Gebelik kaydı var ancak sonrasındaki işlemlerin hepsini hastane ücretsiz yaptığı ve bu bilgileride ss kuralı gereği Sağlık Bakanlığı ile paylaştığından sadece geçen hafta eşimi arayıp doğum yaptınız mı diye sordular.
Printable View
Doktorum, yoldaşım, sende biliyorsun bak daha geçenlerde ne yapmışlar üstelik Şişli'de...
Normal doğum sakat bıraktı! | GAZETE VATAN
beyler benzinlikte 97 mi yoksa 95 mi diye sordular fişlenmiş olabilirmiyim ?
konu sahibi abimize değil ancak ota boka fişlendiğini düşünen kesime
Tamamen malpraktis :mad:
Bu farklı bir olay ama özellikle insanlardan haftaya sezeryanım var doktor şu güne verdi doğumu lafını duyunca cinlerim tepeme çıkıyor :ofk:
Çatı darlığı yada ortopedik herhangi bir engel yok ise her doğum normal olarak planlanır. Sezeryan kararı doğum gerçekleşeceği anda alınması gereken bir karardır.
Yukarda belirttiğin olayda savunulacak hiçbirşey yok, ancak tek taraflı olayı bildiğimiz için bir yorumdada bulunamıyorum. gazete haberine bakılırsa göz göre göre çoçuk sakatlanmış ancak seksiyo yapımasında kontraendike bir durum varmıydı yokmuydu neden yapılmadı bunları bilmeden yargısız infaz yapmak doğru değil.
Benim kızım 63 günlük oldu ve özel hastanede sezaryen olarak doğum gerçekleşti, topuk kanı aldılar fakat nüfus idaresi ve sgk da böyle sorularla karşılaşmadım. Sağlık ocağına ise mecburen gittik lakin hiç bir işlem yaptırmadım ve bir karne çıkarttılar "almadım bile" bundan sonra da gelmeyeceğimizi ve hiç bir şekilde rahatsız etmemelerini rica ettim, bebeğimizin sağlığını takip eden bir hastane olduğunu ilettim.
7 ay önce ikinci çocuğumuz dünyaya geldi. Topuk Kanı ile ilgili Bilgileri daha önce de araştırmıştım, ben de bu işlemin mantıklı olduğunu düşünüyorum. ama göbek bağı mevzusu müracaat ile Ankara'da bulunan merkeze iletiliyor demişlerdi. topuk kanı tamam da göbek bağı ile ne işiniz var deyip müracaat etmemiştim. Ama sonradan öğrendim ki Göbek Bağının o bilmem ne merkezine gönderilmesi; Akdeniz Anemisi vs. hastalıklar için büyük fayda sağlıyormuş. ama çocuklarda -çok şükür- herhangi bir olumsuzluk gözlenmediği için buna gerek olmadığını söyledim ve ısrar da etmediler...
EDIT: Sezaryen konusunda da: insanlar her konuda olduğu gibi, bu konuda da abartıdan veya kendi yorumlarını uygulamaktan çekinmiyorlar. ya arkadaş o kadar okul okuyup bu iş için kafa patlatıyorsan, yap işini de milleti ıstırabından kurtar. parasının da pulunun da, rahatının acısız doğumun da geçmişine tüküreyim. maymun olduk yaaa.
anne ve çocuğun hayatını en az tehlikeye sokacak şekilde iş çözülse ne olur? illa ki her günümüzden filmelere konu mu çıkması lazım? nasıl bir ülke oldu burası
Ota boka fişlendiğimi düşünen kesim olarak;
Genç bir kız, evli değil.. Sağlık ocağına ya da adı buna benzer birşey olan devletin sağlık kurumlarına gidiyor. Kontrollerde hamile olduğu anlaşılıyor ve kendisine bu durum bildiriliyor..
Sen şimdi otta bokta fişleme yok diyorsun öyle mi?
Kız ilgili kurumdan çıkıyor, evine gidiyor. Bir süre sonra ilgili kurumdan bir telefon geliyor ve ilgili kurumun ilgili kişisi kızla değil, kızın babası ile görüşüyor. Ve ne diyor biliyor musun? " Kızınız hamile "
Sonrası?
Hayal gücün vardır sonrası için... Hasta hakları, hasta gizliliği.. Bunlara ne oldu? Sen ne sıfatla birinin özel durumunu başkasına açıklarsın? Bu fişleme değil de nedir?
Yetmediyse başka örnek vereyim...
Yukarıda yaşanan aynı durum. Ufak bir fark... Babaya "kızınız hamile" diye şikayet edildikten sonra anlaşılıyor ki "yanlışlık" yapılmış.. Baba kızını evlatlıktan reddediyor, ağbi kızın canına okuyor.. Sonra neymiş? Yanlışlık.. Ya o ağbi kardeşini öldürse?
