FATİH Nickli Üyeden Alıntı
öncelikle aklınızda bulunanları emek verip yazdığınız ellerinize sağlık arkadaşlar cümleten. ;)
mali durumumu sizlere belgelenebilir gelirler olarak aktardım. yani bizler memur olduğumuz için ticaret yapmamız yasak ve ekstra kazancımız varsa bunu bankalara belgeleyemeyiz. abimle ortak olduğumuz firmadan gelen gelirlerim var ki bu araç için kullanacağım kredi 80.000 tl'ye kadar, aylık 3.000 lira şeklinde ödemeyi karşılayabiliyor. o konuda sıkıntı yok yani. citroen'in teb cetelem'le adıma çıkardığı 60.000 tl'lik krediyi 48 ayda 1.700 tl civarı taksitlerle ödeyebiliyorum. vadeyi 36 aya çıkarırsam faizden olan zararım daha da düşüyor tabi.
c4'le birlikte ds5'in de arkada torsiyona sahip olmasını dün auto motor&sport'un test yıllığı 2013 dergisinden, ds5'in testini okurken öğrendim. aynen şöyle yazıyor: "ds5, c4'ün uzatılmış platformunda yükseliyor. yani arka süspansiyon sistemi c4'te olduğu gibi torsiyon çubuğuna sahip."
bu aracın kronik sıkıntıları olduğunu söyleyen arkadaşlarımız var ama bu çok tuhaf, çünkü araç piyasaya çıkalı 2 yıl bile olmadı bildiğim kadarıyla. bu kadar kısa zaman diliminde kronik sorunlar nasıl belirlenebilir?
aracın en güzel fransız olduğu yönündeki düşünceleri hoş karşılıyorum. harbiden bambaşka bi etkileyiciliği var, bilmiyorum yakından incelediniz mi? bana kalırsa c6 ve ds5 gelmiş geçmiş en güzel fransız tasarımlarında ilk 5'tedir. tabi bu benim zevkimden yola çıktığım düşüncem.
80.000 tl bi fransız'a, ds5'e verilir mi? bu tartışılır ama birçok galeri gezdim son bi haftadır ve ilginç fiyatlarla karşılaştım. yahu 45.000'e linea, 60.000'e ceed, 75.000'e scenic, 80.000'e golf, 85.000'e qashqai var. belki de hiçbiri bu aracın donanım, prestij ve teknoloji seviyesine yaklaşamaz bile. ha herşey donanım değil tabi orası öyle...
dizelini düşünmüyorum. çünkü hem etrafta hem forumlarda hem de okuduğum her testte citroen'lerin dizel-otomatik şanzıman ikilisinin başarısız olduğunu, sorunlu olduğunu öğrendim. aracın gidişine olumsuz etki eden ve soruna meyilli bi şanzımanı istemem. tam otomatik de değil üstelik. 156'lık thp'de otomatik şanzımanın tıkır tıkır çalıştığını öğrendim.
hayırlısı olsun arkadaşlar, illa ki bu araç olacak diye birşey yok tabi. maksadım bu araç için ön inceleme, araştırma yapmak. bugün yine gezecem ford'dan vw'ye kadar...
devam edelim lütfen. :)