çok teşekkürler ilgi ve alakanız için
Printable View
Çok geçmiş olsun inşallah tez zamanda bulunur gereken yapılır. Merak ediyorum ne düşünerek yapıyorlar böyle birşeyi
çok geçmiş olsun gerçekten, çok can sıkıcı bir durum. İnşallah aracınız sağ salim bulunur da derin bir oh çekersiniz. sabah ben de aracımı satacağım. umarım böyle bir sorunla karşılaşmam
Çok geçmiş olsun umarım aracınız bulunur bide aklıma bir şey geldi biraz saçma olabilir ama ben tanımadığım sadece ismini bildiğim veya sadece soyadığını bildiğim kişilerin facelerini bulmuştum sizde bir aratırsanız belki bulursunuz orda adres veyaa fotolardan en kötü yer bildirimi gibi detay bulabilirsiniz fikrim biraz saçma gelebilir ama denemeye değer
Cok gecmiş olsun allah yardımcınız olsun yine türediler dolandırıcılar en kısazamanda umarım sonuc sevindirici olur :(
En acilinden birileri Facebook, twitter gibi sosyal medyada konuyu paylassin bizde devamini getirelim.
Cok gecmis olsun umarim en kisa zamanda bulunur serefsizler.
Büyük gecmis olsun. Okurken içim acıdı resmen. Umarım en kısa sürede bulunur ve mağduriyetiniz gider :(
çok geçmis olsun en kisa zamanda bulursunuz insallah.
can sıkmak istemem tabiki ama sahte kimlikle almıs olabilirler suan aracı paramparca edip yedek parcaya donusturmus olabilirler.En son buna benzer bir durum Ankarada Mete abinin Turbo 106 sına olmustu sonuc olarak arac derbeder bir halde bulundu ancak suclular yakalandımı bilmiyorum birdiger olasılık Sahte Plakayla aracı suan farklı bir renge kaplayıp sahte bir ruhsat cıkartıyor olabilirler Bu işin en hızlı çözümü Bu konuyu okuyan bütün üye arkadasların facelerinde ve diger tüm sosyal aglarında paylasmaları gerekmektedir bugun sde30 arkadasımızın basına gelen yarın bizimde basımıza gelebilir. Bu konuda duyarlı olalım arkadaslar bu konu nekadar cabuk duyulursa okadar az hareket edebilirler.
Polis aslında telefon sinyalinden yer tespitinde bulunabilir sanırım bunun icin savcılık izni olmalı. Madem kötü niyetliler neden sizi arıyolar yada neden sizin telefonlarınıza cevap verip durumu halledeceklerini parayı getireceklerini söylüyorlar.Bir diger arkadasımıznda dedigi gibi satıs sözlesmesindeki adres bilgisini paylassanız o adres bilgisi tarafında ikamet eden arkadaslar bakarak olurlar
Çok geçmiş olsun umarım en kısa zaman da bulunur.
Bende plakayi not aldim masallahi varmis aracinizin insallah basina birsey gelmez
Çok büyük geçmiş olsun face'te paylaştım bende umarım hemen bulunur
çok geçmiş olsun var böyle kanıbozuklar :/
Çok üzüldüm yıllar önce bizimde başımıza geldi bilirim durumunuzu allah yardımcınız olsun ...
http://www.techturkey.com/forum/sohb...nk-geldim.html
Ayni adamlar beni de dolandirmaya kalkmisti.
Yuksek ihtimal aynidir. Ben gecen ay yasadim, sonrasinda her hafta bi vukuat duydum avcilardan.
Gecmis olsun.. Umarim cozulur sorun.. ne kansiz kopekler var ya.
aynısı bizimde başmıza geldi ankarada megane 2 dci aracımız 2 senedir davası sürüyo bişiyde ispatlıyamıyosun hetşey yasal oldu için sadece dilekçe vere biliyosun savcıya direk biz öyle bişiler tuturduk yasal olarak ama malımız geri gelmedi sonuç olarak aynen yakalama kararı var aracımzın üstünde
"Halledeceğimi" zaman kazanmak için istiyordur. Celb geldikten sonra nasıl tutuşur da hemen halleder. Hukuki olarak hakkınızı arama yoluna gidin, bu düzenbazlığı o ya da bu şekilde yanına bırakmayanız.
