User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
88 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Porsche’sine LPG taktıran bilge

wrcsinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

hocam bu tank ne işe yarar ??

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok klişe bi haber ilanlarda bile zaten bir sürü lpg'li var ayrıca 100.000 tl lik bi arabada değil
    +1 , işte o kadar.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahaha yok araba 100 binlik deilmis felan ne yaa? Yok reklam meklam. Sonunda benimde yapacagim typera takip gunluk binmek olucak

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayır da LPG takınca ne oluyor? Araba patlıyor mu?

Biz Ankara'da çift tank , çift regülatör ile, Prins sistemini V8 Twin Turbo Chayenne'ye taktık.

Hatta Skyline GT-R , 2JZ supra , M5 gibi araçlara da takıyoruz.

Adam gibi ayarını yaparsan , setup'ını yaparsan LPG'de köpek gibi yürür araba.

Enayilik bu devirde benzine 5 lira vermek.
    işte devrimiz, mantıklı olandan değil; desinler demekte...
    Herkez lpg kullansa keşke; hem daha çevreci hem daha hesaplı...

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wrcsinan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam bu tank ne işe yarar ??
    Surge tank o.

Yakit hattinda her daim yakit olmasini sagliyor. Gazlarken, yokus asagi ve yukari. Ayrica lpg basincinin dusup, benzine gecmesini engelliyor.

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haber guzel,seneye 6,45 alip taktirmayi dusunuyordum.
    Manşet oluruz bu mantikla o zaman
    O arabaya taktirmazsa haber etmeleri lazımdı

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buyutulucek bisi degil arabada 100.000 liralik degil bu devirde zaten araba alamka degil binmek sikinti olan adamda gotum rahat etsij seklim olsun demis almis cayenne I gayet mantikli olarakta tup takmis

FB10ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence super yapmis, lukse binecek para olmasi yakita cok vermek demek degilki. Gurselin dedigi gibi iscilik ayar iyi olsun tadindan yenmez
    +1 İşte doğru söz lükse binmek demek illa'ki benzine çok para vermek değildir..

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benzin fiyatlarını bizim kadar milli gelire göre kökleyeceksin dünyada fabrika çıkışlı benzinli araba kalmazken bizim millet hala lpg'ye bıdı bıdı yapıyor..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    artık sıradan bir haber oldu.

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpg'nin patlama riski nedir beyler? çevre ve ekonomi için en kral yakıtlardan birisi olan lpg'ye güvenlik korkusundan pek yanaşmıyorum şahsen. bagajda kocaman bir tüp ve içinde sıkıştırılmış patlayıcı bi gaz. yolculuk yaparken arkadan bi aracın bindirmesi falan, sonuçlarını düşünmek ürkütücü geliyo.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lpg'nin patlama riski nedir beyler? çevre ve ekonomi için en kral yakıtlardan birisi olan lpg'ye güvenlik korkusundan pek yanaşmıyorum şahsen. bagajda kocaman bir tüp ve içinde sıkıştırılmış patlayıcı bi gaz. yolculuk yaparken arkadan bi aracın bindirmesi falan, sonuçlarını düşünmek ürkütücü geliyo.
    Soru güzel, bilirkişileri alalım.
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni bir olay değil patronunumdada vardı oda tüplüydü, Şuan 3,5 v6 kia opirus aldık oda tüplü fazla km yapıyorsanız tüp takmaktan başka çareniz yok

Firat.M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk arabam ford taunus 1.6 GL 'idi. LPG'de kullanmaktan benzin pompam da çalışmaz olmuştu. para da yok.. asla yokuş çıkamazdım. o gün bugündür nefret ederim lpgden.

takana en ufak lafım yok, takmak zorunda bırakanların ayıbıdır.
    M. The most powerful letter in the world.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskisine oranla çok düşük. Ha olmaz mı olur.. Lpg tankı arabanın arka bölümünün hemen hemen tamamından daha sağlam.. Onu patlatacak kadar yüksek hızlı bi kaza olması durumunda o tüp orada olmasa da ölüm kaçınılmaz olur sanıyorum.

