User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 20 ile 37 arası

Konu: Menisküs yırtığı

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @wolrath

gittiğim yerler bursa-mersin ve bursa-giresun cogunluktaydı bide gerisini sen düşün

Çok sükür benimde yürürken falan aşırı sıkıntım yok ama ağrı var işte ara sıra..Bide sürekli cat cut kütlüyo...Ameliyat olan kimle konustuysam hiçbiri memnun değil coğu eski agrıların oldugunu söylüyo..

Fizik tedaviye gidenler yada egzersiz yapanlar hangi hareketleri ne sekilde,ne sıklıkla yaptıklarını söylerse bicok kişiye faydası olur..
    suan karadayım ben de .cok dık merdıven olmuyor pek ama gemıde cok kotuydu.
    dımdık ıskele var bısuru.e makınacıyım bı de.komutan cagırır.hayda 8 tane 3mlık ıskele cık.varya oyle boyle acı cekmıyordum ozellıkle egıtımlerde felan.
    duz yol duz kosu felan hıcbısey hıssetmıyorum.sadece dık acılı pozısyonlar ve hoplayıp zıplayınca kendını bellı edıyor.sanırım bu yuzden amelıyat demedıler bana.

Alıntı BosphorusBoys Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Menisküs yırtığı PERŞEMBE GÜNÜ AMELİYAT OLACAğım
    EMAR çektirdikden sonra ;
    3 tane doktor gezdim üçüde ameliyat dedi 15 20 dk lik bir operasyon olduğunu 1 gun hastanede gözlem altında kaldıkdan sonra yürüyerek çıkabileceğimi.
    3-4 gün sonra ise masa başı işime başlayacağımı 10 gun sonra kdrda koşturmaya devam edebileceğim söylendi. ben ortapedia yı tercih ettim. ssk ya göre 1,000tl fark alıyorlar.
    gecmıs olsun sımdıden.acıl sıfalar.

Tunç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    banada yeni teşhis kondu ve dikloron jel verdi birde netfen diye agrı kesıcı 10 gün sonra geçmesse emar cekelim dedi aynı sekilde buz tedavısı

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu biraz geç gördüm,

yıllar evvel benzer sorundan daha sonraları da çeşitli ortapediye dair sıkıntılarımda gittiğim tek doktor Ömer Taşer oldu, hiç sıkıntı şikayetim olmadı, tavsiye üzerine giden çevremden insanlarda oldu son 10 sene içersinde onlardan da sıkıntı şikayet duymadım, tavsiye ederim.

bu tarz sıkıntılarda muayene olup direkt ona göre tedaviye yönelin derim burdan tavsiye alıp uygulamakdan öte....

geçmiş olsun tekrardan
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O kervana bende dahilim Öncelikle balenli yan destekli ve cırtcırtlı güzel bir dizlik almanızı öneririm.

Ameliyatlık kıvamda değilse yırtık, zamanla egzersizler ile acısı geçiyor günlük hayatta hiçbir sorun yatarmıyor, çok ters hareketler yaparsanız birkaç gün ağrınız oluyor.

Fakat bu seviyeye gelmek için ciddi zaman geçiyor yaklaşık 7-8 ay civarı, dizinizin diğer kasları anca kendini güçlendiriyor ve menisküse olan yük azalıyor.

Dizliğinizide bu süre içinde sürekli kullanmanıza gerek yok ağrınız olduğunda veya futbol vs gibi olaylarda mutlaka takın dizinize daha fazla zarar vermeyi engeller.

Benim başımdan geçeli yaklaşık 4 sene oldu 2 sene yaklaşık dikkatli davrandım sonrasında umursamadım hiçbir sıkıntı, acı çekmiyorum.Zamanla dizinizdeki diğer bağ ve kaslar bu duruma alışıyor menisküse baskı olmadığı için acı veya ağrıda olmuyor.(Bağsettiğim durum aşınma veya ufak yırtıklar için geçerli)

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Tunç
    Umarım yırtık falan yoktur..Geçmiş olsun

@clioGT
    Tesekkür ederim..Tam olarak tedaviye yönelemememin nedeni adam akıllı bi doktor bulamadığımdan kaynaklı Son gittiğim özel doktor az biraz ilgilensede yazdığı ilaç bittikten sonra görcez bakalım işe yarıcak mı

