Toyota Bir Kez Daha Dünyanın En Değerli Otomobil Markası - Şirket ;)
Printable View
tasarım gittikçe çöpe benziyor....tam rezalet
Sorunsuzluk konusu tartisiliyor artik ama geri cagirmalar toyotanin hatasinin pesinden kostugunun aracina sahip ciktiginin gostergesi degil midir ?
Dunyada en çok satılan araç corolla idi sanırım.
Aynen , Corollaymış en çok satan araç..
Toyota Corolla - VikipediAlıntı:
Vikipedi Nickli Üyeden Alıntı
Çok bilmekle alakası nedir onu çözemedim. Ben gidip Toyota alma diye bir şey yazmıyorum ya da Toyota yerine şunu al vs gibi. Bu fiyata DS5 aldım diyen insanın mesajına Toyotanın şunu şöyle, bunu böyle bir de donanımı bozulmaz inşallah diye imalı yazmana tepki gösteriyorum.
O mantığında sonu yok..O fiyata çok daha zengin donanıma sahip araçta alınabilir veya daha uygun daha sorunsuz araçta alınabilir..2001model çok daha donanımlı bir S serisi çok daha ucuza alınabilir ama alınmamış daha fazla ücret vererek "0"km bir araç tercih edilmiş neden?Sorunsuz diye..70 liraya Corolla alan insanlara gülünüyorsa bende o çok zengin donanımlı citroenlerin 2 veya 3 sene sonraki elektronik sorunlarına gülmem çokta anlamsız olmaz herhalde..:)
Heh tam olarak ben de bu dediğini diyorum. Citroende sorun var diye gülüyorsun ama Toyota da öyle eskisi gibi tank gibi bi araç değil. Adamlar otomatik şanzıman sorununu çözemediklerinden müşterilere aracı düz vitese ücretsiz çevirmeyi teklif ediyorlardı. Gaz pedalı takılı kaldığından şirket araçlarımızdan kaza yapan olmuştu. Ve nasıl Citroendeki donanım sorunları kronik, tek araca özel değilse bu sorunlar da Toyota'da kronik.
Şanzımanımın bozulması, gaz pedalının takılı kalıp duvara girmektense navigasyonumun bozulmasını tercih ederim ben.
Şu an aktif olarak 5toyota araca sahibiz..Ne şanzuman sorunu yaşadık nede gaz pedalı takılma..Gaz pedalı yüzündendir araçlar bildiğim kadarıyla geri çağırılmıştı..Navigasyon,koltuk ısıtma,hafızalı&elektrikli koltuk 2 sene sonra bozulacaksa hiç olmasın daha iyi..
Sen yaşamadın diye bu sorunlar ortada yok değil :)
Bu arada 2 seneye kalmıyor merak etme, benim Clio daha 10.000 kmdeyken 11 kere servise girdi çeşitli arızalardan :D
Tek anlatmaya çalıştığım marka fanatikliğine gerek yok. DS5le Corolla kıyaslanacak araçlar değil çünkü.
toyota hybrid araçlarının tümünüde priuslar ve lexus hybrid modelleride buna dahil fren sorunu nedeni ile geri çağırmışdı türkiyedekilerde buna dahil.. tabi türkiye ayağını bilmiyorum..
bu sağlamlık olayı yeni çağın markalar üstündeki kronik rekabet sorunu ve hastalığı bence.. daha ucuza daha dolu araç üretebilmek için premium markalarda buna dahil bmwsi mercedesi son bir kaç yıldır kaliteden ödün vermeye başladılar ve bu ödün verme çıtası git gidede düşüyor.. toyotanında bu kafileye uyması şaşılıcak bir şey değil..
tabi gene sağlamlık açısından markalar arasında genelleme yapılıcak olursa toyota iyi bir markadır.. gerçi japondaki tek favorim mazdadır şahsen o başka :) bana göre japonların mercedesidir..
toyotada eski toyotada değil bana göre bunu başka bu sohbettede yazmışdım daha geçen gün sanayide 87 model land cruiser vardı motoru 748 bindeydi ve rutin normal bakımları dışında motora anahtar değmemiş sanayide olma nedenide arıza falan değil araca ses sistemi yapılıyordu..
10 mesaj Toyota arızaları yazdım, konuyu başka markaya çektin. Corolla'nın gazı takıldı, duvara girdik diyorum ona cevap yok da Fransız aracındaki sıkıntıyı yazdım hemen bold yapıldı. Marka fanatikliğinle mutluluklar :)
d4d motor upgrade yedi,yağ yakma sorunu artık yok torkda daha yüksek. hakkaten kasası çok kötü vs ama inanın millet delirmişçesine toyota alıyor ve alanlar 40 yaş üstü :D bugün plazayı gezdim felaket satılıyor.
emekli büyüğümüz abimiz var 2001 yılında sıfır aldığı corollası var sitenin kapalı garajında bir memlekete yada tatile giderken sürüyor onun dışında araç tüm yıl yatıyor görseniz sıfır gibi :) adamda aracından çok memnun..
şu uzun kullanma olayını genel olarak çevremde bir toyotacılarda birde vectracılarda gördüm vectrada çevremde iki abim var birinde 97 b kasa var ilk sahibi diğerinde a kasa var 93 model ilk sahibi adamlar gayet memnun sürüyorlar. :)
Toyotanın pazar payını hesaba katıyormusun? Dünyaya araç satıyor Toyota.Citroen sorunsuzluk konusunda toyotayla yarışması için çok zaman geçmesi lazım ama şuda var söylemeden geçemeyeceğim toyota elektronikten 1 adım geri durdu hep sorun yaşatmasın diye ama önemli olanda bu ikisini bir arada sunabilmek.
2004 E12 kasadan sonra tat vermiyor artık.Şişir uzat nereye kadar...
valla corollayı bilmem de, yeni aurisin kafa tasarımı çok vahşi olmus. keşke aynı başarıyı arkadada gösterebilselerdi ama
marka kalitesi derken audi'den mi bahsettiniz yoksa mercedes'ten mi acaba? sorunsuzluk başka şey, kalite başka şey. yaris'lerde, auris'lerde kullanılan plastikle ve işçilikle kalite olacaksa biz bilmiyoruz bu işi demektir. ha sorun çıkarır çıkarmaz, o başka bir konu ama kalite değil asla. her neyse ki sonuçta 71.600'e corolla olayına gülerler ama alan güle güle binsin. bana da söylediler 80.000'e citroen olur mu canım diye; ds5 ise olur dedim. :)
bu japonlar da birbirleriyle çelişiyor resmen. Bi auris'e bak bi de şuna. Çarpışan araba olsa binmem bu corollaya
3. resimdeki kasa çok güzel gerçekten.
kafayı biraz bassak ön güzel olurda o arkayı ne yapıcaz ya o ne öyle ?
Civic hb'i düşünüyorum sonra yeni auris'e bakıyorum corolla sedana bakıyorum japon devri kapandı çoktan
birde bunu golfle kıyaslarlar ya ona çok gülüyorum
melez olmuş, beğenmedim
tekerleğin icandından sonra en çok satan otomobil boşa tartışıyorsunuz beyler :D
valla tipi güzel ama toyota motoru bi türlü yapamadı bizde verso var 2010 model 1.6 vallahi yerden kendini kaldırana kadar Allah canını alıyor böyle iğrenç zevksiz bi araba olamaz heralde eğer buda bizim verso gibiyse iğrenç :ofk::ofk:
mevcut corolladan sonra çok iyi olmuş. hem iç hem de dış olarak.
bu kadar *** atmışsınız ama bu araç türkiyede çok satar.