Win8'le birlikte hangi versiyonu sorunsuz kullanabilirim ?
Win8'le birlikte hangi versiyonu sorunsuz kullanabilirim ?
Edeple gelen, lütufla gider.
desktop olarak degil de server olarak kullanıyorum server tarafı bilgi paylaşımı olursa diye yazalım.
oracle enterprise linux 5.5 6 ve 6.4
Fancontrol yaptığımda da sonuca ulaşamadım
Şimdi biraz taradım, geçen ay nvidia linux için(benim makinada optimus özelliği varmışNvidia ve intel) optimusa uygun sürücü güncellemesi vermiş.
İşlemciye bakıyorum fan kullanılacak sıcaklıklarda değil ama fan orta hızda sürekli üflüyor. Sonradan öğrendiğim makinenin(dell 5110) soğutucusu hem işlemci hemde bağımsız ekran kartı için ortakmış. Nvidia optimus yüzünden sorun çıkarınca, fan hiç susmuyormuş.
Ayrıca kafama takılan diğer ayrıntı şu: win7'de normal şartlarda işlemci dört çekirdekten sadece ikinci çekirdeği kullanıyor ve edilgen soğutma yapıyor. Fakat mintte iki ve dördüncü çekirdek aktif, ufak bir işlemde hepsi birden işlem yapmaya başlıyor. Belki bununda etkisi olabileceğini düşünüyorum.
Pazarken ve iş yokken, hem olivia'ya geçip hemde güncel grafik kartı sürücüsü yükleyip deneyeceğim. Belki çözüm olabilir. Birde masaüstü olarak kde ile xfce arasında kaldım, kararlılık ve birazda şov-görsellik için hangisini önerirsin?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)