Ne hallere dustuk ya cok gecmis olsun
Plakası değiştirilmiş olabilr mi aracın? Cok benzer bir araç gördüm maltepede ancak csl jantı yoktu aracın üstünde ama katlanır ayna m tamponlar amerikan sinyaller olduğunu hatırlıyorum. Satışı verdiginiz kişinin tipi nasıldı?
Ikinci el arac alis satisi isi hic sevmedigim mevzu. Tek olmamakta fayda var. gecmis olsun umarim bulunur ya da cozulur mevzu
Takipteyim.
Muhtemelen hemen bir satis daha gordu ayni gun bir arastirin
Telefonda parayı vermediklerine dair bir beyanda bulundularsa her türlü alırsınız. Yoksa fazla bir şey tutturamayabilirdiniz çünkü paramı aldım diye bir ibare var, onu imzalıyorsunuz noterde. Biz parayı verdik deseler yapacak bir şey yoktu. Ama şimdi vermediklerini kendi ağızlarıyla ifşa etmişler. Sancılı bir süreç olur ama sonucunda alırsınız diye düşünüyorum.
Allah kolaylık versin.
gelmiş geçmiş olsun benzer bi olay burdada gelmişti her noterdede yazılar yazılmıştı burda ama denizli trafikte ruhsat vermiyorlar böyle bir olaya bi iyice araştırın polis falan varsa araya sokun hızlandırın işinizi allah kolaylık wersin...
daha 10 günlük bi olay.
aynısını bana yapmaya calıstılar, ben yine efendiligimi korudum. bilen biliyor daha once basıma işler geldi, calıntı arabayla önüme kırdılar ataköy'de, tam savcıalr-hakimler sitesinin önünde. aksam 6 gibi. cesarete bak. uzun ugraslar sonucu, ruhsatlı silah aldım, kullanacagımdan degil, zaten tarzımda degil. ama neme lazım.
neyse
sahibinden'de 3 gün kaldı ilan, telefonla aradılar, ataköy metrsunun orda buluştuk, 3 kişi, benim arabanın icinde oturdular, ilk önce yalandan bir tamirciye gösterdiler, 5 dk falan sürdü. sonra yok cay icelim, corba icelim, para geliyor, şu geliyor, hadi notere gidelim diyorlar.
ben para gelmeden, notere gitmem, prensip meselesi dedim. sonra bir yere oturduk, bir tanesi bmw nin kendi orjinal jantı için saçma sapan yorumlarda bulunuyor. olmamış falan gbi. daha 18 binde çiçek gibi orjinal bmw alıyorsun dedim. borusan faurası var, en az 5-6 euro zararına veriyorum.
böyle ufak tefek sürtüsmeler oldu bir tanesiyle. arabadan anlamıyor, bi de geveze. bir tanesi de pskopata baglamıs kendi çapında, telefon trafiği yapıyor, ama hep giderli.
ben neyi bekliyoruz diye sordum eft gececez sana bilgilerini ver dediler. verdim. benim kısmen bilgilerimde ellerinde bişi yaparlar mı acaba diye merak icindeyim. gerçi resmi bir evrak yok.
dayanamadım, arada arkadsı aradım, s2kle geldi. o geveze olan egzozu gördü, bu arabaya böyle binmem diye yorumlarda bulunuyor. warex için, şahin gibi egzoz takmışsınız diyor.
sen kimsin ingiliz kraliyet ailesi mensubu mu, insanın zevkine laf söylemek sana mı kaldı.
neyse, arkadas gelince bunlar bozuldu.
bana cennet'teki notere gitmemi soylediler, bmw le de arkadan biz gelelim dediler. ben bmw yi floryada pidecinin önüne kitledim. satışı yaparız, arabayı burdan alırsınız dedim.
bindik s2k'e, hesapta bizi taksiyle takip edeceklerdi, tam da tahmin ettigim gibi oldu, yolda kayboldular:) antepliyim ulan ben, yer miyim.
bence kesinlikle bu tür satış olaylarına tek gitmemek lazım. arabayı gördük, parayı da bir görelim di mi?
