valla merak ettim soruyorum motor ve şase kısmında nasıl bi silinti kazıntı var hangi harf ve rakamda olduğunu söyliyebilirmisinz 5 dk dır iyice dikkat ederek bakıyorum ben fark etmedm silinti kazıntı falan
Printable View
size kısa bir tüv anımı ayırıyım.
aracımı muayeneye goturdum.
2 agır kusurdan kaldı.
1.rot kolları aşırı boşluk
2.egzos uygun değil.
yanımda low-rıder ozgurde vardı hatta.
arac muayeneden cıktı. sonuc dedık .memur kaldı dedı.
neden kaldı dedık
rot kolları asırı bosluk onları degıstırmen gereklı dedı ok dedık
bıde arkadakı boru paslanmıs dedı.
arkadakı boru ne susturucudan mı bahsedıyosun dedım evet ondan dedı.
dondum arkamı ne kadar okuz adam bı susturucu dıyemıyor boru paslanmıs dıyor boruyumu susturucuyumu degıstırıcegıme karar veremeden cıktık ordan.
aksam ferıdı aradım.
durum boyleyken boyle dedım.ızınlı gunumde arabanı ıncelerız dedı.
ızınlı gununde geldı sagolsun aracı lıfte kaldırdık.
rot kollarındakı bosluklara aslında cok asırı deıl ınsıyatıf ıle kusur yazılmayabılırmıs .bn muayene edıyor olsam bu kusuru yazmazdım dedı.
ardından egzosa geldık.
egzosun dısında bı delık olmadan ıcını goremeyecegı ıcın egzos paslı ksuurunu vermesı yanlıs eskıden egzos paslı dıye bır kusur vardı ama kalktı dedı.
dolayısıyla burdan ne anlıyoruz
baska bır muayene memuru olsa ıdı belkı de ılk seferde muayeneden gecıcektım.
he ne mı yaptım rot kollarını degıstırdım.egzosuda bı aractan odunc aldım. muayeneye gıttım geçtim.
olan benzın paramıza zamanımıza oldu.
ondan bır ay sonra baska bır arac goturduk oda ruhsattan kaldı .
koltuk sayısı yanlıs yazılmıs.
hatta bakanlık yanlıs yazılan ruhsatlardan para alınmadan degısımı gerceklesıcek demesıne ragmen 70 tl ruhsat parası artı muayene ıstasyonuna gıdıs gelıs ıvır zıvır.
tüve kafa yorarsanız boşa keyfiniz kaçar.2 haftada bır kurallar değişiyor. bir gün ağır kusur olan bir gün hafif kusur oluyor. ama en kotusude ufacık bır hatadan dolayı yada terslıkten dolayı ıkıncı kez oraya gıtmek.
geçen günde aynı sıkıntı bana oldu araç sıfır ticari ilk muayenesine gittik. araç n1 geçmesi gerekirken n2 yazmışlar trafikte. bi daha 60 küsür lira bayıldık yeni ruhsat çıkarttık da muayene yapıldı.. buda bizim suçumuz mu sanki ama olmayınca olmuyor devletin memurunun yaptığı yanlışlar..
kusura bakmayın bütün yazıları okumadan soruyorum
resimdeki ruhsatta marka yeri neden boş ?
bu olay çok garibime gitti nedense ?
Bir arkadaşımın citroen c3 ünü götürmüştük ve frenlerden kalmıştık. 2-3 saat sonra hiçbir şey yapmadan gittik. Araç incelenmeye alınmadan , ordaki çalışana ağladık biraz dünya para harcadık inşallah hallolmuştur vs diye. Sıkıntısız geçtik :D Çok değişik bir sistemleri var :D