Hala sıcak para akışı, hala hibe, kredi..
Üretimsiz politik her zaman patlar.. Kredi - hibe boş iş..
Sürekliliği olan kalıcı iştirakler lazım..
Hala sıcak para akışı, hala hibe, kredi..
Üretimsiz politik her zaman patlar.. Kredi - hibe boş iş..
Sürekliliği olan kalıcı iştirakler lazım..
Konu artık hükümet konusu değil, milli konu oldu. Kötü bir yola girdik bu yüzden hükümetin değişmesi bizi şahlandırmicak bu çok açık inkar etmek saçmalık olur. Hükümet değişikliği ihtimalinde yerinde politikalar uygulanırsa kötü gidişat yerini nadasa bırakır kısa dönemde Türkiye'nin ekonomik iyileşmesinin imkanı yok matematik ortada finansal veriler ortada. Akaryakıta yine zam geldi fakat devlet arada ki farkı hazineden ödicek buda bir süre sonra patlak verecek ciddi şekilde bütçe açığı çıkacaktır. Döviz düşüşe geçemez 1-2 gün aşağı sallantılarla birlikte durumunu korur sonra yine artar dövizin uzun dönemli düşmesini beklemek hayal buda tabiki akaryakıta yansıyor. Akaryakıt konusunda ABD'nin İran'a uygulayacağı yaptırım çok önemli olacaktır zira İran'ın petrol ihracatına sınırlama gelirse akaryakıt fiyatları bu seferde dövizden bağımsız ambargodan dolayı artacaktır. Felaket tellallığı değil fakat çok açıktır ki bu yaz ve önümüzdeki kış zor geçicek umarım ülkemiz için en olumlu durum ne ise o olur.
Kadroyla alakalı, bu ülkede ciddi anlamda iyi ekonomistler ve finans uzmanları var hatta birisi şuan Başbakan yardımcısı fakat üstlerden fırça yediği için kendisini gösteremiyor. Eğer iyi bir kadro çıkarılırsa imf ye gerek kalmayacaktır çünkü toparlanmanın reçetesi çok açık imf de bizim 'yeni' kadrolarımızda aynı şeyi uygulayacaktır.
Piyasaya sıcak para gelmeden duzelmez.
Kredılerle betona degıl,ıstıhdam yaratıcak ışlere yatırılmalı.
Buyuk tasarufa gıdılmelı...
Populıst işlere dur denmelı...
Eskiden bu tarz durumlarda kalınca 8 uçak , 50 araçlık Suud kafilesi gelir , sarayda yemekler yenir hallolurdu. Piyasadaki sıcak para eksikliği Arabistan'ın içinde bulunduğu durumlarla alakası olabilir mi ? Arabistan'ı yöneten prens Muhammed bin Selman , saray baskınında öldü deniliyor. Bununla ilgili bir açıklama yok , olaydan sonra adamın görüntüsü de yok. Arabistan'da son aylarda değişik şeyler oluyor.
DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel
Mevcut hükümet yeniden seçilirse sıcak para gelse bile bizi kurtarmaz , o yüzden bunlar gitmeden bu çile bitmeyecek
kaostan geri dönüş var. sıfırladığı affettiği vergileri alsaydı bugün ötv de düşerdi, vatandaşın cebi rahatlardı.
Bu arada limonataya ötv geldi ne kadar kolay hazımsadık değil mi?
Bu adamlar bu seçimide 'Bu hale bunlar getirdi kalsınlarda ellerinde patlasın' diyenlerin oylarıyla kazanabilirler..
Mevcut partiyi zaten kaale almıyorum da, diğer partilerin ekonomik planlarını bilen var mı? Var sayımlar üzerine konuşuluyor da devamlı..
Biz düzelteceğiz.. Ama nasıl?
Ne Akşener'in ne İnce'nin açıklamaları tatminkar değil.. Seçimden sonra görürsünüz tarzı yaklaşımlar..
bence seçimden sonra göreceğiz ülke ne halde
şu an saraydaki ve etrafındakiler hariç hiç kimse ülkenin reel mal varlığını bilmiyor ki bir öngörüde bulunabilsinler
yıllardır sayıştay raporlarından haberimiz yok
kasalarda ne var olması gereken ne hortumlanan ne kadar
ekonomik olarak kimsenin yeni hükümetten beklentisi olmasın uzun bir süre
adamlara market emanet ettik marketin üstüne kredi çektiler içindekileri boşalttılar şimdide rafları satıp verecek elimize 4 duvarı
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Bakalım.. bir ümit.. bir temenni.. Daha kötüsü olabilir mi diyorum da.. En azından optimum değerlere ulaşalım.. Fazlasını gerçekleştirebilecek bir hareket / siyasi oluşum hala görmüyorum onu demek istiyorum.. Önce ekonomi.. Para olunca eğitimde iyileşiyor sanayide.. Basit.
Ben iş yeri açtım geçen sene bu sene kapattım.. İşe harcadığımdan çok muhasebe- vergi stopaj- ötv cart curta para harcamışım..
Bu sistemi kökünden değiştirecek bir sistem oturtulmadıkça ekonomi hiç rayında olmayacak..
hocam ekonomi bitti
yakında martılar bize simit atacak
ben iktidar değişse dahi en az 2 sene bu sıkıntıyı yaşayacağımızı düşünüyorum
iktidar kalırsa 5 seneden daha fazla sürebilir elindeki yetkilerle
seçimin erkene alınma sebebi zaten bu öngörülenlerdi
sonra seçim ayağına keseyi iyice açıp faiz hakkında absürt şeyler söyleyince yabancı iyice korktu
şimdi elimizde güvence olarak hiç bir şey yok geleceğimizi ipotek etmiş bir iktidar var
o yüzden yeni gelenin ekonomik anlamda işi çok zor
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
bu ülkede cok kıtlık savaş v.s. görülmüş insanlar ekonomik sıkıntıyı çekmişler
ama son zamanlarda yaşanan adaletsizlikler bence daha buyuk yaralar açtı
yeni birisi gelirse mutlaka adaleti düzeltmeli cam kırana 5 sene haraç kesene 5 gün ceza veriliyor. kufur edene 20 sene adam oldurene 2 sene ceza verılıyor.
bence ekonomi olarak mevcutunda gelecegınde cok fazla kendı başına yapacak bıseylerı yok. Ekonomiyi hep birlikte bi şekilde düzeltiriz oncelikle toplumsal uzlaşmayı adaleti sağlamalı gelenler. kutuplaşmayı çözmeliler.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Dayı herkesin dilinde gelenler şunu yapmalı bunu yapmalı var da, geleceğine nasıl inanıyorsunuz
her şey bitti ,the end . Kimse kendini kandırmasın her şey aynı şekilde devam edecek.
imzasız..
Merkez para basip kredi dagittikca dolari tutamazlar. Cok tl dagitip kriz yok gibi gostermeye calisiyolar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)