arabadan gram anlamıyor, araba kötülüyor, dolandırmaya calısıyor. ki, ben cok sakin bir insanım görünürde, pek ağzımı bozmam, konuları gereksizse uzatmam, ulan hep beni bulur boyle arızalı seyler. o kadar çok şey vardı ki o gün arızay bağlayacak. yemek parasını falan bana ödettiler, ulan araba alyorsunz cepte para yok. 150 lira noter parası almıslar. yanlarında para taşımıyorlarmış.
polise sikayette bulunmadım. yapmak lazım ama.
teki uzun boylu esmer, digeri de esmer, 35-40 yaslarında. sonuncu da 1.70 boylarında ama hic agzını acmadı. tezgah yapıyorlar.
o gündn sonra o arabayı bana ait hissedemedim.
araba bulunursa otoparka cekilir, mahkemeniz bitene kadar orda kalır. ama parcalanmdan bulmak lazım, taksicilere telsizden bildirseniz çok etkili olur. geçmiş olsun. olan olmuş artık, en kısa sürede bulunması için uğraşıcam ben de. inşallah yardımım dokunur.
ama seni de cok iyi anlıyorum, bu isler oyle kurnazlıkla olmuyor, o an, ne yaparsan yap, sihirli bişii seni bağlıyor. olacağı varmış. belki, senin yerinde dünyanın en paranoyak, süpheci adamı da olsa, benzer seyi yasayacaktı. kendini o açıdan kötüü hissetme.
Geçmiş olsun. HEmen hemen aynı şekilde bizimde başımıza olay geldi noter satışında aracın parasını vs aldım gibisinden kısım var ve siz buna imza attığınız için yakalansalarda bir şey olmayacaktır (tabiki eli uzun adamlar bulup bunları ikna etmeniz lazım). Birde arac plakasını sürekli olarak e devletten sorgulayın araç üzerine haciz gelicekmi. Eğer adamlar bu işte prof laşdıysa aracın üzerine hacizde koydururular.. Allah yardımcınız olsun.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...ndirildik.html
Ahh be kardeşim o kadar konu açıldı buraya dikkat edin diye hiçmi aklına gelmedi?
İnşallah en kısa sürede bulursun allah yardımcın olsun
geçmiş olsun.. araba alım-satımında dolandırıcılık olayları iyice çoğaldı. bu işe devletin el atması lazım. noterlere para sayma makinası, sahte para tespit cihazı konulmalı. araç bedeli önce notere teslim edilmeli, noter onay verdikten sonra para satıcıya teslim edilmeli.. bu şekilde suistimaller engellenir. misal adam sahte para da verebilir nerden anlayacaksın?
noterler bu işi ek ücret alarak yapabilir.. yeterki güvenilir olsun notere 10-20 lira daha fazla vermez misiniz arkadaşlar?
şu ikinci el satış için iki tarafında üzülmemesi için bir yöntem bir kural kanun getirilemiyormu ?
Içime fenalık geldi sabah sabah... Ne desem bilemedim.
Inşallah sıkıntısız bi şekilde hallolur. Ama bu zamanda babana bile güvenmeyeceksin
be kardeşim.
Valla ben önce parayı alırım bankada saydırırım yada havale ederler sonra notere gider satışı veririm başka türlü babama bile güvenmem :)
Bu arada geçmiş olsun inşallah en kısa zamandada çözülür olay..
Geçmiş olsun çok büyük bir hataya düşmüşsünüz aracı yakalatsanız bile mahkemede sonuc alamayacaksınız ne yazık ki.
noterde imza atmadan önce paramı alırım, sayarım, imzamı öyle atarım.
gerisi paranoyak eder adamı :)
Dostum moralini bozmak istemem ama
Noterde ''paramı aldım'' ibaresi yazdığın için birsey yapamazsın.Telefon kayıtları olur ama dur bakalım kimin üstüne kayıtlı ve sonra o tlf duruyor mu hala?
İnşallah en kısa zamanda çözülür herşey
İşte o çok farklı bir olay parayı yatırırken not düşüyorsun şu plakalı araç diye. O plakalı araç otomatik olarak o parayı yatıran kişinin üstüne olmalı. Olmadığı takdirde anında şikayetçi olarak 1 paraya bloke koydurabilir 2 çatır çatır parasını geri alır ve mahkemeyide %100 kazanır.
Dipnot: Telefon kayıtları ve video görüntüleri artık mahkemelerde kanıt olarak geçmemektedir arkadaşlar bunu unutmayın.