@emp
    Cok tesekkür ederim verdigin bilgilerden dolayı. Oldum olası spora biraz uzağım küçük yırtık var dendi ama dedigin gibi egzersizle geççekse kaslar güçlenip ağrı azalcaksa 1 senede olsa razıyım..Cünkü 3-4 aydır ağrılarda falan pek bi iyileşme göremedim... Dedigin gibiyse güçlendirici hareketlere devam ozaman

Ayak bacak diz güçlendirmesi için hangi hareketler daha yararlı olur ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 haftadır sol dizim ağrıyordu doktora gittim bugun emar cekildi ve sol içten menisküs yırtığı var dedi ameliyat yapalım dedi salı günü başka bir hastaneye gidicem bakalım şuan bandajlı zorlamakta istemiyorum ne düzgün yürüyebiliyor insan ne de eğile biliyor

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amelyattan korkmayın arkadaşlar erteledikçe risk arttırıyosunuz ağrı yapıyo diye günlük antremanlardan (merdiven çıkmak ,yürüyüş vs) istemsiz kaçarak dizinizi güçsüzleştiriyosunuz

emin olun ilerde ani hareketlerde kuvvetsiz diz başınıza bela açar bağları yırtar koparırsınız

başıma geldi ön çaprazları hacamat ettim menüsküsü erteleyerek

o yüzden az çok antremanla yırtarım demeyin bunun 50 yaşı var

ztn menüsküs amelyatı çok kolay 1 hafta zorluğu var bn menüsküs amelyatından 3 gün sonra dışarda geziyodum deyneksiz

gerçi ön çapraz amelyatından 1 hafta sonrada yürüdüm

hatta aktif spor da yaptım ve yapıyorum hala

siz siz olun amelyattan kaçmayın kısa süre zorluğu var ilerde problem çıkarmasından iyidir
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amelyattan korkmayın arkadaşlar erteledikçe risk arttırıyosunuz ağrı yapıyo diye günlük antremanlardan (merdiven çıkmak ,yürüyüş vs) istemsiz kaçarak dizinizi güçsüzleştiriyosunuz

emin olun ilerde ani hareketlerde kuvvetsiz diz başınıza bela açar bağları yırtar koparırsınız

başıma geldi ön çaprazları hacamat ettim menüsküsü erteleyerek

o yüzden az çok antremanla yırtarım demeyin bunun 50 yaşı var

ztn menüsküs amelyatı çok kolay 1 hafta zorluğu var bn menüsküs amelyatından 3 gün sonra dışarda geziyodum deyneksiz

gerçi ön çapraz amelyatından 1 hafta sonrada yürüdüm

hatta aktif spor da yaptım ve yapıyorum hala

siz siz olun amelyattan kaçmayın kısa süre zorluğu var ilerde problem çıkarmasından iyidir
    Şuan ağrı sızı ne durumda veya hareket kısıtlılığı ? Öncesi ve sonrası olarak ?? Ayrıca sizin ameliyat menisküsün alınması mı oldu yoksa orası onarılıp dikildi mi ??

Ameliyat olduktan sonra yaş ilerlediğinde kireçlenmeden dolayı ciddi bi ağrı oluyomuş..Bu bahsettiğim durum menisküsün alınıp tamamen temizlenmesinden sonra olan biseymiş :/ Kendi adıma konusmak gerekirse gittiğim hiç bi doktor ameliyat falan demedi o yüzden ciddi şekilde egzersiz ve bacakları güçlendirmek istiyorum ama gel gelelim haa diyince yapamıyorum

tstdrvr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende yaklaşık 10 ay önce halı saha maçında ayağımı burktum ilk MR'da sağolsun doktor bey krem yazıp yolladı ve 10 ay boyunca ben o şekilde geçecek umuduyla hayatıma devam ettim. geçmeyeceğini anlayınca tekrar doktora gittim aynı MR'a başka bir doktor durumu çok kötü diye ayağımı alçıya aldırdı ve 1 ay ayağım alçıda kaldı. sonra ayak düzelmeyince tekrar MR çekildi ve devlet hastanesindeki doktor 3-6 ay kıkırdak güçlendirici ilaç verdi. geçmezse ameliyat ederiz dedi. ben özelde çok sağlam referansı olan başka bir doktora gidip muayene oldum oda hemen atroskopi olmam gerektiğini söyledi. ayağım şu an çok kötü durumda ve başka şansım kalmadı salı günü ameliyat için gün aldım. normalde 1000 lira olduğunu söylediler tanıdıkları araya sokup 800 liraya indirdik. inşallah artık düzelirim ama ameliyattan sonra 3 hafta hiç basmamam gerektiğini 3-6 hafta arası da yüzde 50 basabileceğimi söyledi doktor...

