4,47 tl den mazot aldım. Eskiden 200 tl ye depo doluyor üstüne 3-5 lira artıyordu. Sağolsunlar suan 200 + tl lere dolduruyoruz.
4,47 tl den mazot aldım. Eskiden 200 tl ye depo doluyor üstüne 3-5 lira artıyordu. Sağolsunlar suan 200 + tl lere dolduruyoruz.
Lanet olsun ya benzinli araba aldım haldır huldur geçiriyorlar, 1.4 arabayla 40 kuruş yaktım diye sevinir hale geldim ya, sanki v12ye biniyoruz mk
en son burdaki zam haberinden sonra 3 günde bir yerinde çalıştırıp sağına soluna bakıp eve çıkıyodum baktım yine zam geliyo 3 günde bir olan çalıştırmamı 6 güne çıkardım mk sumu yakıyo bu araba![]()
aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??
1.5 ay daha binerim arabaya sonra bir sonraki kışa kadar motora devam. Ben araba devrini sadece karakış için açarım bundan sonra
Semih Kurtulmuş
Adventurer Engineer
Bu akşam haberlerde, benzin zammıyla ilgili ekonomist bir beyefendi çıkarttılar. Adını unuttum vallahi sinirden, denk gelen olduysa hatırlatırsa sevinirim. Döviz kuru ve yakıt fiyatları artmış vaziyette zam gelmesi çok normal dedi. Hatta daha da artma ihtimali var dedi. Lakin 4.9 civarı iken hesapladığımda 2013 yılına göre bir miktar azalma vardı akaryakıt alımı fiyatında, kur fiyatına rağmen. yanlış mı hesapladım acaba diye düşünmeye başladım. Küçük bir hesap yaptım.
2013 yılında bugün;
*Petrol 98 dolarmış.
*1 Dolar 2.09 TL imiş.
* Bir varil 204 lira yapıyor.
4.95 benzinin litre fiyatı.
2016 yılında bugün;
*Petrol 55 dolar.
*Döviz kuru: 3,51
*Varil petrol fiyatı 193 lira yapıyor.
5.17 benzinin litre fiyatı
Şimdi benim aklımın almadığı şey şu; bunca döviz artışına rağmen bizim bu benzini yaklaşık 4.95 civarına almamız gerekmez mi? Yani eğer TV'ye çıkan ekonomistler bu işi biliyorsa bu kadar basit bir matematiği gözden çıkartıp nasıl petrol fiyatlarına yıkabiliyorlar bu durumu? Gerçekten açıklanması gereken bir şey bence. Biraz uzun ve karışık oldu ama umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)