problemli geliyor taaki arıza yapana kadar sonra serviste revize ediliyor :)
bnce okadar para verip ds5 alıcagınıza cgi 1.8 156lık turbo merso alırım alayına comolokko
Printable View
Abi istiyorsan c3 te verebiliriz 2012 otomatik hatasız.antepte şuanda araç hatta , ablamın aracı kendisi öğretmen , benim dışımda km'nin genelini o yaptı , bayan arabası yani sıkıntısız.
2.0 dizel güzel birşey bulabilirsin bu rakamlara.
Tabii ki yay ve amortisör olacak eskisinde de yenisinde de, demek istenilen güncel C4'lerin arkalarında torsiyon çubuklu süspansiyon sistemi kullanıldığı. İlk nesil C4'lerde çok noktadan bağlantılı arka süspansiyon sistemi vardı, aynı focuslardaki sistem, daha maliyetli üretici için. Torsiyon çubuklu süspansiyon sistemi daha klasik ve basit bir yöntem. Citroen servisine gittiğinizde lifte alınmış eski ve yeni kasa c4ün altına baktığınızda farkı hemen anlayacaksınız:)
Bu arada konuya dönersek, dizaynı, iç ve dış görünümü ve ilgi çekme potansiyeli için alınacaksa kesinlikle tercih edilmeli DS5, çok farklı bir araba, eminim 10 sene sonra bile ilgi çekecektir, sıradan olmayacaktır... Hayırlısı olsun:)
bu ülkede isterse 1 yaşında 2.000 km ikinci el araç almak, 0 km citroen almaktan kat be kat daha risklidir bence.
bir de şu dopdolu x olacağına, bomboş y olsun olayını gerçekten çok irdeledim. bu durum her araç için geçerli değil diye düşünüyorum. 3.16'nın boşuyla, ds5'in full+full'u gerçekten her insanı ikileme sokacak cinsten. ds5 full+full olduğu gibi, içine binildiğinde, hatta yola çıkıldığında teknoloji üssü gibi hissettiren, sanki hiçbir zaman bıkılmayacak bi donanım, kumanda, oyuncak (artık ne ad verirseniz) sunuyor. bilmiyorum c5'i yakından incelediniz mi ya da kullandınız mı? hak verirsiniz.
kredi durumumu da hemen her boşlukta sizlere iletiyorum bakın arkadaşlar. bana her marka kredi vermiyor ki buna bmw de dahil. özel kredi finansmanı sağlayan şirketlerle anlaşmalı olan araç satıcıları bana kredi verebiliyor sadece. antep'teki mercedes, bmw, volvo mesela; bunların kredi olayı yok bana. ayrıca ikinci el araç satıcılarının da hemen hepsi kredi sunamıyor.
mali durumumu sizlere belgelenebilir gelirler olarak aktardım. yani bizler memur olduğumuz için ticaret yapmamız yasak ve ekstra kazancımız varsa bunu bankalara belgeleyemeyiz. abimle ortak olduğumuz firmadan gelen gelirlerim var ki bu araç için kullanacağım kredi 80.000 tl'ye kadar, aylık 3.000 lira şeklinde ödemeyi karşılayabiliyor. o konuda sıkıntı yok yani. citroen'in teb cetelem'le adıma çıkardığı 60.000 tl'lik krediyi 48 ayda 1.700 tl civarı taksitlerle ödeyebiliyorum. vadeyi 36 aya çıkarırsam faizden olan zararım daha da düşüyor tabi.
a6, e serisi gibi ikinci el seçenekleri hakkında da yukarıdaki cevabım yeterli olacaktır. kredi durumu ve ikinci ele olan güvensizlikten ötürü malesef düşünemiyorum.
zaten şu an aklımdaki iki araçtan birisi ds5'ten sonra a3. 1.4 tsi 122 hp s-tronic ambiente (beyaz) versiyonuna baktım. sunroof ve xenon hariç full'du ve 84.000 tl fiyat verdiler. zehir gibi kaliteli ve taş gibi bi araç. kaldı ki audi benim için bambaşka bi markadır. ancak diğer yandan ds5'in heybeti, zarafeti, içi, dışı vs... aklım bi fransız'da, bi de alman ekolünde.
