Araya başka bir mıknatıs koysan ? çekimi itecek aynı kutup ?
Araya başka bir mıknatıs koysan ? çekimi itecek aynı kutup ?
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
Likit nitrojen...![]()
Evet temelde ona benzer bir motor yapmaya çalışıyorum.Bu arada faraday kafesi yapamıyorum çünkü manyetik etkiyi tamamen ortadan kaldırırsam işime yaramaz aşağıdaki şemayı incelerseniz anlarsınız yuvarlak plakanın dönebilmesi için sol tarafın itme gücünü yok etmem gerekiyor.
Yani hareketli mıknatıslar ile sabit mıknatıs arasında sadece dönüş yönünde (sağ tarafa doğru) manyetik alanın oluşması gerekiyor.Şayet manyetik alanı tamamen yok edersem motor dönmeyecektir.
Elektromıknatıs ile bu iş fevkalade güzel ve kontrollü olur ancak o zaman da pek bir anlamı kalmaz.Ben mıknatıslardaki elektromanyetik enerji dışında ekstra hiç bir enerjiye ihtiyaç duymadan bu motoru döndürmek istiyorum.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
karşı koyacak bir manyetik alan oluşturmayı denediniz mi ?
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
kardeşim kurşunun işe yarama olasılığı çok yuksek ama manyetik alanın işin içinde oldugu için plaka şeklinde bişe düşünmen lazım
Hiç bir hayal büyük; hiç bir hayalperestte küçük değildir..
İnternette araştırıyorum kimi insanlar böyle bir maddenin var olduğunu söylüyor ama kimileride senin söylediğin gibi böyle bir maddenin olmadığını böyle bir maddenin sadece süperiletkenler ile olabileceğini ama oda sıcaklığında çalışan superiletken olmadığı için bunun mümkün olamayacağını söylüyor.
Ama şöyle bir şey de var bu projenin çalışanı var yapan bir şekilde yapıyor ve döndürüyor motorunu.
Amaç motoru çevirmek mi yoksa elektrik üretmek mi ?
Çünkü elektrik üretmek için ilk durumda izole etmeye çalıştığın manyetik enerjiyi kullanman gerekicek yani ekstra sürtünme olarak sana dönücektir. Gerçi çok düşük bi miktarda bile elektrik üretilebilse büyük bi başarıdır sonuçta devirdaim makinası bi nevi.
Güzel bi proje üzerine düşünülebilir.
Motorun göbeğinde rulman mı kullandın sürtünmeyi azaltmak için nasıl yaptın ?
Everyday I ** çapuling...
çok derin bir bilgim yok ama temelde bir şeyi yoktan var edemezsin yada var olanı yok edemezsinancak formunu değiştirebilirsin.. enerji için de bu böyle.. herhangi bir potansiyel enerji kaynağı bile olsa kullanmadan ivme kazandıramazsın diye düşünüyorum, yani bu sistemde anca sabit bir hareket olur ki o da laboratuvar ortamında yani sürtünmesiz bir yatak bilya vs kullanıldığını varsayarsak.. bildiğim kadarıyla süperiletkenler haricinde de manyetik alanı yalıtabileceğin birşey yok ki bu da bir yerde potansiyel enerji kaynağı oluyor..
he şöyle farklı bir fikir de geldi aklıma, eğer herhangi bir tüketilebilir enerji kaynağı kullanmak istemiyorsan bir şekilde güneş enerjisi ile çalışabilecek bir motoru adapte edersin, mıknatısları da sistemde yatak rulman vs. olacak şekilde kullanırsın ve sürtünmeyi minimum düzeye indirirsin..
başarılı bir sistem yaparsan heralde tr nin sayılı zenginlerinden olursunumarım bi çözüm bulursun..
YouTubeDR.ECU
Amaç şimdilik sadece motoru döndürmek ama ilerde hareketli mıknatısların etrafına bobinler koyularak cep telefonu şarj edecek düzeyde elektrikte üretilebilir ki zaten bunu planlıyorum.Göbekte de harddisk motoru kullandım harddisk motorlarının oldukça hassas bilya yataklı göbekleri var.
Güzel fikir ama sanırım mıknatısın etkisini yarı olarak kesebilmek mümkün değil. Olsa bile tek kutup yaklaşan mıknatısı başta kendisine çeker ama uzaklaşırken tekrar geriye çekmeye çalışır. Döngü sağlanması zor bu şekilde. Onun yerine tasarımı değiştirip alttaki videodaki gibi yaparsanız, zamanla geliştirip verimli bir kaynak haline getirebilirsiniz.
MAGNET MOTOR L ENERGIA INFINITA GRATIS ESISTE!!!!LEGGI !! - YouTube
Bu videoda da sizin yapmak istediğinize benzer bir tasarım var, eğer yapılabilirse gerçekten potansiyeli var gibi.
Magnet Motor concept and How magnetic shielding works - YouTube
''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK
Temelde benim yapmak istediğim ile aynı fakat çok daha profosyoneli ve çalışan örneği ;
disardan enerji almana gerek yokki. senin dusundugun olayin reklam kismi. hic enerjiye ihtiyacim yok havasi vermek.
ama amac gercekten enerji uretmekse elektromiknatis kullanmalisin
e.miknatis dogal miknatistan cok daha gucludur
dogal miknatisla disaridan enerji kullaadan ornegin 1kw enerji elde edeceksen
elektromiknatisla 3kw enerji elde eder 1kw ini elektromiknatis icin kullanirsin 2 kw enerji elde etmis olursun.
ilk hareketide akü ile verirsin. otomobildeki sistemin aynisi
Manyetik alanı geçirmeyen yada ciddi oranda zayıflatan bir madde bulduğum takdirde bu motorun başka hiç bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan çalışacağını düşünüyorum ortada manyetik bir enerji var amaç bu manyetik enerjiyi mekanik enerjiye çevirmek zaten.
Ama senin söylediğin de mantıklı ürettiğin enerjinin üçte birini elektro mıknatıs için kullanırsın ancak bu durumda ürettiğin elektrik kapasitesi düşer neticede çok yüksek gerilimlerden akımlardan bahsetmiyoruz.Yukarıdaki videoya bakın adam koskoca bir motor yapmış ama sadece bir kaç tane led yakıyor.
Mıknatıs ta herhangi bir enerji yoktur dolayısı ile ondaki olmayan enejiyi kullamazsın.
bir nevi yay gibi düşün sen bir enerji verir itersin oda sana iterek o enerjiyi geri verir.
termodinamik kanunlarına aykırı.
bir ara erke projesi vardı hatırlatırım.
Anladigim kadariyla sen rotoru donme baslaginci veya stop ettirmek icin bir duzenek kurmaya calisiyorsun..Yani elektrikli bir motor olasaydi ac kapa butonu meselesi gibi..
En efektif cozum: Sabit olan tek miknatisi (Doner plakananin karsisisndaki) mekanik bir duzenekle ileri geri getirmek.
Bunun icin 12v veya 6v ile calisan solonoid kullan; solonoidin ucuna monte edecegin sabit miknatis duzenek calismasin dedigin zaman, diger miknatislarin etki alanindan cekilsin. Boylece sirkulasyon deaktif olacak
Tek onemli detay, solonid montajinda, miknatisin gelecegi yer cok iyi monte edilmeli, hatta kucuk bir tolerans ayari yapabilecegin vida ile 2mm felan ayar vidasi ile son ayari yapip sabitlemelisin..
Haa pil tukenebilir enerji dersen, sarzli pil kullanirsin, enerjisini de yapacagin duzenekten alirsin. Yine %100 kendi enerjisi ile isler sistem..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)