adam o kısım için okunamıyor dememiş kazınmış yeniden yazılmış demiş, resmi evrak üzerinde oynama yapılmaz demiş yani
Printable View
yaw ben anlamam ,ben ruhsatımıda bilirim arabamıda ama hergün olmsada ayda bir çevirmeye girerim evimin yolunda polisten iyi biliyorsunuz herhalde bu işleri ...neyse zaten ordakilerin tavrına bakınca seninkide farklı değil ..olan 200 tl me olur kimseyde ağız bükmem kardeşim ..sende bir çalışan olarak arabanda herşeyin tamamsa helal olsun ama değilse boşuna yazıyorsun çünkü yazdıklarınla davranışların çelişiyor demektir ( ve bu platformda yazan varolan çoğu kişinin herşeyi uygun değil bunu herkes biliyor ) ..neyse sen bildiğini yap bende bildiğimi yapayım ..nedense orda herkes ''rüşvet istiyor arkadaş'' ver dedide bende ona verene kadar gider işlemleri yaptırım yinede vermem dedim ( ordaki muamaleciler tanıyorlardı sonuçta çalışanları ) ben yinede detaylara girmek istemedim burdan ama bu kadarı yeter sanırım ..
öyle olmadığını sende net görüyorsun , tavırı görmediğinden tek taraflı yorum yapıyorsun ..katalizörden bırakamadı ( ilkinde probelm var katalizör dendi neden ruhsat denmedi ) sonra gülerek ruhsata döndü iş ..neyse olan oldu öylede böylede kaldık allah ne hastaneye nede tüve düşürmesin kimseyi ..bana deseki marka kısmı boş veya kw yazılmış anlardım ama diğer bahane komik ve itiraz etmedim ben üstüme düşeni yaptım zaten ...ama allaha havale ediyorum ..
hatta ordan çıkınca ilk gördüğüm trafik polisine gösterdim güldü ve küfür etti beni bırakana ...dahada tartışmaya gerek yok sanırım .
anladım kibarca sahtekarsın demek istemiş yani
yahu bunu tespit etmek basit acar aracın uzerinden bakar sase nosuna tutuyormu diye o kadar kuskulanıyorsa
piyasada ne ehliyetler ne ruhsatlar dolanıyor ne halde katlanmıs kırılmıs gunesten solmus bilmem kac parca
kac kişi muyaneneden kaldı sase nosu yanlıs yazılmıs diye karakollarda uzerini tipeksle silip düzeltip muayeneden gecirdiler ruhsat bile degiştirmeden
tabiki degiştirende cok oldu o ayrı bir dava 1 den fazla harf yanlıssa veya baska bir eksik varsa yapacak bir sey yok
kendi ruhsatıma baktımda bundan farkı yok birbirine girmiş yapışmış ruhsat 2 kere tuv e girdim bu halde kimse birşey demedi ki bunu ben değil gene devlet kurumu basıp veriyor bana
sport turbo yazıları biraz oynanmış gibi dursada 2005 model olup bunca zaman defalarca muayene gormuş biraraca bu şekilde bir kusur bulmak bencede kesinlikle art niyet ayıp insanları hem maddi hem manevi zarara uğratıyorlar
polis daha yi biliyor olsa idi bumuayene işini polisler yapardı sanırım,
şuan bir aracım yok, var ikende 14 adet hafif kusurla geçmişti.
siz tüvü çalışanları karama kampanyası başlatmak için konu açıyorsunuz, ben size kısmen yardımcı olmaya çalıştığım için aynı tavırı bana sergiliyorsunuz, lafı bu site üyelerinin araçlarına getiriyorsunuz garip.
rüşvet isteyenide vereni de alanıda şikayet edin kardeşim hatta varsa bildiginiz isim cisim plaka kanıt bana ulaştırın araştıralım gerekeni yapalım.
herkesin her söylediğine inırsanız işiniz zor.
herkesin ruhsatı aynı durumda...
ruhsatları bastıkları laser printer larda düşük kalite ve dolum toner kullandıklarından hem de printer ile baskı yaparken ruhsatlar için doğru "kağıt tipi" seçilmeden baskı işlemini gerçekleştirdiklerinden dolayı basılan karakterler zamanla karşısındaki zemine yapışıyor...