Hani biz ota boka işkillenen kesimiz ya... Normal olaylar bunlar di mi sizin kesim için? Hasta hakları da neymiş.. Evlilik dışı hamile kaldıysa babasına haber verilmeli, aile meclisi kurulup o kadın öldürülmeli dersen de zerre şaşırmam..
Topuk kanı normal. Her bebekten alırlar. Kan bankasında kanda genetik bir bozukluk, sarılık,
down sendromu gibi şaylar araştırılıyor. Varsa ebeveyn ve bebek çağrılıyor vs vs vs...
Göbek bağı ikinci çocukta veya nakil gerektiren ihtiyaçlar için bir veri tabanı oluşturuyorlar.
İlik nakli gerektiğinde vs vs vs
Sezeryan da SSK için araştırılıyor sanırım. Çünkü çok yolsuzluk oluyormuş
Oncelikle Allah bagislasin, anali babali buyutsun insallah....
Sapla samani ayirmayi ogrenemeyecegiz gidecek..
Her bir olayda memleketi sevmemek bir moda oldu..Hemen atese atmak!!!
Siyonizme karsi acik savas basladi ve onlarin bizim toplulumuz uzerindeki yapmaya calistigi tum oyunlara karsi onlem aliniyor, Olay bundan ibarettir..
Bizim irk, din,dil farki gozetmeden asil bu buyuk dusmana beraberce karsi koymamimizin zamanidir..
Sezeryan, ve normal dogum olayi:
Olayin arkasinda siyonist calismlarin ne kadar ileri gidebildigi arastiriliyor..Ayni zamanda hangi saglik kurumlarinda gercekten ihtiyac yok ise buna ragmen sezeryana yonlendirma varmi..diye arastiriliyor..
Sezeryan ile dogum yapan kadinin dogurganligi belli bir adet dogumdan sonrasini kaldirmiyor (2 idi galiba)
Turk toplumunun nufuzunu insanlari sezeryana yonlendirmek ile kisitlama, hatta genc buyume nufusunu durdurma amacli bilerek yapilan bir uygulama..
Bunu yapabilmek icin saglik kurumlarinda da kendi adamlarini koydular (Sozumona doktorlari, vs) Bazen son dakikaya kadar hamile kadina sagligi hakkinda yorum yapan doktor,dogum gelip cattiginda , bir bahane ile sezeryana yonlendirdikleri durumlar mevcut!! O anda siz bilemediginiz icin secme sansiniz yok, tamam alin diyorsunuz..
Yoksa hickimse size -Neden sezeryan oldunuz, gibi suclama yapamaz zaten..Bu curret kimsede yoktur, hur iradeniz sizi kendi vucudunuz uzerinde kendi karainizi vermenize yeterlidir.
HEMEN BANA TEPKIDE BULUNMAYIN,HER DOKTOR DEMIYORUM, AMA BU KISILER SU AN MEVCUT VE AKTIF GOREVDELER..
Bu duruma ben zer diger bir olay: (Soylemek istemezdim) belli bir seride cocuklara yapilan asilar var..Bunlar icin artik yapilacak bir durum yok, cunki vucutlari aldi bu asiyi..Ama su andan itibaren o tur bir olay olmasin diye asi konusunda devlet artik daha temkinli (Hataya, yanlis kisilerin yanlis asilari..) davraniyor..
önki konuda da demiştim, öncelikle tekrar Allah analı bablı büyütsün.
sorunu cevabını cidden ben de merak ettim, ne çıkacak.
bana da sorduklarında birini normal doğurdu birini sezeryanla derim:)
Ulkede DNA toplanmasi isini yapan zaten kendi kan hastaneleri var.. Belli bir yerlerce prof unvani verilip, ankara istanbul'a Almanya merkezi kan hastaneleri actilar..
O olayla bu olay kesinlikle karistirilmamali...
Sikkofield bile yazdi bunu:)
Kimlermis o daha detayli soyluyor..
Valla ben devlete hicbir sey vermem. Siz fislenmediginizi sanin, kedidir kedi diyin... Bu tur verileri toplamak icin kullanilan sunucular ve diskleri ustuste koysaniz burdan aya 4 seritli yol olur...
19 gün önce yeğenim oldu. sezeryan. abimden öle bişey duymadım ama topuk kanı vs. saglık ocagına kendimiz goturup aldırdık eve zorla gelme gibi bi durum olmadı
Sizin dediğiniz gibi çalışanlar olabilir ama olayın %99,9 u para!
Normal dogum süresi belirsiz en az 3-4 saat sezeryan 30 dk.. Özel hastanelerde sezeryana yönlendiriyorlar, benim eşimde herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen sezeryan yapti , normal doğumun çilesini çekmemek icin sezeryana yonlenen cok malesef
Boyle olunca sezeryana yönelen veya yöneltilen cok oluyor
AKP'den tuhaf yasak
daha neler göreceğiz bakalım..