aklımın yatması konusunda itiraf etmek gerekirse ds5'i istiyorum. :)
küçük sınıf düşünmüyorum kardeşim, sağolasın. ;)
ikinci el kastediyorsan yukarıda dediğim gibi. (kredi vs...) 2.0'ların 0'ı dersen onları da sağolsun hükümet zehir etti bizim gibi vatandaşlara. vergi diliminden yanına yaklaşılmıyor 2.0'ların.
herkese çok teşekkürler arkadaşlar olumlu olumsuz görüşler için. bu arada forumda ds5 kullanıcısı yok galiba gördüğümüz kadarıyla. :)
ben fatihin tarzını az çok biliyorum o yönde zevkimizde ortak sayılır şahsen bende o fiyata bomboş 3.16 alıcağıma dop dolu ds5 alırım illa iki arasında kalıcaksam bir dakka bile ikilemde kalmam 80-85 bin tl veripde boş hiç bir lüks donanım ekipmandan faydalanamamakda bence ayrı bir fikir saygı duyarım ama bana hitap etmiyor.. sırf alman diyede bomboş araç alınmaz şahsi fikrim..
o paraları veriliyorsa tabiki alabilinicek en üst ve uç noktada konfordan donanım ve ekipmandan lüksden kaliteden faydalanmak en doğal hakkı bence.. parada az buz değil üstüne biraz daha eklese nerdeyse 100 bin tl ye araba alıcak.. 42 bin tl lik 1.6 dizel linea donanımda (belki linea daha doludur bile) 1.6 benzinli boş 3 kasa almak üstelik iki misli fiyata ne kadar mantıklı olur tercih meselesi kaldıki comfort paket denginde orta dolulukda otomatik bir 3.16i de 95 bin tl'den başlıyor sıfır satış fiyatı.. 80 bin tl ye varsa hakkatten bomboşu vardır..
Önyargıları aşmak lazım yavaş yavaş, en azından ben çalışıyorum.( bknz kia-hyundai)
Her zaman Alman arabası Fransızdan daha iyi daha dayanıklı daha verimli vs vs olacak diye bir durum yok.Açık konuşmak gerekirse o boş bmw'ler o kadar komik duruyorki o jantlar nedir öyle, insan 100 bin tl'ye yakın para vericek plastik jant kapağı :)
ben fatih arkadaşimizin JAGUAR aracından karşilaştiği zarar olayını okuduğum için böyle bir öneride bulundum....ds5 te sattım c5 de sattım ds 4 de sattım fransız araçlarının bir çogunu az da olsa kullandım...
türkiyede genelde MARKA araçlar sattığı için böyle bir öneride bulundum....Kredili alacak 60.000 tl borc altına girecek yarın olumsuz bir durum olduğunda 85.000 tl ye aldığı ds5 i sizce kaça satabilecek ????
bayi de kendini ds5 için ikna eden arkadaşa bir sorarmısın 10.000 km sonra ben bu araçı size getirdiğimde ne kadar zararım olacaktır?
Tamam İçerisi uzay mekiği gibi 10 numara gösteriş yerinde ışıklar ledler o biçim...
3 sene sonra nasıl olacak sizce????
ben söyleyeyim...2012 yılında 2012 sıfır km olarak kiraya verdiğim Citroen C5 otomatik araçlar max 15.000 km de kiradan çekmek zorunda kaldık...nedeni ise iç trim sesi yol sesi göstergelerde oluşan sorun en basitinden ki bu beni çok şaşirtti 2.100 km olan bir araçın cam açma kapama düğmelrinin sebepsiz yere 2 kere arıza yapması ve garantiden değiştirilmesi idi...
ayrıca ne kadar mekanık araç alırsaniz o kadar kafanız rahat eder...kiralamam da ağzına kadar dolu masaj lı zart zurt herşeyi olan latittude şu anda sürücü koltuğunun arizasının çözülmesini bekliyor.... masaj çalışmıyor.
Fatih bey kararınız kesin gözüküyor biz ne kadar anlatsakta bazı olaylar yaşanmadan anlaşilmiyor...araçı kullanırken mutlu olacağinizdan emin olduğunuz bir araç satın almanız sizin için daha iyi olacaktır kanatimce...
konu fransiz arabasi alinirmiya dönüyor :) bence ihtiyacinizi karsilayan her markanin araci alinir.