ERY98 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah acil şifalar versin, durumunuz biran önce iyi yönde gelişme kaydeder inşallah..
    ig: erayender

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tstdrvr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende yaklaşık 10 ay önce halı saha maçında ayağımı burktum ilk MR'da sağolsun doktor bey krem yazıp yolladı ve 10 ay boyunca ben o şekilde geçecek umuduyla hayatıma devam ettim. geçmeyeceğini anlayınca tekrar doktora gittim aynı MR'a başka bir doktor durumu çok kötü diye ayağımı alçıya aldırdı ve 1 ay ayağım alçıda kaldı. sonra ayak düzelmeyince tekrar MR çekildi ve devlet hastanesindeki doktor 3-6 ay kıkırdak güçlendirici ilaç verdi. geçmezse ameliyat ederiz dedi. ben özelde çok sağlam referansı olan başka bir doktora gidip muayene oldum oda hemen atroskopi olmam gerektiğini söyledi. ayağım şu an çok kötü durumda ve başka şansım kalmadı salı günü ameliyat için gün aldım. normalde 1000 lira olduğunu söylediler tanıdıkları araya sokup 800 liraya indirdik. inşallah artık düzelirim ama ameliyattan sonra 3 hafta hiç basmamam gerektiğini 3-6 hafta arası da yüzde 50 basabileceğimi söyledi doktor...
    Bunları okudukça benim bişeyim yokmuş diyorum çok şükür Cok geçmiş olsun..Allah acil şifalar versin..

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu sebepten ben profesyonel oynarken futbolu bıraktım , doktor egzersiz vermişti geçer diye , zaten o egzersizleri hergün yapıyorduk extra 1-2 hareket daha vardı

sonra dedi ameliyat gerek bende korktum topu bıraktım lanet bişey...

2 gün yürüyemediğim zamanı biliyorum şimdi Allaha şükürler olsun
    Livestrong

jay-b - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok kısıyı calıstırdım boyle durumda olan. sana tavsıyem en ıyısı haftada 3 gun havuzda sırt ustu ayak calısması yaparsan dız etrafında kı kaslar kuvvetlenecektır. ve agrılar azalır.

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ağrı başladığında attığım her adımda kozadan çıkmamış yeni küfürler icad edebiliyorum, ayrıca ilaçlar sadece ağrıları dindiriyor ne yazık ki, tedavisi ilaç ile mümkün değil menisküs yırtığı kendini tedavi etmiyori en acilinden ameliyat şart ne yazık ki
    bbm pin :2B244451

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S.Özeren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sebepten ben profesyonel oynarken futbolu bıraktım , doktor egzersiz vermişti geçer diye , zaten o egzersizleri hergün yapıyorduk extra 1-2 hareket daha vardı

sonra dedi ameliyat gerek bende korktum topu bıraktım lanet bişey...

2 gün yürüyemediğim zamanı biliyorum şimdi Allaha şükürler olsun
    pm attım

Alıntı jay-b Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok kısıyı calıstırdım boyle durumda olan. sana tavsıyem en ıyısı haftada 3 gun havuzda sırt ustu ayak calısması yaparsan dız etrafında kı kaslar kuvvetlenecektır. ve agrılar azalır.
    Şuan evde ayak için aldıgım ağırlığı kaldırıyorum belli pozisyonlarda.Havuzda falan hiç aklıma gelmemişti açıkcası Sizin tavsiye edebilceginiz özellikle diz için hareketler var mı ?

Alıntı rekord2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ağrı başladığında attığım her adımda kozadan çıkmamış yeni küfürler icad edebiliyorum, ayrıca ilaçlar sadece ağrıları dindiriyor ne yazık ki, tedavisi ilaç ile mümkün değil menisküs yırtığı kendini tedavi etmiyori en acilinden ameliyat şart ne yazık ki
    Sizedde geçmiş olsun..Gittiğim doktorların hiçbiri şuan için ameliyat kelimesini söylemedi inşallahta söylemez..Dedigim gibi suan için egzersiz verdiler..