ben bunun için ruhsatın içine pudra dökmeyi bile denedim ama bir müddet sonra yine patates oluyor... sürekli pudralamak lazım yapışmaması için ruhsatı :)
tamamen emniyet müdürlüklerindeki baskıların kalitesizliği...
zaten ruhsat gibi değerli ve önemli bir kağıdı eskisi gibi KALİTELİ halinden bu DANDİK haline getirenler bu kararı verirken neyin kafasını yaşamışlar çözmek mümkün değil...
Kendinle çelişiyorsun ruhsatta sahtecilik tüvün işimi , bence daha fazlka yazma komik oluyorsun ...sahtekarlık işlerine tüv personeli bakmaya başladı ha :D çok önemiyorsun bu işi sanırım yakında memleketide kurtarmaya çalışır muayeneciler :D ( bu arada o mesleği hor gördüğümü sanma bende amelelik yapıyorum :D ama inşaat mühendisi değilim yani :) )
evet herkesin söylediğine inanmıyorum senin söylediklerine inanmadığım gibi ..
çoğu böyle çok ruhsata baktım bugün , zaten emin olmasam bende buraya konu açmazdım gerekli yerlere şikayette ettim ama bir sonuç olmayacağı kesin çünkü ..( neyse çünküsü bana kalsın herkes kendine göre yorumlayabilir )
öncedende belirttim ilk gördüğüm trafik polisine gösterdim onlarda güldü ama rakadaşın dediğine göre sahtecilik işlerine tüv bakıyor ama sahtekarlık varsa birde serbest bırakıyorlar benim bildiğim bu suç ve cezası var ,sanırım birde kelepçe taşımaya başlayacak tüv çalışanları hemen müdahale için . kişiyi savunuyor arada çürük elma çıkarda demiyor kabul etmiyor hatalı personel olabileceğini ...:)
ferit prosedürü yazmıs munakaşaya grek yok. Yanlız feritinde kabuo etmesi lazım ışıklarda mendıl satamıcak adamlar var tuvde calısan ve inanıh bunlar polis olsa yada daha yetkılı tr yaşanmaz hale gelir o deerece yetkı manyağı olmuş olanlar var...
bende aynı şeyi söylüyorum , arada çürük elma çıkabilir dense ne olur yani :)..sonuçta diyorum işte marka kısmı boş dense sesimi çıkarmam ( bahanelerine rağmen gık demedim eyvallah kardeşim dedim çıktım ordan ) ....sonuçta eğitimsiz olan bu işleri bilmeyen çok kişi var hatta araba işlerini bilen çok az kişi var ..renoyu bilmeiyormuyuz biz çift ekzoz olurmu bunda deniyor ve birçok rs te bu yaşanmıştır ..bundada renaultmu suçlu çift ekzoz araba üretti ve tr de az satıldı diye.
ayrıca bu sadece tüv için değil her meslek için geçerli ,polislerdede aynı sıkıntıları yaşıyoruz çevirmelerde ..
38 yaşında adamsınız okuduğunuzuda anlayamıyorsun, kimseyi savunduğum yok diye belirttim üst postlarda, yine üst postlarda şikayetçi yada önerici olmanızıda tavsiye etmemin sebebi ortada bir yanlış varsa düzeltilmesi açısından.
muayene gelen aracın ruhsatında yapılmış usulsüz işlemler evet tüvün işi, bu yetkiyi tüve bakanlık vermiş, biraz araştırmacı olun. yoldan geçen adamın ruhsatına elbette karışamayız.
ruhsatın okunmasında problem olmadıgını bende kabul ettim zaten ama kazıntı ve yeniden yazılma işlemini göz ardı etmeyin. sıkıntılı nokta bu.
evet Serkan o tarz insanlar mevcut bunu her seferinde bende dile getiriyorum zaten.
tüvle ilgili konularada bu konuyada daha yazmayacağım. umarım probleminiz çözülür.
