Öncelikle o kırmızı interlagosslu polonun ilanını açan kişide puntocudur, araç hakkında detaylı bilgi alabiliriz istersen
Grande Punto ve İbiza hakkındaki görüşlerimi söyliyeyim size..
İbizanın çekişi puntodan daha iyi. 1248cc olmasından dolayı biraz kaybediyor punto özellikle rampada.. Yakıt tüketimi olarak aynı diyebilirim.
İbizanın hız sabitleyicisi güzel muhabbet.. Gerçi artık puntolarada 500 tl gibi bir rakama takıyorlar.
İbiza 3 silindirli olduğundan dolayı daha gürültülü çalışıyor puntoya nazaran. 3 silindirli olmasının başka bir eksisini görmedim bugüne kadar.
Grande Puntonun içi biraz daha ferah.. İbizanın aynalar kör noktada kötü, punto aynası bu konuda daha iyi. Kamyon aynası gibi her yeri rahatlıkla görüyorsunuz
İbiza 5 yaşında ya da 90 bin km'de iken ağır bakımı geliyor, bunun yaptırılıp yaptırılmadığına dikkat edin. Puntoda triger zinciri olduğu için 140 - 150 bin km'ye kadar sıkıntı yok daha erken değiştirenlerde oluyor. Bunada dikkat edin..
İbizanın süspansiyonları biraz sert, konfora etkisi kötü oluyor haliyle. Orjinal lastik ebatlarıda 195/55/15.. 2 kez salıncak burcu dağıttım

Biraz dikkat etmek ya da 65 yanağa geçmek gerekiyor. Ama bunun en güzel yanı araç oldukça güzel yol tutuyor.
Orjinal lastik ebatlarına göre bakacak olursak punto biraz daha zayıf bu konuda. Gerekirse jant + lastik + yay ile yol tutuşu kendimiz düzeltiriz ben öyle yapmıştım.
İşin özü ibiza daha kalite bir araç, ama puntonun fazla aşağı kalır yanı yok.
Aklıma şuan başka birşey gelmiyor..
Size diyeceğim, hangisinin temizini bulursanız ondan alın. İki aracında temizini bulmak oldukça zor..
Grande Punto'da Dynamic donanım bakın birde 90 beygirlik olursa tadından yenmez.
İbizada ise 2006 ve sonrası modellerde Stylance bakın, önceki makyajsız kasası olursa Signo ya da S-rider donanım bakın.
Özellikle sormak istediğin birşey olursa yine ayrıntılı cevap vermekten zevk duyarım

kolay gelsin umarım gönlünüze göre bi araç bulursunuz