User Tag List

Sayfa 259/538 İlkİlk ... 159209249257258259260261269309359 ... SonSon
10222 sonuçtan 4.903 ile 4.921 arası

Konu: Benzİn zammi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dolar dussun ama benzin yada gazyagi dustu mu?
    Biraz akilli uslu yazin arkadaslar.
    Ok bende sevmiyorum bunlari ama durum bu degil.
    Bu şekilde yazacağınıza açıklarsanız aydınlanmış oluruz. Dolar çıktığı anda zam oluyor o zaman benzin ve gazyağı da anında yükseldiği için mi oluyor zam. Şimdi baktım haziranin 17 sinde kurşunsuz 4.90 a düşmüş o sıralar dolar 3.50 seviyelerinde sonra sürekli dolarla paralel yükselmiş dolar 3.60 üstüne çıktığında peak yapmış ama ondan sonra dolar düştükçe çok yavaş inmiş ya da inmemis

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keyfim yok,Aslinda agir yazarim ama yinede son kez soyleyim.
    Cahilligimiz nerden kaynaklaniyor biliyormusun? "Okumuyoruz" yani okumuyorsun...
    Hal boyle olunca "yarim biliyorsun" yani en kotu cahillik ornegi. Bilmiyorsun ama fikir yurutuyorsun... 17 haziranda boyleydi ama "peak" yapti,o sirada cektim 3'e bastim gaza vs vs...
    Yahu bu konuda kac defa acikladik sevgili kardesim,bilmiyorsan oku,biliyorsan dogru yaz... Arasi cidden bizim suan ki ucuruma gittigimiz durum....
    Mazot yada benzin fiyati(senin tabancadan aldigin);petrol+dolar+benzin veya gazyagi uluslararasi piyasa fiyatinin oransal hesaplamasiyla bulunur. Uzerine vergiler eklenerek belirlenir....

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @977TT

Abi iyi bayramlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesekkurler kardesim.
    Birseyi surekli yazmak yoruyor,ustune bilmeden fikir yurutmek.
    Yoksa sabirla yaziyorum bugune kadar ama insan bozuluyor artik...
    Herkese tekrar iyi bayramlar.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesekkurler kardesim.
    Birseyi surekli yazmak yoruyor,ustune bilmeden fikir yurutmek.
    Yoksa sabirla yaziyorum bugune kadar ama insan bozuluyor artik...
    Herkese tekrar iyi bayramlar.
    Haklısın
    Hem yorulma konusunda hemde millet geneli(istisnalara saygım sonsuz) olarak okumaktan aciz olmamız konusunda.
    Sadece bunlar için sinirlenip kendini yıpratmana değmez. Erken yaşlanırsın sonra mazallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurt disi piyasalar cakildi. Eger hafta basi doviz duserse indirim biletini alir ve gelir...
    Simdi like mi olucak bu mesaj @Quantum
    Sadece dolar düşüyor neden indirim gelmiyor dedik ne cahilligimiz kalmış nede okumamisligimiz hayır bildiğiniz birşey varsa söyleyin diyorum okusan anlarsin vs gibi laf sokuyorsunuz 10 sayfa geriye gittim ama aydınlanamadım hatta sizin yazdığınız yukardaki postu buldum siz döviz düştüğünde benzinin düşmesi gerektiğini düşünebiliyorsunuz ama biz düşününce cahil oluyoruz. Neyse bugün fox ana haberde de petrol fiyatlarının düşmemesi eleştirildi çünkü yılın en düşük seviyesinde dolar, brent petrol fiyatida genel olarak 45-55 bandı hareket etmiş yani döviz düşünce indirim beklemek gayet normal sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamadım.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Savaş eşiğinde olan dünyada petrol niye düşsün ki

Varil fiyatları düşmedikçe sıf dolar düştü diye indirim beklemek bence saçmalık

Ayrıca hükümet keyfi yürüttüğü vergilendirme oranı değişmedikçe biz daha çok zam öderiz
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Savaş eşiğinde olan dünyada petrol niye düşsün ki

