Yahu ehliyeti yaninda bulundurmamanin niye cezasi var onu cozemedim. TC kimlik girince zaten direk cikiyor neler oldugu. Bagzi ulekelerde var bu uygulama biliyorum, TR a has birsey degil ama niye oldugunu cozemiyorum yani, annem misin ? Evde unuttun tee sana bak girdi 166tl![]()
hazır bu ehliyeler değişirken a2 ehliyeti alsam, 400 tllik maliyeyr harcı yine ödüyor muyum?
"Korkmadık, savaştık"
sanırım bu ehliyet konusu şöyle..
neden bunu çıkarıyorlar?
sen ehliyeti aldın 18 yaşında
geldin 68 yaşına
hala 18 yaşındaki gibi sağlammısın ?
gözlerin hala net görüyormu?
cevap veriyorum hayııııırrr
sizde biliyorsunuzki 5km uzaktan saçmalayan birini görürsek şöyle diyoruz:
ya kadındır - yada bunaktır ..
başımıza kötü işler gelmişte olabilir
belki kaza yaptınız 1 kolunuz koptu, 1 gözünüz kör oldu allah korusun
ee hala 18 yaşında aldığın ehliyet cebinde değilmi ?
dedilerki 5 senede bir kontrol var..
bakalım sen araba kullanacak kadar sağlammısın?
bunun neresi yanlış?
tabiki bizden alınacak olan para yanlış
önce dediler 102 tl ehliyet parası var
sonra bunu kaldırdık dediler
ama hepiniz unutuyorsunuz
aslında önceden şöyleydi
102 tl ehliyet + 110 tl sağlık kontrolü = 212 tl
şimdi geriye sadece sağlık kontrol parası kaldı, eklenmedi bu zaten vardı
şimdi şunu konuşmak lazım
uygulama doğrumu?
bu sağlık kontrol parasını biz ödemek zorundamıyız?
yanlışım varmı ?
Bu söylediğinin konuyla ne alakası var yada benim yazdığımdan sen bunu mu çıkardın ? Adamın alçıyla araç kullanmamasını yapılacak sağlık kontrollerine nasıl bağladın valla hayretle izliyorum.
söylediğin öyle saçma ki dayanamadım ! yazmadan önce bi zahmet düşünün, yorucu olacak biliyorum ama yani deneyin en azından.
Ehliyet verilmeden önce insanların sağlık kontrolünden geçmesi gerekiyor ve bunun belli süreler içerisinde yenilenmesi gerekiyor. Konunun özü bu. Sen bu konunun içerisine aaa yollarda kolu hatta bacağı alçılı insanlar var ben görüyorum bence iyi olmuş bu uygulama dersen kusura bakmada sana millet alçısız tarafıyla güler.
Ama sanırım sen gene neden sana ömür boyumu kalıyor alçı dediğimi anlamaycaksın. İnce görmüşüm sanırım...
sağlık kontrolü parasını biz ödeyelim ama bu ücret bence yapılaccak olan muayene için çok fazla benim gözümde ederi 40-50 lira
sende şurdaki inceliği anlayamışsın demekki bazı rahatsızlıkların ömür boyu kaldığını biliyorsundur sanırım. kolu kırılmış bacağı kırılmış alçıdan çıktığında bazen sinirler vs. kendi işlevini kaybetmiş bile olabiliyor bu demek oluyor ki buda sakatlığın kalıcı olduğu anlamına geliyor. bunu anlaman içinde rahatszılığın olduğu yerini net olarak kullanmaya başlayamadan anlayamazsın. çalışan biri uzun süreli rahatsızlanıp rapor aldığında bile iş veren çalışabilir raporu istiyor. bu rapor olmadan çalışamazsın bu demek oluyor ki sağlık problemin devam ediyor. aynı şeyi düşüneceksin ki rahatsızlığın devam edecek yada kalıcı olduğu taktide araç kullanman sadece kendine değil diğer insanların hayati tehlikesini de oluşturur.