prestij kaybı demek bence yanlış, çünkü Mercedes yine mercedes.
bizim ülkemizde prestij anlayışı ötv ile yükseldi zaten. garip oranlarda ötv verdiğimiz için fiyatlar ucup gidiyor.
yurtdışında E serisi veya 5 kasa pek de prestij simge etmiyor.
ayrıca 1.6 hacim bile olunca 140bin TL den başlayacak E serisi fiyatı.
hele donanımlı ve otomatik olursa muhtemelen 160 binden aşağı olmaz..
zaten normal şartlarda olması gereken E serisi veya bmw 5 serisi aracın fiyatı budur.
bir çoğumuz 1,4- 1,6 binmek zorunda kalıyoruz sadece ötv den dolayı, bizde hak ettiğimiz prestiji yakalamıyoruz bu yüzden.
Money talks, Shit walks.
www.gizadetailing.com
instagram.com/gizadetailing/
instagram.com/erkusriza/
Qashqai deki kangoodaki iğrenç gırgır sesini e serisinde duymak nası bi haz acaba![]()
1996 BMW E36 325i Sedan Turbo
2008 BMW E92 M3
2017 BMW F82 M4 Competition
#unptuned
peki ya 130 bin euro ya e250 cdi alan adam ne yapsın.. bence bu mantıkla bir sürü gelip geçici fiyatına bağlı müşteri elde ederler yokda satarlar ama kemikleşmiş eski elit müşteri kesmindende kaybederler gibime geliyor..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
e250 cdi alan yakıt ekonomisi için alıyor bu çok doğru ama aracın 200+ hp olduğunu da bilerek alıyor. e250 cdi ı tercih eden müşteri kitlesi asla gidip 1.6 dci motorlu e serisine para vermez. Burada hitap edilen kullanıcı kitlesi farklı. Benim anlamadığım bu paralara ve bu motorlara e satarlarsa c serisini nasıl satacaklar çok merak ediyorum.
.
mercedes mercedestir kemikleşmiş müşterisi basar 100bin euroyu yine biner e250 cdi 4 matic aracına. Yeterki A serisi gibi piyasa araçları yapıp kaliteden ödün verilmesin. Çünkü kim inkar ederse etsin bu bir gerçek ki mercedese binen ve seven insan kesinlikle başka arabaya binmiyor
.
koskoca m-benz şirketi bu işi yapacaksa, vardır bir bildiği..
benim gözlemlediğim kendi çevremde pek öyle değil.. öz amcamda dahil 60 yaşında adam 40 yıllık mercedescidir sıfırı çıkdımı elindekini mercedese verir gider sıfırını alır hepde e kasa alır adam gitti geçen sene panemera dizel aldı..
keza bildiğim mercedesci olan bir kaç iş yapdığımız abilerimiz arkadaşlar var biri jaguar aldı xf 3.0d falan.. mercedes kalitesinde yada mercedesdende kaliteli araç üreten firmalar var hakiki mercedes süren adamın zaten cebinde parası var cebinde parası olan insanada araba çok..
bu tip insanların aradığı genelde tek şey ismine prestijmi dersin yoksa herkesin altında olmayan herkesin ulaşamıycağı arabamı dersin artık ne dersen o tip binek arabalar.. E kasayıda herkez alamazdı eskiden şimdi doğan şahin gibi her yerde türerse illaki belli bir kesim soğuycakdır arabadan alternatif markalara yönelicekdir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Money talks, Shit walks.
www.gizadetailing.com
instagram.com/gizadetailing/
instagram.com/erkusriza/
1.5 dci nin motor sesiyle 2.2 cdi nin motor sesi aynı yani bumu ?
2008 BMW E92 M3
#unptuned
ben sessiz mi dedim ? iyi okursanız anlayacaksınız ne dediğimi, dci motorlarda herzaman kendine has tiz bir ses var. bu sesi zaten sokakta heryerde duyuyorsunuz, diğer dizeller daha tok ses veriyor ses kaliteli yada kalitesiz o tartışılır. Ancak ben mercedesin kaputu altında tiz dci sesi duymak istemem.
2008 BMW E92 M3
#unptuned
mercedes'in kemikleşmiş müşteri dönemi w124, w140 gibi ekol modellerin zamanlarında kaldı. 2005-2006'dan sonra ise artık kimse mercedes'e binen bi daha inemez mantığını taşımıyor. şahsen ben de zır mercedes'ci olmama rağmen böyle düşünüyorum. o eski ağırlığı ve zirvedeki konumu yok artık mercedes'in. mercedes, otomobil adına birşeyler yapmak için değil, çok satmak için araç üretiyor artık.
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
ne yani mercedes e serisi 1.6 motorla çıktı diye mi almadılar ?Onlar sıkılmış belli ki mercedesten. E serisi nerde panamera nerde, fiyatı e serisinin 2 katı. Amcanın parası çokmuş almış
Jaguar XF alanda 3 gün sonra mercedesi mumla arar. Ben genelleme yapmak istemiyorum ama mercedes binen adam ne panemaerada ne bilmem ne de rahat edemez. Açıkçası benim çevremde de bu hep böyle. Amcalarım dayılarım dedeler hep mercedescidir biraz da eski toprak mantığı diğer arabaları göz önünde bile bulundurmazlar.
Bu arada şahin doğan gibi e serisi türeyeceğini sanmıyorum. 140 bin TL liste fiyatı var bu araçların , premium paket ekleyince 155bin TL oluyor. Çok büyük para bugünün şartlarına göre. Erk_RS yukarıda yazmış aslında bu araçların olması gereken fiyat zaten bu. Biz sadece anlamsız vergiler yüzünden küçük hacime binmek zorunda bırakılıyoruz.
.
bir arkadasimiz jaguar ornegi vermis;
sahsen yildiz hayrani olsam tercihim CLS olurdu
Experience is what you get when you don't get what you want.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)