 3-4 çevirme oluyor. Mobeselerden cezalar geliyor. İnsanlar markete giderken bile emniyet kemeri takıyor artık Afyonda. Bu tarz cezalar arttıkça insanlar artık mecburide olsa uyuyor.
Bu arada kaza videosu![]()
http://videonuz.ensonhaber.com/izle/...azasi-kamerada
srs mrs hikaye be kardesim
orada uyuttugun senin cocugun, sensorlerde bir hata riskini nasil goze alirsin airbag orda dururken....
BU UYE DUNYANIN EN PAHALI BENZININI KULLANMAKTADIR.
kimse vicdan azabımdan kafayı yemiyor merak etmebenim çok yakın bir tanıdığım alkollü direksiyona geçip küçük kızının kafasının bariyerler ve araç arasında kalmasına vesile oldu
bir dönem içkiye tövbe etti vicdan yaptı ama şimdi yine içiyor araç kullanıyor ya da kullanmıyor ama içiyor....
yani söylemek istediğim, artık vicdan insanların çoğunluğu için fazla uzun sürmüyor....
Küçükken annem beni anaokuluna götürüyormuş arabayla arka koltukta kemerim bağlıymış. Sonraları öğrenmişim kemerin nasıl açıldığı kemeri açıp ön iki koltuk arası yerden yolu izlemeye başlamışım. Annem uğraşmış bana anlatmaya. Sonra bir gün yine kemer açık anne benle uğraşırken bir sert fren el frenin orda benim alt dudak patlamış. Hala küçücük durur yaramsı şey.
Airbag tartışmalarına gerek bile yokSert frende ağzı burnu kırılır o torpidoda.
sorsan gavata arabası lüks, yeni ya bi şeycik olmayacağını düşünür..
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)