Varil fiyatları düşmedikçe sıf dolar düştü diye indirim beklemek bence saçmalık

Ayrıca hükümet keyfi yürüttüğü vergilendirme oranı değişmedikçe biz daha çok zam öderiz
    Petrol Ağustos'ta yaklaşık yuzde 9 geriledi - Bloomberg HT

3 gün önceki bloomberg haberi varil fiyatlarıda düşmüş ben gerçekten başka bir değişken varsa eleştirel bir soru sordum yani niye düşmüyor diye bilmedigim birsey vardir belki diye ama anlamadım neden böyle tepki verildiğini

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Black_Eagle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Petrol Ağustos'ta yaklaşık yuzde 9 geriledi - Bloomberg HT

3 gün önceki bloomberg haberi varil fiyatlarıda düşmüş ben gerçekten başka bir değişken varsa eleştirel bir soru sordum yani niye düşmüyor diye bilmedigim birsey vardir belki diye ama anlamadım neden böyle tepki verildiğini

Ağıstosdan bu yana 2 dolar düşmüş

Abd kasırga muhabbeti sondaj sayısındaki artıştan ötürü üretim artışı

2 dolar 20 dolar değil

Ayrıca varil fiyatının inmesi yeterli değil

Hükümet istemediği taktirde rüzgar bile kıpırdamaz

En büyük mafya kendisi olduğu için

İki dudağının bir imzasını beklemeye mahkumuz malesef
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunsabah guzel kalktim ama senin gibi okuma ozurlu kardesimle karsilastim...
    "10" sayfa geriye gittigin halde hala anlamadiysan,forum olarak fazla birsey yapamayiz. Ben yine sabirla "bir onceki" postumda hesaplama seklini anlattigim halde sen"laf sokma" tarafinda kaldigin icin aklina sokulamamis...
    Ustune bana "laf sokmaya" calisip,doviz dustugunde duser gayet normal diyerek,"cahilligi" bir sonra ki safhaya tasimissiniz. Yarim bilmek en buyuk tehlike. Hani herkes herseyden anlar ya,imam hatipli tubitak baskani olur,muhendis otele mudur,lise mezunu cbaskani vs vs. Konuyu bilmiyorsan fikir yurutme... Hadi bari fikrini soyledin ki gayet dogal,kimse konunun profesoru olmak zorunda degil,yanlis ise israr etme...
    Dunya duz diyebilirsin,***** duvara astigimiz haritalar duz ama sana aciklama gelince hala duz dersen....
    Sorun bu,bilmeden efeleniyorsun,dolarin tek basina dusmesi yukselmesi,petrolun tek basina dusup yukselmesi senin tabancadan aldigin yakitin fiyatini degistirmezzzzz....
    Yukarda formulu yazdim ama hala devam edersen bunun adi baskadir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Yigit-Y yazdiklarin kismen dogru ama zam yada indirim pek oyle islemiyor.
    Otomatik fiyatlandirma var. burada gun ortalamasi,fiyat ve emtia deger ortalamasi aliniyor.
    Hukumetin elinde bu ortalamalarin uc birimlerini kullanma hakki var. yani indirim ortalamalarda kalirsa yapmiyabilir ama devam eden dususlerde caresiz yapicak. Yukselislerde ortalamanin alt diliminde(sinirinda) kalsa bile yapabilir. 2-3krs luk zam mesela. Bu hakeret ozgurlugu kendilerinde. Ama dedigim gibi ortalamayi asarsa indirimi yapmak zorunda,keyfi davranamaz.
    Bu yuzden petrol-dolar ve benzin/mazotun piyasalarda ki fiyat hareketi cok onemli. Ortalama alinmasinin yegane sebebi ise piyasalarda ki asiri hareketin surekli zam indirim olarak yansitilmasindan kacinilmasi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaşınız benden büyük diye saygısızlık yapmak istemedim ama ben bisey demedikce siz daha da üste çıkıyorsunuz ben cahilsem sen kara cahilsin çünkü ben dolar düşmüş petrol fiyatları neden düşmüyor diye sadece soru sormuşum ayrıca sizin yazdığınız postta da sizinde aynı şeyi söylediğiniz görülüyor kendiniz yazmışsınız dolar düşerse indirim olur diye o zaman siz benden de cahilsiniz ayrıca benim dediğim olayı bir üstteki postta da yazmışsınız zammin ortalamanın alt diliminde olsa dahi yapıldığını ama indirimlerin geciktirildigini bunu yazsanız olay kapanicak ama siz hakaret etmeyi seçtiniz.
    Dipnot: Biri uyardı sanirim petrol ürünleri satışı yapıyormuşsunuz.Sanirim şu an daha fazla kar elde ediyorsunuz ama tabi bu beni zerre ilgilendirmez sadece neden bu kadar celallendiginizi açıklar

