User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
42 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Mıknatısların manyetik alanını sönümlemek ?

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araya başka bir mıknatıs koysan ? çekimi itecek aynı kutup ?
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likit nitrojen...

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ramiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu emekli polisin uğraştığı manyetik monopol davasımı ? bizim akdadaşta sardıydı bi ara , aradığım malzemenin adı bismuts bu arada
    Evet temelde ona benzer bir motor yapmaya çalışıyorum.Bu arada faraday kafesi yapamıyorum çünkü manyetik etkiyi tamamen ortadan kaldırırsam işime yaramaz aşağıdaki şemayı incelerseniz anlarsınız yuvarlak plakanın dönebilmesi için sol tarafın itme gücünü yok etmem gerekiyor.

Yani hareketli mıknatıslar ile sabit mıknatıs arasında sadece dönüş yönünde (sağ tarafa doğru) manyetik alanın oluşması gerekiyor.Şayet manyetik alanı tamamen yok edersem motor dönmeyecektir.

Alıntı iynn-RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    miknatislar sabit biyerde duruyorsa elektromiknatis kullananilirsin belki
    Elektromıknatıs ile bu iş fevkalade güzel ve kontrollü olur ancak o zaman da pek bir anlamı kalmaz.Ben mıknatıslardaki elektromanyetik enerji dışında ekstra hiç bir enerjiye ihtiyaç duymadan bu motoru döndürmek istiyorum.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    karşı koyacak bir manyetik alan oluşturmayı denediniz mi ?
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

bugsyloony - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim kurşunun işe yarama olasılığı çok yuksek ama manyetik alanın işin içinde oldugu için plaka şeklinde bişe düşünmen lazım
    Hiç bir hayal büyük; hiç bir hayalperestte küçük değildir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dorukky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayır manyetık alanı yok edıcek bı madde henuz yok yansıtmada yapamazsın , sadece manyetizmanın yönünü değiştirebilirsin.
    İnternette araştırıyorum kimi insanlar böyle bir maddenin var olduğunu söylüyor ama kimileride senin söylediğin gibi böyle bir maddenin olmadığını böyle bir maddenin sadece süperiletkenler ile olabileceğini ama oda sıcaklığında çalışan superiletken olmadığı için bunun mümkün olamayacağını söylüyor.

Ama şöyle bir şey de var bu projenin çalışanı var yapan bir şekilde yapıyor ve döndürüyor motorunu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    karşı koyacak bir manyetik alan oluşturmayı denediniz mi ?
    Hayır denemedim çünkü bunu yapabilmem için harici bir enerji kaynağı daha kullanmam gerekecek 22. postumda iynn-RS e yaptığım alıntıyı okuyun.

Alıntı bugsyloony Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim kurşunun işe yarama olasılığı çok yuksek ama manyetik alanın işin içinde oldugu için plaka şeklinde bişe düşünmen lazım
    Kurşunu henüz deneyemedim bu gün mutlaka temin edip deneyecem

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amaç motoru çevirmek mi yoksa elektrik üretmek mi ?
    Çünkü elektrik üretmek için ilk durumda izole etmeye çalıştığın manyetik enerjiyi kullanman gerekicek yani ekstra sürtünme olarak sana dönücektir. Gerçi çok düşük bi miktarda bile elektrik üretilebilse büyük bi başarıdır sonuçta devirdaim makinası bi nevi.
    Güzel bi proje üzerine düşünülebilir.
    Motorun göbeğinde rulman mı kullandın sürtünmeyi azaltmak için nasıl yaptın ?
    Everyday I ** çapuling...

TechTurkey Yekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok derin bir bilgim yok ama temelde bir şeyi yoktan var edemezsin yada var olanı yok edemezsin ancak formunu değiştirebilirsin.. enerji için de bu böyle.. herhangi bir potansiyel enerji kaynağı bile olsa kullanmadan ivme kazandıramazsın diye düşünüyorum, yani bu sistemde anca sabit bir hareket olur ki o da laboratuvar ortamında yani sürtünmesiz bir yatak bilya vs kullanıldığını varsayarsak.. bildiğim kadarıyla süperiletkenler haricinde de manyetik alanı yalıtabileceğin birşey yok ki bu da bir yerde potansiyel enerji kaynağı oluyor..
    he şöyle farklı bir fikir de geldi aklıma, eğer herhangi bir tüketilebilir enerji kaynağı kullanmak istemiyorsan bir şekilde güneş enerjisi ile çalışabilecek bir motoru adapte edersin, mıknatısları da sistemde yatak rulman vs. olacak şekilde kullanırsın ve sürtünmeyi minimum düzeye indirirsin..
    başarılı bir sistem yaparsan heralde tr nin sayılı zenginlerinden olursun umarım bi çözüm bulursun..
    YouTube
    DR.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amaç şimdilik sadece motoru döndürmek ama ilerde hareketli mıknatısların etrafına bobinler koyularak cep telefonu şarj edecek düzeyde elektrikte üretilebilir ki zaten bunu planlıyorum.Göbekte de harddisk motoru kullandım harddisk motorlarının oldukça hassas bilya yataklı göbekleri var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yekta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok derin bir bilgim yok ama temelde bir şeyi yoktan var edemezsin yada var olanı yok edemezsin ancak formunu değiştirebilirsin.. enerji için de bu böyle.. herhangi bir potansiyel enerji kaynağı bile olsa kullanmadan ivme kazandıramazsın diye düşünüyorum, yani bu sistemde anca sabit bir hareket olur ki o da laboratuvar ortamında yani sürtünmesiz bir yatak bilya vs kullanıldığını varsayarsak.. bildiğim kadarıyla süperiletkenler haricinde de manyetik alanı yalıtabileceğin birşey yok ki bu da bir yerde potansiyel enerji kaynağı oluyor..
    he şöyle farklı bir fikir de geldi aklıma, eğer herhangi bir tüketilebilir enerji kaynağı kullanmak istemiyorsan bir şekilde güneş enerjisi ile çalışabilecek bir motoru adapte edersin, mıknatısları da sistemde yatak rulman vs. olacak şekilde kullanırsın ve sürtünmeyi minimum düzeye indirirsin..
    başarılı bir sistem yaparsan heralde tr nin sayılı zenginlerinden olursun umarım bi çözüm bulursun..
    Var olan bir enerjiyi kontrollü bir şekilde kullanmaya çalışıyorum dediğim gibi mıknatıstaki manyetik enerjiyi kullanarak hareket elde etmeye çalışmak bizimkisi.