508 sw yi almadan sinifinda arastirdiklarim arasinda fiyat-performans arasinda en mantiklisi o geldi. Alman Alman diye yanip tutusmanin mantigi yok.
konu sahibi ise bence kararini vermis. ds5 thp niz hayirli olsun, güle güle kullanin :)
fatıh taksıdın guzelı kısa olan 10 bın almıstım zıraatten 500 500 verıyorum gına gelıyor bı zaman sonra
a200 öneririm anahtar teslim amg fiyatı
A 200 Benzin 1.595 cm3 156 PS 7G-DCT AMG 53.087 TL 40% 800 TL anahtar teslim 88.500 TL
http://www.aclassclub.co.uk/forum/up...6/IMG_1015.JPG
aynı paraya amg merco mu yoksa ds5 mi sen karar ver.
@darkmoon; aynı fikirdeyiz. ;)
@efe_; kısmen katılıyorum.
@Ramcho; risk aldığımın farkındayım fakat fransız'ların üst seviye otomobillerinin ayrı tutulması gerektiğini de biliyorum. nasıl ki laguna coupe ile symbol bir değilse, 206+ ile 607 de bambaşka nitelikler sunuyorlar. c3'le ds5 de aynı kefede değiller diye düşünüyorum. diğer yandan "ds5'i kafaya koymuşsun" olayını yanlış düşünüyorsunuz hep birlikte. sadece araca içim kaynadı ve çok istiyorum ama illa ki ds5 olacak demiyorum. kısa zamanda satıp ikinci eldeki zarar durumuna bakarsak aracı en az 5-6 yıl kullanmayı planlıyorum ve o zamana kadar Allah kerim diyorum. :)
@yusufbatırel; 36 ay taksit görünüyor ama ben yaklaşık 3.000 tl x 24 ay gibi bitiririm inşallah. (tabi bu araç olursa.)
@GökhanRS; a klasse'yi 1 saatten incelemeye gidecem. bu araca karşı da psikolojik bi durum söz konusu içimde. şöyle ki 4 tane var mahallemizde, yahu hepsinin kullanıcısı bayan. bu da ister istemez "bayan aracı oldu çıktı" dedirtiyo bana a serisi için.
oturduğum bölgede bi ds5 görüyorum, yaklaşık 1 yıldır kullanıyo adam. onu denk getirirsem kendisiyle ds5 memnuniyet durumunu görüşecem. inanın ds5'i çok istiyorum diye olumsuz yorumları kafamdan atıyor değilim. her yorumu ince ince kafama yerleştiriyorum. bir de krediden gelecek zararı hesaplamayın arkadaşlar, o zarar hangi aracı alırsam alayım gelecek. mercedes'e de faiz ödeyecem, honda'ya da, citroen'e de...
anket:
olumlu %35
olumsuz %65
Valla kalbinle mantıgın arasında bi seçim yapman lazım Fatih kardeş..
Ben net hatırlıyorum, bu jaguarı almadan önce almanlara karşı ciddi bi begenin vardı.. Hazır elinde böyle bi imkan varken tercihini bi almandan kullanmanı tavsiye ederim..
Fransızların genel üretim mantalitesi bu yönde, seviyorlar elektronik oyuncakları ama stabilite konusunda her zaman eleştiri odagı olmuşlardır. E ikince elde ki deger kaybıda aşikarken bana çok mantıklı gelmiyor bu seçim..
alman'lara karşı olan (audi, bmw ve mercedes) bağımlılığım hala var kardeşim. benim için otomobil dünyasnın baş rol oyuncuları hala bunlar zaten. dün audi'ye de gitmiştim ve a3'e bakmıştım. görselliği değil ama muhteşem optimumluğu beni benden aldı. işçilik ve malzemede kusur aramak için çırpındım durdum, bagaj halısından tutun da tavan döşemelerinin birleşim noktalarına kadar... yok bulamadım.
şu şekilde a3/ds5 kıyası yaptım;
1.4 - 1.6
122 hp / 156 hp
380 lt / 468 lt
s-tronic / bva
dar / geniş
84.000 / 80.000
donanım olarak da a3 ds5'in epey gerisinde. yukarıdaki fiyat orta donanım seviyesi için. o fiyatta xenon farlar, panoramik tavan, viraj aydınlatma, anahtarsız giriş ve çalıştırma, navigasyon, hi-fi ses sitemi ve bazı aklıma gelmeyen eksiklikler var ds5'e göre. bakın a4 olsa o fiyatlara tamam, zerre düşünmem fakat o paraya audi'de sadece a1 ve a3 var arkadaş.
bu durum öyle birşey ki, insan durup durup takılıyo bazı şeylere. tamam da biri audi diyorum kendi kendime, diğer taraftan da 84.000 tl'ye xenon'suz, sunroof'suz ve sadece 122 hp...
kalple mantık işte dediğin gibi. ;)
ben en çokta hem karizma hem sağlamlık
ancak hepsinden önce mercedes çok çok daha az değer kaybeder.