SkY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iran da benzinin litre fiyatının 1 liraya denk geldiğini gördükçe içime oturuyor vallahi ödediğimiz paralar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eyvah eyvah! Hala kafa almiyor ama fikir yurutmeye hatta hakliymis gibi savunuyor....
    Yazik.
    Kar dedi ya la,haha haha haha! Ozur dilerim senden,niye mi? Cahil dedigim icin. Cahil bile degilsin....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SkY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iran da benzinin litre fiyatının 1 liraya denk geldiğini gördükçe içime oturuyor vallahi ödediğimiz paralar
    Malesef vergi yuku cokkk fazla. Aslinda petrol rafine maliyetleri belli,uzerine dagitim ve nakliyeyi koy. Ama otv belimizi bukuyor. Sadece belirli sektorlerden vergi topladigi icin tuttugunu seviyor devlet.

SkY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malesef vergi yuku cokkk fazla. Aslinda petrol rafine maliyetleri belli,uzerine dagitim ve nakliyeyi koy. Ama otv belimizi bukuyor. Sadece belirli sektorlerden vergi topladigi icin tuttugunu seviyor devlet.
    doğru söylüyorsunuz..uzun zamandır irandayım zaten burada dizel araç satışı yok.dizel sadece otobüs ve kamyonlarda..araçlarda sadece benzin ve cng var..benzin litre fiyatı dediğim gibi yaklaşık 1 tl ye denk geliyor bu durumda cng yi düşünmek bile istemiyorum..maalesef vergi hükümetin ana gelir kaynağı oldukça bunu yaşamaya devam edeceğiz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediklerime cevap verememenizden ben alacagimi aldım seviyenize de inmiycem çünkü cahilden başka birşey yazamıyorsunuz konuyuda uzatmaya gerek yok gereksiz postlardan ötürü de sen hariç herkesten özür dilerim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SkY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğru söylüyorsunuz..uzun zamandır irandayım zaten burada dizel araç satışı yok.dizel sadece otobüs ve kamyonlarda..araçlarda sadece benzin ve cng var..benzin litre fiyatı dediğim gibi yaklaşık 1 tl ye denk geliyor bu durumda cng yi düşünmek bile istemiyorum..maalesef vergi hükümetin ana gelir kaynağı oldukça bunu yaşamaya devam edeceğiz.
    Dizel artik Avrupa'nin gobeginde yasaklanmaya basladi. Porsche artik dizel arac gelistirmeyecek. Hybridler uzerine yogunlasicak.
    Vergi zaten tum hukumetlerin ana gelir kaynagi ancak vergiyi tabana yayanadiklari icin sadece kayitli sektorden alabiliyorlar. Zaten tabana yaysalar oylari dahi duser. Napalim,tuttugunu iteliyor. Bizler maassiz vergi tahsildariyiz,devlete calisiyoruz.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu adamı küstürmeyin konuya
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)