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel fikir ama sanırım mıknatısın etkisini yarı olarak kesebilmek mümkün değil. Olsa bile tek kutup yaklaşan mıknatısı başta kendisine çeker ama uzaklaşırken tekrar geriye çekmeye çalışır. Döngü sağlanması zor bu şekilde. Onun yerine tasarımı değiştirip alttaki videodaki gibi yaparsanız, zamanla geliştirip verimli bir kaynak haline getirebilirsiniz.

MAGNET MOTOR L ENERGIA INFINITA GRATIS ESISTE!!!!LEGGI !! - YouTube

Bu videoda da sizin yapmak istediğinize benzer bir tasarım var, eğer yapılabilirse gerçekten potansiyeli var gibi.

Magnet Motor concept and How magnetic shielding works - YouTube
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu videoyu biliyorum bu video da elektromıknatıs kullanılmış dönen rotorun her iki ucundaki mıknatıs sabit olan da elektromıknatıs hatta dikkat ederseniz sabit olandan iki tane kablo çıkıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Temelde benim yapmak istediğim ile aynı fakat çok daha profosyoneli ve çalışan örneği ;

BORKED

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu videoyu biliyorum bu video da elektromıknatıs kullanılmış dönen rotorun her iki ucundaki mıknatıs sabit olan da elektromıknatıs hatta dikkat ederseniz sabit olandan iki tane kablo çıkıyor.
    Doğru diyorsunuz dikkat etmemiştim ona. Sizin araştırdığınız manyetik kalkan olmadan çalışması zor.
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Elektromıknatıs ile bu iş fevkalade güzel ve kontrollü olur ancak o zaman da pek bir anlamı kalmaz.Ben mıknatıslardaki elektromanyetik enerji dışında ekstra hiç bir enerjiye ihtiyaç duymadan bu motoru döndürmek istiyorum.
    disardan enerji almana gerek yokki. senin dusundugun olayin reklam kismi. hic enerjiye ihtiyacim yok havasi vermek.

ama amac gercekten enerji uretmekse elektromiknatis kullanmalisin

e.miknatis dogal miknatistan cok daha gucludur

dogal miknatisla disaridan enerji kullaadan ornegin 1kw enerji elde edeceksen
    elektromiknatisla 3kw enerji elde eder 1kw ini elektromiknatis icin kullanirsin 2 kw enerji elde etmis olursun.

ilk hareketide akü ile verirsin. otomobildeki sistemin aynisi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Manyetik alanı geçirmeyen yada ciddi oranda zayıflatan bir madde bulduğum takdirde bu motorun başka hiç bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan çalışacağını düşünüyorum ortada manyetik bir enerji var amaç bu manyetik enerjiyi mekanik enerjiye çevirmek zaten.

Ama senin söylediğin de mantıklı ürettiğin enerjinin üçte birini elektro mıknatıs için kullanırsın ancak bu durumda ürettiğin elektrik kapasitesi düşer neticede çok yüksek gerilimlerden akımlardan bahsetmiyoruz.Yukarıdaki videoya bakın adam koskoca bir motor yapmış ama sadece bir kaç tane led yakıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mıknatıs ta herhangi bir enerji yoktur dolayısı ile ondaki olmayan enejiyi kullamazsın.
    bir nevi yay gibi düşün sen bir enerji verir itersin oda sana iterek o enerjiyi geri verir.
    termodinamik kanunlarına aykırı.
    bir ara erke projesi vardı hatırlatırım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladigim kadariyla sen rotoru donme baslaginci veya stop ettirmek icin bir duzenek kurmaya calisiyorsun..Yani elektrikli bir motor olasaydi ac kapa butonu meselesi gibi..

En efektif cozum: Sabit olan tek miknatisi (Doner plakananin karsisisndaki) mekanik bir duzenekle ileri geri getirmek.
    Bunun icin 12v veya 6v ile calisan solonoid kullan; solonoidin ucuna monte edecegin sabit miknatis duzenek calismasin dedigin zaman, diger miknatislarin etki alanindan cekilsin. Boylece sirkulasyon deaktif olacak

Tek onemli detay, solonid montajinda, miknatisin gelecegi yer cok iyi monte edilmeli, hatta kucuk bir tolerans ayari yapabilecegin vida ile 2mm felan ayar vidasi ile son ayari yapip sabitlemelisin..

Haa pil tukenebilir enerji dersen, sarzli pil kullanirsin, enerjisini de yapacagin duzenekten alirsin. Yine %100 kendi enerjisi ile isler sistem..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)