Gökhan, kardeşim sen onca zaman fransız kullandın ki hem de en klas ürünlerinden birisini, megane rs. nasıldı kardeşim o araç? yani fransız aracı seni gerçekten memnun etti mi, kalitesi olsun ya da kullanımı olsun? yoksa genel görüşte olduğu gibi fransız kafanı mı ağrıttı?
ben bi koluman yapacam şimdi arkadaşlar, müsaadenizle. ;)
o araç kendi klamanında en iyi yol tutuşa sahip. kendi klasmanında memnun etti. ama senin düşündüğün klasmanda en iyisi mercedes gibi geliyor bana.
çünkü ds5in hiç bir parçası daha ucuz değil mercodan.
aile aracına yakın araçlar lazım. 4 kapı, 450 lt'nin üzerinde bagaj, az buçuk geniş iç hacim şart yani. seat deyince alhambra'ya da baktım ama içim kaynamadı.
supra zaten üretimden kalktı, yanlış yazmışsın kardeş. :D
üşenmedim gittim mercedes koluman'a. artık bende emanet duran vahşi kediyle görüntüledim. :)
http://imageshack.us/a/img211/1998/vli9.jpg
öncelikle kredi varmış mercedes'te, kendi finansmanları. 90.000 tl fiyat verdiler, a180 amg ve full donanım. tamam a klasse iç ve dış görüntü olarak güzel. fakat biz bir aileyiz ve çocuktu, arabasıydı falan geniş bi araç lazım. (bu yüzden a3'ü de elemiştim.) a klasse harbiden dar. bana uygun olan tüm ayarları zorlamama rağmen yeminle kafam tavana değiyor önde ve arkada. (boyum 1.85) ayrıca yan camlar küçük ve basık bi ortam var iç mekanda. bagaj da ciddi küçük bizim için.
her neyse galeride gözüm b serisine kaydı. o daha bi uygun geldi boyut falan... biraz donanımlı bir b180 (1.6, 122 hp) için (beyaz) 84.000 tl dediler. içi, oturma pozisyonu falan akıl çelici. açık renk döşemeyle falan güzel ve ferah geldi yahu araç bana, onu da ekledim listeye. ancak turbolu 1.6 sadece 122 hp, yuh arkadaş. mercedes'in şu güçten kısması var ya deli ediyo beni.
Aynen abi Cupra yazacaktım Supra olmuş :)
Eğer çok güçlü bir şeyler düşünmüyorsan
Leon-Toledo- Altea Xl olabilirmi diyorum.
2013 FİYAT LİSTESİ | SEAT Türkiye
Yada geniş güzel bir araç
VW Türkiye - Volkswagen Tiguan.
Ama tabiki yakıt ve performans pek memnun etmeyebilir bunlarda. Ayrıca donanımlarıda belki istediğin arabaya göre zayıf kalabilir
vw gerçekten güzel otomobiller üretmek için çalışan güzel bi firma fakat passat ve tiguan için gittiğimde sıra bekleme olayı benim de karşıma çıktı. ya showroom'dakileri alır çıkarsınız ya da günlerce değil, aylarca sıra beklersiniz. passat ve tiguan için 1,5 ay; golf ve jetta için 3 ay süre verdiler. showroom'dakilerde ya cins renkler (en koyusundan lacivert, siyah) ya da önemli donanımları eksik modellerdi.
bu arada arkadaşlar a klasse'de koltuk yükseklik ayarı için kullanılan plastik kulp gerçekten çok basitti. motor kaputunun dik durması için amortisörlü sistem yoktu. bir de içeriden koltuk yanlarına doğru bakınca, aracın renginin sürücü/yolcu kapısının iç tarafından belli olması tuhafıma gitti. ufak detaylar da olsa maliyetlerden kaçınılmış olması çok belliydi açıkçası.
