Vay anasını ya. Yani dolandırıcı olmak bukadar kolay ? Pisi pisine gitti arabanız valla hayret edilecek bir durum. Geçmiş olsun tekrardan.
Printable View
sakat bu işler yahu... hep aracı kişi ile alıp satma gördüğüm için kendim birebir hiç alıp atma yapmadım.Daha düzgün bir yolu yokmu bu işin... Ne bilm parayı almadan satış gerçekleşmemesi gibi... Yada noterci sorucak parayı aldıysanız onaylıyorsanız aracı devrediyorum gibisinden... ne bilm bilemedim 2 tarafta imzayı attıgı anda parayı vermeden hop kaybolsan bitti iş.... Yada parayı almadan satmıcaksın aracı bu kadar basit.Yok önce satış diyen olursa hadi canım diyip yol vericen.
Noter imzayı atmadan önce paranı tam olarak aldın mı, kontrol ettin mi tam mı diye soruyor. O yüzden de yasal olarak hiçbir şey yapılamıyor. Satışa ikişer kişi gidilecek. Her iki taraftan birer kişi bankada diğer ikisi ise noterde olacak. Para yatar yatmaz haber verilip satış alınacak.
ulan şerefsiz köpekler ya :S çok üzüldüm bende hep aklımda kurardım elden noterde parayı verdıgın zaman yada bankaya havale ettıgın zaman karşı taraf satışı vermezse almadım parayı diye inkar ederse diye düşünüyordum ki daha beteri oluyormuş parayı vermeden satışı alıyorlar sonra kacıp gidiyorlar :S
Arkadaşlar diyelim ki araç satıyoruz, anlaştık notere gidiyoruz, para hesabımıza eft oldu, elimizdeki telefondan hesabımıza baktık paranın hesapta olduğunu gördük, satışı verdikten sonra paranın geri çekilebilme ihtimali, bloke koydurulma durumları gibi şeyler olabilir mi ?
Allah belalarını versin...
Aynı şekilde kaporayıda hatta şasi numarasından gönderin
En kolay örnek martta alacağım araç için anlaştım ancak galeri sahibi sonradan laga lugaya başladı vazgeçtim geçen gün kapora iadesi için avukata verdim neyseki şasi vermissin dedi çünkü plaka çoktan değişmiş...
Peki benim hesabıma gelen paraya nasıl müdahale edilebiliyor ki, ya da şerh konulabiliyor, var mı böyle bir şey? Bu açıklamaları yazmak/yazdırmak sadece ileriki zamanlarda anlaşmazlıklar için resmi kayıt niteliği taşıması için değil mi, hukuksal durumlarda ispat edilebilmesi için?
Bu araç satış işi çok büyük handikap Bugün alıcısın yarın satıcı her durumdada ya araba önce satılıyor ya para önce alınıyor :( 20-30-40 100 yani ne mebla olursa olsun yanda taşıyıp veren var bu zaten yasak diye biliyorum banka üzerinden olmalı ama ne uğraşıcaz mantığı var..
2 makul seçeneği var bu işin..
1-Bankalarda bir bölüm olacak uygun masraflı para bankada blokeye konucak satıcı şahsın adına satıcı şahıs satış evrağı ile gelip parasını alacak gidecek..Kredili ev satışlarında bunun örneği var bu otomobil satışlarında zorunlu hale gelecek..
2- mademki herkez yanında para getiyior noterde bir bölüm olacak ordanda masraf alsınlar uygun olmak kaydı ile para oraya teslim edilcek sahtelikve miktar satyılcak satıştan sonra satıcıya verilcek..
Bu çok basit önlemlerle insanların maduriyeti giderilebilir ki..Başına iş gelmeyen bile o sürecin ne kadar sancılı olduğunu bilir satış olup para alınana kadar acabalarla geçen dakikalar....
Ben elimden geldiğince şu şekilde yapıyorum..Evraklar notere veriliyor hazırlanıyor imza öncesi cepbanktan para transferi halloluyor sonra imza..Ama her zaman bu kadar teknolojik insanlar olmayabiliyor..Bikeresinde araç sahibi ablamız havaleyi kabul etmemişti ben parayı tutucam hissedicem inanmam havale felan diye :)
Umarım kısa sürede bir çare bulurlar
bu şerefsizlerden satısı anca sahte parayla alırsın anlamazsa tabi...
bunlara aynı taktiği uygulayıp bir şekilde dolandırıp mağduriyeti gidermek lazım. başka türlü zor görünüyor. çok zor bir durum. geçmiş olsun.
iyi de araba hala aynı adamlarda mı? kaç kere satmışlardır