aakdeniz Nickli Üyeden Alıntı
Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum ancak bir noktayı yanlış anlamışsın, düzeltmeden edemeyeceğim. 2:30'lu süre kavramını 2:3xlu rakamlara inmek olarak belirttim, 2:39 gibi. Başka bir deyişle 2:40'ın altı.
Sadece yay ile, süspansiyon geometrisini bozmaktan başka bir şey yapılmaz, bu konuda hemfikiriz.
Daha fazla sürtünme sağlayan bir slick (semi-slick)'in kullanımı çok daha fazla dikkat gerektirir, bu da doğru.
Ancak iyi bir yol lastiğinin yaratacağı yanal ivmeyi aşabilecek limitlerde üretiliyor OEM amortisör ve yaylar. Amortisörün ne zaman tamamen kapanacağını güvenli virajlarda test edip (spin atmayı göze alabileceğin, etrafının boş olduğu virajlar), daha sonra bu limitlere dikkat ederek zaman kovalanırsa bahsettiğim rakamlara inilebileceğini düşünüyorum, Stock+Fren+Slick ya da Semi Slick lastikli bir VTI ile.
Bütün bunları söyledikten sonra dostça bir tavsiyede bulunma ihtiyacı hissettim:
Henüz piste çıkmamış ve ileriki zamanlarda çıkmayı düşünen arkadaşlar; Pist çok zevkli ancak oraya bir seansta 40 araç birlikte çıkıldığı da unutulmamalı. Aracınız yoldakinden çok daha üst seviyelerde performans sergileyecek ve bunun nereye kadar devam edeceğini merak edeceksiniz. Limitleri zorlarken, yanınızda, arkanızda, önünüzde başka araçlar olabileceğini lütfen aklınızdan çıkarmayınız. O piste çıkan diğer araçların hepsinin zaman yapmaya çalışmadığını, kimisinin sadece pist ortamında gazlamak, pisti görmek, farklı bir haftasonu aktivitesi denemek için pistte olabileceği unutulmamalı.
Konuya dönmek gerekirse, her ne kadar yukarıda VTI'ın sahip olduğunu düşündüğüm potansiyelinden bahsetsem de, piste adanmış bir araç olarak VTI'ı önermiyorum. Satın alma fiyatı daha düşük olan, yedek parçası ve ustası bol olan araçlar değerlendirilmeli.