yok valla öyle bie hedefim maksat piste çıkmak ufaktan yoklamak öyle:)
Printable View
yok valla öyle bie hedefim maksat piste çıkmak ufaktan yoklamak öyle:)
Lastik havanizi %10-15 dusurun fakat sogukken.Aracin Yol tutan lastigi daha fazla indirin. Mesela 997tt de arka-458 de on-M3 arka-rocco/golf on vs...
Disk balata tamam ama hidrolik yagi cok daha onemli. Ozel modlu ve yaris araclari haric 5.1 koymayin,cunku cok cabuk degismesi gerek,nemlenmeye yatkin ve sehir icinde hissi az. 4.1 srf sport yada racingler var,5.1 gubi slikon bazli degil ve 280 C ye kadar dayaniyor,2 yilda drgusmesine gerek yok. 5.1 lerin silikon olmayanlari daha az kaynama noktasina sahip. Eger 3 ayda bir degisirseniz 5.1 guzel.
Mutlaka rot ayari kontrol,araciniz musaade ediyorsa limitler dahilinde,pist icin kamber verebilirsiniz.
İsinma en buyuk dert,radyatorlerinizi(cooler) kontrol edin ve yikatin. Faydasini gorursunuz. Antrifizi kontrol edin.
Sert frenden ote,fren noktasini 1 tik one tasiyin,fren sistemi %30 daha az zorlanir,lastik daha az asinir,ilerliyen frenajlarda tutunma daha az azalir...
Tavsiye cok,mid yapmanin sonu yok ancak kucuk dikkatler buyuk fark yaratir...
çekişin olduğu lastikten bahsetmiş murat abi.
aslında lasiğe batırıp sıcaklığı ölçen alet varsa elimizde her lastiği iç orta ve dış sıcaklığı alınıp kamber ve lastik havası ona göre ayarlanabilir.
Tam olarak degil; bazi araclar pist uzerinde cekisin olmadigi lastige cok yuklenir,yani mekanik yol tutus hangi aksdaysa,oradaki lastige yuk binecegi icin isinmada articaktir.
Mesela 458 arkadan iter ama on lastikleri 3 pist gununde bitirebilir.
Aracinizin yol tutus agirligi neredeyse o lastigin havasi biraz daha fazla azaltin cunku daha fazla isinicak.
35 ise 31-30 yapin,sogukken....
şansıma ediyim type r satıldı c2 ilede piste girilmez başka bahara kaldı 4 type r giricektik fn2 olarak..
Gokinin 106ile 1tur atmistm pistte cok guzeldi:)
yok çekişten değilde farklı bişey demek istemiş bence yoksa 458 önden çekmiyor heralde onu herkes bilir. aracın sürüş karakteri gereği ön lastiklere fazla yük bindiriyor olabilir.
tamam lastik havalarını da biraz azaltacağız, onu da yazdım listeye...
meteor pazar için böyle gösteriyor ama umarım değişir
http://meteor.gov.tr/FTPDATA/analiz/...tahmingun5.png
yağmur yağmaz inş. yağmurda benim yol tutuş sıfırın biraz üstünde :S
yağmurun yağmasın organizasyonu çok etkileyeceğini sanmıyorum ben :) pist normal yol gibi değil zaten en kotu hali bile yoldan iyi tutuyor :D
aracın genel karakteri ağırlık dağılımı ile alakalı bahsedilen, pist koşulları genelde ön lastikleri daha çok zorlar.
Ben 4.1 ate hıdrolık kullandım, fren tepkımesı ciddi değişti.ama son pistten sonra tepkimesi azaldı ömürleri azaldı balataların ondan sanırım.
Bugrayla onu konusuyorduk,hava durumu fena,yagmur herseyi mahvedicek gibi gorunuyor,sansa bak aq!
Pistin keyfine birsey olmaz.
Ben zaman kosmak isteyenler icin soyluyorum.
hava sıcaklığı 25 derecenin üzerinde, tüm gün yağmaz diye tahmin ediyorum...
Hava serin olsunda ne olursa olsun :D
bu arada iphone güneşlik diyor pazar için
bende tribünde oturacaklar için bir tüyo vereyim madem yarışmakla alakamız yok:) poşet alın yanınıza koltuklar hep çamır!:)
Antalyadan katılmayı düşünüyorum bu yarışa. Bi takım fren alıpmı geleyim ne diyorsunuz? Mutlaka zaman kasarım ama 1-2 tur ancak sonra zevkine gazlarım heralde
pazar bende parçalı bulutlu gösteriyor yağmaz umarım ya
Yagmasin,zamanlar heba olmasin...
Yagmur yagdığında Süreler düşsede, sürüşü geliştiren güzel bir zemin olur. Keşke katılabilsem..
Hayatimda yasadigim en buyuk keyifti benim icin :) En buyuk istegimdi piste cikmak yasadigim tecrubeleri azda olsa fikir olsun dige anlatiim :) Sure kasmak falan gibi bi derdim yoktu zaten guzel vakit gecirmek icin girdim piste. Yaptigim en buyuk hata 20dk boyunca araliksiz gazlamam oldu cunki vaktin nasi gectigini anlamadim :D
Pisti tanimadigim icin bazi virajlarda 2. vitese dusurdum araci ve tapagaz kalktigim zaman patinaj cekti ve tabiki on lastikler cop :D 17 lerin lastiklerine kiyamadigim ve bi iddam olmadigi icin 15 tenekelerle ve 65 yanak lastikle girdim. Arabada 65 yanak olmasina ragmen konilerle inanilmaz bi yol tutusu vardi polonun. tabi 3 tur sonrasinda lastikler cok isindi ve kafadan kaymaya basladi :)
Frenlerle alakli hic bi sorun yasamadim hic sisme falan olmadi ama pit alanina geldigimde dumanlar icindeydi araba :( Su an balatalarimda bi sknti yok hala kullaniorm 25 bn km dir ayni balatalar.
Piste gelince tertemiz bi piste sahibiz. Yolun genisligi cok guzel virajlarda en keyif aldigim viraj 11. virahdi tapa gaz hic durmadan girebiliyodum :) 8. virajda ise 2 kere dogru cizgiyi yakaladim ve dogru cizgiyi yakaladiginiz zaman gercekten cok guzel bi hizla devam edebiliosunuz :) Biraz korkutuyo ama korkmadan devam edebiliosunuz :)
17 lerle girdigimi dusunucek olursam gercekten keyif almak istiosaniz lastiklerinize kiyicaksiniz :) Frenleriniz herkezin dedigi gibi en onemli unsurlar :) Simdiden iyi eylenceler arkadaslar :)
yağmur yok hava kapalı 20-25C arası
Yagmur diyosunuzda , yagmurdaki süreleride görseniz olmuyormu
Onurcan ne yaptın lastiklere bakabildinmi?
Yokuş aşağı inerken vitesi boşa alırsanız az yakar bence
:D
bir tüyo daha vereyim...
"düzlükte geçiyor ama virajda yaklaşıyorum!" diyenlerden uzak durun:D
İstPark herkese 1 balata ve 1 set lastik masrafı çıkarıyor :D