super b ye bakdınmı.. şimdi aklıma geldi fiyatlarını bilmiyorum ama elegance olan full dolusu çok iyi.. neticede vw skodada..
sen yeni ne alsan bir zaman sonra soğursun sana hakiki alman lazım.. gerçek ahşap ve krom kaplamalı hakiki derili buram buram kalite kokan eski klasik kült bir alman :)
Fatih abi merhabalar ;
B serisi demişsin abi onun için yazmak istedim geçen sene aldık abi 2012 B180 Sport ve donanım olarak baya doldurduk gece paketli araç emin ol abi çok güzel ve ferah bir araç ailecek çok rahat edersin ve 3 kere uzun yol yaptım çok başarılı gerçekten sessizliği özellikle gayet başarılı. Gece paketi için 3 ay bekledik o biraz uzun sürdü sadece:)
Motor olarak b200 de var aynı tüketim değerlerine sahip o daha iyi bir performansa sahip ve arada çok fiyat farkı yok. Aracı antalyada kullanıyorum şehir içi düzgün bir kullanımla daha 8.2 nin üstüne çıkmadım . Performanslı kullanımda 9 10 gibi değerler görülebiliyor ancak uzun yolda gerçekten tüketim çok düşüyor.
Biz araca koltuk hafıza deri koltuk kotuk ısıtma vs aldık ve bunlarla çok daha keyifli bir hale geliyor sport modelinde yol tutuş ve frenle çok başarılı ancak biraz fazla sertleşiyor araç onun dışında ambiyans aydınlatmaları vs gerçekten çok başarılı. Ben farlarda bi xenon haricinde ILS sistemini de almıştım bunun farkını da çok net hissedebiliyorum yani çok başarılı bir far sistemi var bu konuda tek geçerim.
Özellikle gece önden görmeni tavsiye ederim yakışıklı duruyor baya. Kesinlikle tavsiye ederim abi çok güzel bir araç
dedikleriniz yanında belki ufak ama çok işlevsel görünüyor bunlar çok güzeller bence.sıfır fiyatı hakkında bir bilgim yok 0'ı varmı onuda bilmiyorum gerçi, sitelerinde clubman fiyatı yok çünkü.
MINI.com.tr - MINI Cooper Clubman
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7955447/detay#
Ic aksamin cicili bicili olmasi bir sure sonra hicbir anlam ifade etmiyor. Ben herhangibir Almani Fransiza tercih ederdim .
http://www.google.com.tr/url?q=http:...RA8lY1r0wsqIkA
http://www.google.com.tr/url?q=http:...RA8lY1r0wsqIkA
ben olsam hiç düşünmem :)
gerçekten sahip olmak istediğim tek aile otomobili :)
bende CC düşünürdüm acayip yakışıklı
skoda super b yada rapit baktınızmı geçenlerde yolum düşmüştü skoda bayilerine araçlar bana inanılmaz derecede iyi geldi sadece adı skoda geri kalan herşey vw ile bire bir aynı
Abi bizim showroomda var bir CC sorayımmı yarın ?
@ceyhun737; listeme ekledim kardeşim b'yi, ds5 olmazsa salı günü test sürüşüne gidecem koluman'a.
@_FrKn_; mini çok güzel ama aile otomobili olmaz. :)
@G_TT_I; araç genel olarak geniş tamam ama benim boyutlara gelmedi be kardeşim. yan camlar basıklaştırıyo iyice ve kafam tavana değiyo maalesef.
@darkmoon ve h.guroglu; superb, üst sınıf haricinde hayatımda gördüğüm en geniş arka genişliği sunan araç fakat düşünmüyorum. çok uzun bi araç, yaramaz bana.
@HkN; cc'yi sorsan ne olacak ki kardeşim? vdf yeterli kredi çıkarmıyor bana.
ds5 ve b klasse...
Bana kalırsa şuan ki durumda en mantıklısı B180 Sport, ileride değer kaybıda fazla olmaz.
JEEP eğer bu tarz krediler veriyorsa Sıfır km Compass'lerin fiyatlarıda çok iyi bence.
Jeep — Efsanevi Bir Soyun Evrimi
Jeep Compass Limited 2.0 156 HP CVT 4x2 Benzinli 79.120 TL
hepinizden özür diliyorum arkadaşlar, aldım: http://www.techturkey.com/forum/otom...va-dsport.html