Güvenlik önlemleri olması gerektiği gibi alınmış olduktan sonra sıkıntı olacagını sanmıyorum açıkçası

By_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir çok kazalı lpg'li araçların resmi var resimlere bakarsanız anlıyacaksınız aksine aracı koruma görevinde bulunuyor içine full gaz almıyor bir miktar boş bırakyor

- LPG tankları 6mm çelikten imal edilir. Bu malzemenin özelliği kırılgan olmayıp esnek olmasıdır. yani bir cam veya kraker gibi kırılmaz ama esner, bükülür.
    - LPG 6-7 bar basınca maruz kalınca sıvılaşan, yani su gibi olan bir gazdır. onun üzerinde ne kadar basınç uygularsanız uygulayın hacmini küçültemezsiniz. o nedenle litre hesabıyla satılır. tipik olarak istasyonlarda 9-10 bar gibi bir basınçla satılıyor diye biliyorum.
    - Tanka monte edilen şamandıra aynı zamanda 27barlık bir işletme basıncına sahip olan bir emniyet subabıdır. yani tankın içindeki basınç 27bar'a ulaştığında bu vana açılır ve tahliye başlar. Bu evdeki düdüklü tencerenin emniyet ventiliyle aynı mantığa sahiptir.
    - LPG tankları üretimden sonra 45barlık test basıncına sahiptir. yani 45 bar basınç altında test edildikten sonra piyasaya sürülmüştür. Üretim prosesleri ise 60bar'lık basınca dayanıklı olacak şekilde ayarlanmıştır.

Yine bir yerde okuduğum yazı

LPG tankına M-16, G-3 ve Kalaşnikof gibi silahlarla, normal ve izli mermi kullanarak ateş ettik. Delindi, ancak, patlamadı. Tank delindiğinde, içerisinde sıvı halde bulunan LPG buharlaşırken, anında buz haline dönüşüp deliği tıkıyor. Çünkü buharlaşmak için ısıya ihtiyacı var ve çevresindeki ısıyı emip anında buz haline geliyor. Yani gaz çıkışı dahi olmuyor.''
    05 Civic Vtec ||
    Emre Ayg..

Herşey Türklük için

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay arkadaş o kadar da korkulacak değilmiş, hatta neler neler öğrendim. kuruntuymuş o halde bizdeki. teşekkürler arkadaşlar.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir çok kazalı lpg'li araçların resmi var resimlere bakarsanız anlıyacaksınız aksine aracı koruma görevinde bulunuyor içine full gaz almıyor bir miktar boş bırakyor

- LPG tankları 6mm çelikten imal edilir. Bu malzemenin özelliği kırılgan olmayıp esnek olmasıdır. yani bir cam veya kraker gibi kırılmaz ama esner, bükülür.
    - LPG 6-7 bar basınca maruz kalınca sıvılaşan, yani su gibi olan bir gazdır. onun üzerinde ne kadar basınç uygularsanız uygulayın hacmini küçültemezsiniz. o nedenle litre hesabıyla satılır. tipik olarak istasyonlarda 9-10 bar gibi bir basınçla satılıyor diye biliyorum.
    - Tanka monte edilen şamandıra aynı zamanda 27barlık bir işletme basıncına sahip olan bir emniyet subabıdır. yani tankın içindeki basınç 27bar'a ulaştığında bu vana açılır ve tahliye başlar. Bu evdeki düdüklü tencerenin emniyet ventiliyle aynı mantığa sahiptir.
    - LPG tankları üretimden sonra 45barlık test basıncına sahiptir. yani 45 bar basınç altında test edildikten sonra piyasaya sürülmüştür. Üretim prosesleri ise 60bar'lık basınca dayanıklı olacak şekilde ayarlanmıştır.

Yine bir yerde okuduğum yazı

LPG tankına M-16, G-3 ve Kalaşnikof gibi silahlarla, normal ve izli mermi kullanarak ateş ettik. Delindi, ancak, patlamadı. Tank delindiğinde, içerisinde sıvı halde bulunan LPG buharlaşırken, anında buz haline dönüşüp deliği tıkıyor. Çünkü buharlaşmak için ısıya ihtiyacı var ve çevresindeki ısıyı emip anında buz haline geliyor. Yani gaz çıkışı dahi olmuyor.''
    Yaa bende evdeki m-16 nereye gitti diyodum

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten yazılmış. Ben dükkana espri olsun diye, söktüğümüz 10 yıldan eski bir lpg tankını mangal olarak kullanmak için keseyim istedim, jettaşı (spiral taşlama) ile 3 disk eskittim, sonra vazgeçtim.

LPG Tankı bomba konsa bile patlamıyor , eskiden bomba koyulan takside uzağa fırlamıştı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)