hala kazıntı ve yeniden yazma deniyor yanlıs anlamayında gülesim geldi
sayın freelife ruhsatınızı degiştirmeye gittinizde dikkatli olunda resmi belgede sahtecilikten iceri almasınlar sizi zira tüvtürk tarafından hüküm verilmiş yasadısı bir olaya girmissiniz:D
memleket o.ç dolu
Aynı şey benimde başıma geldi. Gözümün önünde basılan ruhsata silinti- kazıntı var dedi muayeneden bıraktı arabayı. İki gün sonra ruhsata hiç dokunmadan istasyona yeniden gittim farklı bir çalışana dedim ruhsatı değiştirdim oda baktı onayladı muayeneyi :D Risk aldım ama işe yaradı bir deneyin isterseniz.
size kısa bir tüv anımı ayırıyım.
aracımı muayeneye goturdum.
2 agır kusurdan kaldı.
1.rot kolları aşırı boşluk
2.egzos uygun değil.
yanımda low-rıder ozgurde vardı hatta.
arac muayeneden cıktı. sonuc dedık .memur kaldı dedı.
neden kaldı dedık
rot kolları asırı bosluk onları degıstırmen gereklı dedı ok dedık
bıde arkadakı boru paslanmıs dedı.
arkadakı boru ne susturucudan mı bahsedıyosun dedım evet ondan dedı.
dondum arkamı ne kadar okuz adam bı susturucu dıyemıyor boru paslanmıs dıyor boruyumu susturucuyumu degıstırıcegıme karar veremeden cıktık ordan.
aksam ferıdı aradım.
durum boyleyken boyle dedım.ızınlı gunumde arabanı ıncelerız dedı.
ızınlı gununde geldı sagolsun aracı lıfte kaldırdık.
rot kollarındakı bosluklara aslında cok asırı deıl ınsıyatıf ıle kusur yazılmayabılırmıs .bn muayene edıyor olsam bu kusuru yazmazdım dedı.
ardından egzosa geldık.
egzosun dısında bı delık olmadan ıcını goremeyecegı ıcın egzos paslı ksuurunu vermesı yanlıs eskıden egzos paslı dıye bır kusur vardı ama kalktı dedı.
dolayısıyla burdan ne anlıyoruz
baska bır muayene memuru olsa ıdı belkı de ılk seferde muayeneden gecıcektım.
he ne mı yaptım rot kollarını degıstırdım.egzosuda bı aractan odunc aldım. muayeneye gıttım geçtim.
olan benzın paramıza zamanımıza oldu.
ondan bır ay sonra baska bır arac goturduk oda ruhsattan kaldı .
koltuk sayısı yanlıs yazılmıs.
hatta bakanlık yanlıs yazılan ruhsatlardan para alınmadan degısımı gerceklesıcek demesıne ragmen 70 tl ruhsat parası artı muayene ıstasyonuna gıdıs gelıs ıvır zıvır.
tüve kafa yorarsanız boşa keyfiniz kaçar.2 haftada bır kurallar değişiyor. bir gün ağır kusur olan bir gün hafif kusur oluyor. ama en kotusude ufacık bır hatadan dolayı yada terslıkten dolayı ıkıncı kez oraya gıtmek.
geçen günde aynı sıkıntı bana oldu araç sıfır ticari ilk muayenesine gittik. araç n1 geçmesi gerekirken n2 yazmışlar trafikte. bi daha 60 küsür lira bayıldık yeni ruhsat çıkarttık da muayene yapıldı.. buda bizim suçumuz mu sanki ama olmayınca olmuyor devletin memurunun yaptığı yanlışlar..
kusura bakmayın bütün yazıları okumadan soruyorum
resimdeki ruhsatta marka yeri neden boş ?
bu olay çok garibime gitti nedense ?
Bir arkadaşımın citroen c3 ünü götürmüştük ve frenlerden kalmıştık. 2-3 saat sonra hiçbir şey yapmadan gittik. Araç incelenmeye alınmadan , ordaki çalışana ağladık biraz dünya para harcadık inşallah hallolmuştur vs diye. Sıkıntısız geçtik :D Çok değişik bir sistemleri var :D