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    agrılara dayanamayınca ıcım gıderek 2 ay ara verdım maclara.

gecen haftadan beri cok sıkı dizlikle tekrar basladım.allahma sukurler olsun tık yok.baslarda 2lı mucadeleye fazla gırmıyordum,bacagımı cok acmıyordum felan bısey olur dıye bugun ortasahadan 90a asınca tamam dedım olmusum yahu cocuk gıbı sevındım yemınle. ınsallah tekrar azmaz.

doktor sendekı 2.derece deformasyon amelıyat gerektırmıyor demıstı cok kızmıstım ıplemıyo dıye.harbıden gune baglı ya da duruma baglı agrı yapıyor bu meret sanırım.suanlık hıc olmazsa memnunum hayatımdan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah beterinden korusun abi..Bende de bu ara ağrıdan ziyade biraz kat kut kitlenme olayı var egzersizleri baya bi ihmal ettim..Hala düzgün bi sekilde spora baslayamadım Biraz yagmurlu havalarda agrı olursa fena sekilde siddetleniyo bende

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şuan ağrı sızı ne durumda veya hareket kısıtlılığı ? Öncesi ve sonrası olarak ?? Ayrıca sizin ameliyat menisküsün alınması mı oldu yoksa orası onarılıp dikildi mi ??

Ameliyat olduktan sonra yaş ilerlediğinde kireçlenmeden dolayı ciddi bi ağrı oluyomuş..Bu bahsettiğim durum menisküsün alınıp tamamen temizlenmesinden sonra olan biseymiş :/ Kendi adıma konusmak gerekirse gittiğim hiç bi doktor ameliyat falan demedi o yüzden ciddi şekilde egzersiz ve bacakları güçlendirmek istiyorum ama gel gelelim haa diyince yapamıyorum

msjını yeni gördüm kusura bakma

ağrı sızım yok menüsküs alındı dizimde problem yok ön çaprazda oldum hatta

ön çaprazdan sonrada taibox kicx box aklına gelebilicek bnm dizime zararlı her sporu yaptım bacakların kuvvetli olduğu sürece sıkıntı yok

askeri botlarla 14 km yürüdüm haftanın 3 günü

arada ağrı yapsada antremansızlıktan yaptığını farkettim 1 ay antreman yapiim hemen ağrılarım geçio tabi antremanda ufak bi dizlik kullanıyorum ne olur ne olmaz

ilerde kireçlenme yapıo diolar doğrudur evet kazık gibi oturursanız aman menüsküs aldılar die menüsküs olsun olmasın kireçlenme ztn yapıo dizler

eğer diziniz kitleniyosa yada sizi rahatsız edip diz kapağınızı yukarı çektirtiyosa size (çekince tak eder rahatlarsınız) beklemeyin bnce

güzel bi mr çektirin baktırın doktorunuza eğer çok ileri düzeyde değilse prp yaptırıp (10 gün zorluğu var) buz tedavisiyle bu tip hastalıklarda güzel sonuçlar alınıyo yeni bi yöntem

omzum sakattı uygulattım prp yi ağrılarım azaldı sanırım haftaya antremana başlayabilirim dizde çok daha çabuk sonuç alınacağını söyledi doktorum

prp yi tavsiye ederim dizinize prp üzerine güçlendirme antremanı yaparsanız belki komple kurtulabilirsiniz ama ağrılarınızın azalıcağını garanti ederim

prp yi araştırın bilen doktorlara sorun deneyenlerle konuşun diz bölgesinde çok başarılı sonuçlar elde edildiğini duydum kendi kanınız zenginleştirilerek tekrar ekleminize enjkte ediliyo iyileşme süreci hızlandırılıyo ve groft etkisi yaparak kas güçlenmesine de yardımcı oluyo

araştırın derim size çok sakatlandım sakat kalırsın ddiler 1 hafta sonra deyneksiz doktora gittim sadece bol bolbacak antremanı özellikle çök kalk diye tabir edilen hareketler ne kadar sizi sorlasada diz kaslarınızın güçlü kalmasını sağlıcak ağrılarınızı azaltıcaktır

çok ağrınız oldumu hemen buz koyun 10 dk içinde alır ağrıyı sızıyı
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)