-
beyler topuk kanını farklı anlamaya gerek yok.allah kimsenin başına vermesin ama topuk kanı sayesinde kızımın hastalığına kesin tanı koyuldu.
topuk kanı toplamda 6 damla alıyorlar 3 damlasını zeka testinde kullanılıyor kalan örnekte muhafaza ediliyor.benim çocuğun topuk kanı hıfzısıha enstitüsünde idi.kızım 6 aylıkken hasta olduğunu farkettik.çapada görevli doç.dr 'a götürdüm ve kesin tanı için topuk kanını yurt dışına göndermemiz gerektiğini söyledi maalesef ülkemizde yok :(
topuk kanıda kafamıza göre alınmıyor,sağlık bakanlığına dilekçe yazdık sağolsunlar 6 ay sonra cevap yazısı geldi.o yazı ile kan örneğini aldık hollandaya teste yolladık ve kesin teşhis koyuldu.
biraz uzunca anlattım çünkü bilmeyenler arkadaşlarımızın, çocuk bekleyenlerin bilgilenmesini istedim.
-
topuk kanı alınırken hemsıreyı palayla kovalayasım gelmıstı :D
*
bu arada normal dogum gıbısı yoktur.esınıze bı sekılde(!) dıkte edın.maddı olarak bı sorun yoksa tabı kı :)
aynı gun ıcerısınde cıktı bızımkı mesela :D (maasallah.)
-
normal doğum her zaman daha sağlıklıdır.bebek içinde anne içinde.sezeryanda kesi yeri aradan yıllar geçmesine rağmen ağrı yapacaktır.
-
Maşallah allah analı babalı büyütsün
Benim oğlum doğalı 9 ay oldu doğduktan sonra 2 ay yoğun bakımda kaldı bu arada bu işlerin hepsi yapıldı ama bağlı bulunduğumuz sağlık ocağı ara sıra arayarak bilgi aldı.
Kızımda ise gene bazı aşıları sağlık ocağında yapıldı.
Zaten istesenizde tüm aşıları özelde yaptıramıyorsunuz bazı aşılar için sağlık ocağına gitmek zorunda kalıyorsunuz.
Aynı aşıyı para ile yaptırmak biraz değişik bi iş oluyor.
Ayrıca sağlık ocağındaki hemşireler aşı konusunda daha deneyimliler
Fişleme konusu bence de biraz sıkıntılı vatandaşın özeline fazlaca girdikleri konusunda hemfikirim ama bulunduğum ilçede birçok kişinin bilmediği taramalar aşılamalar yapılıyor bebek bakımı ile ilgili eğitim hizmetleri veriliyor bence böyle yerler için iyi bir olay
Ama siz bu hizmet yerine özeli tercih ediyorsanız saygı duyulmalı ve gerçekten gerekenler yapılıyor mu takip edilmeli
Çünkü bu çocuklar hepimizin geleceği
-
Çocugun 4kg ve uzeri doğumlarda sezaryan uygun olarak kabul ediliyor sormalarındakı sebep odemeyle alakalıdır sağlık ocagından gelmelerine neden tereddut ettın anlayamadım dogrusu cocuga ası kartı cıkarıyorlar ve duzenlı olarak kontrolunu ıstıyorlar asılara ıcın saglık ocagına gıdersınız onun dısında ozel aıle doktorunuz var ise gıdebılırsınız bazı asıları oldukca pahalı
-
Valla aşı kartı, odyoloji testi, kalça ultrasonu, göz muayenesi ve daha bir çok zımbırtıyı hastane gerçekleştiriyor, bugün odyoloji testi vardı gayet ücretsizdi, sağlık ocağında odyoloji testi yapabiliyorlar mı? Kalça ultrasonu çekebiliyorlar mı?
Neyse, başta da dediğim gibi işi olmayan adamın sen ne tip doğum yaptın diye sorması beni rahatsız ediyor, nufüs idaresindeki adamın, ssk'daki adamın bunu sorması oldukça düşündürücü. Bu bilgi zaten hastanelerden toplanıyor, daha ne halt etmeye 3.kişiler bu soruları sorup çakur çukur bilgisayara kayıt ediyor ?
Bana kalırsa;
Ekmekleride üç çeşit yapsınlar, normal, kepekli, sezaryen
Akbili, kent kartı 3 çeşit yapsınlar, normal, öğrenci, sezaryen
Herkes bilsin, herkes kendince kayıt tutsun, önüne gelen sorsun, normal mi, sezaryen mi diye.
Ben rahatsızlığımı dile getirdim, rahatsız olmayanlara da saygım sonsuz.