Senin şu an yaptığın klavyeden delikanlılık. Olurda bir gün karşılaşırız o zaman da seni böyle delikanlı görmek istiyorum. Sen mi beni ben mi seni.
İsmini bilmiyorum ama bu bilgilerde eksik olduğun noktaları biliyormusun?
Bak bende KAstamonu'luyum şapka devriminin ilk başladığı yer.
Senin bilgin doğru ama çok eksik benden sana tavsiye biraz araştırma yapmandır.
Şapka kanunu kriterlerinde neler var?Ayrıca ilk tam anayasa ne zaman çıkmıştır ve Osmanlı hükümleri tam olarak ne zaman devre dışı kalmıştır.
Osmanlı ne zaman bitmiştir?
1923 tarihinde Cumhuriyet sadece ama sadece kurulmuş anayasasız bu noktada Osmanlı hükümleri işlemeye devam etmiş.
Birde sana soru bizim şapkayı geçtim atalarımızdan kalan Fes değilmidir?
xx
bak şu mübarek ramazanda dua ediyorum bak suan ezanda okunuyor ben klavye delikanlılığı yapıyormusum ya şuan sana ozaman dansözlük yaptırmazsam adam değilim karşıma erkeksen işte ozaman çıkarsın numaram orda yolun buraya düştüğünde aramazsanda adam deilsin.....
Atatürk'ün varolmadığı bir yerde kim önderlik edecekti ordulara? Kim toplayacaktı halkı? Yurdun 4 tarafı işgal altındayken Atatürk'ten başka kim durdu o düşmana?
Adınız Yorgo değilse, yunanın piçi, ingilizin dölü değilseniz şükretmeniz lazım nenenize tecavüz edilmemesi için önderlik eden adama..
Ama bazen diyorum ki... Keşke olmasaydı Atatürk.. Ona düşman olan hainler başlarını kaldırdığında göremeseydi Türk bayrağını.. İsimleri Ali, Veli, Ahmet, Mehmet değil Yorgo, Jack, Nicholas olsaydı.. Nenelerinin, dedeleri belirsiz torunları olsalardı..
Büyük ihtimal bu olay aile geçmişinde yaşandı. Bu travma ile nefret edilebilir bir şey yaşamış kökenlerin. Bunu yapanların akıbeti ne oldu? Şapka giymeyeni asın kesin emri mi verilmiş yoksa fazla radikal bazı gurupların sadistçe bir şiddeti mi bu? Tarihin bazı noktalarında bu tip olaylar mevcut ne yazık ki. İnsanlar aslında genel devrime baktığında hoşnut ancak ayrıntılarda gizli olan tarih biraz farklı olabiliyor. Sen atam Osmanlı diyorsun, Osmanlı'nın tarihi çok daha kanlıdır. Empati kurmaya çalışıyorum sadece... Atatürk halkı kalkındırmak için çok çaba göstermiş biridir. Atatürk sonuçta devrim yaptı ancak ayrıntılarda bu tip olaylarda yok değil. Küçük yerleşim birimlerinde çok fazla kontrol sağlayamadığı biliniyor zaten. Devrimin karanlık sayfalarından...
Yada Evren abi, dinleri Hırıstiyan olsaydı demek içimden geliyor, Atatürk olmasaydı.
hikayeye bak onu geçtim bir de inanmış bence kimse birşey yazmasın ölü taklidi yapsın
Şu "şapka takmadığı için asılan kişiler" ile ilgili tarihi bir kaynak var mı? Osuruktan teyyare yavşakların köşe yazıları değil, tarihi belge...
Eğer bu olay anlatıldığı gibi "şapka takmadığı için Atatürk tarafından idam edilen" kişiler şeklinde değil de farklı bir şekilde çıkarsa, yani iftira mevcutsa Atam Fatih Sultan Mehmet diyen bu çocuğun, Atasının edebini, adabını, karakterini, dinini örnek almadğını görmüş olucaz..
Yaa sen niye hala yazıyosun numaramı yazdım sana arasana veya sen yaz ben arayım sen kimsin tehdit ediyosun madem bukadar erkeksin delikanlısın ara işte yüz yüze konuşalım sana burda rahat olamıyorum istersen hemen yüz yüzede gelebiliriz hiç sıkıntı yok yeterkı bana burdan yazma ;)
Ben artık sıkıldım, Atatürk Atatürk Atatürk... Sen kim oluyorsunda onu eleştirebiliyorsun? Bir kere anılan ada, ünvana, soyada bakarak insanların saygı duyarak sevgi sevmek zorunda değiller sevmesinlerde, ama saymak zorundalar. Hayır madem okadar özeniyorlar doğuya-batıya gidebilirler, sakıncası yok.. Bu vatanı kurtaran ecdatlarımızın önderine hayır dinsiz olsa bile saygı duymak gerekiyor. Adam çıkıp diyorki ayyaş, geçen akşam çıkmış Ezanı Türkçe okutuyorlardı gibisinden bir konuşma yaptı. Ulan O ve Silah Arkadaşları, Dedelerimiz olmasaydı kimbilir kimin elinde neyin kuklası olucaktın ki olmayada gidiyoruz. ben bile bunu akıl edebilirken sen bu ülkenin başkanısın, söylenecek lafmı bu ? Senin elindeyken ülke bak adı Türk yazan herşey ya yurtdışının elinde yada yurtdışına kiralanmış halde. Ayıp ayıp. Sana onca ekmeği sağlayan, karnın tok sırtın pek yatmanı sağlayan kişiye sen nasıl böyle akılsızca düşünmeden cümleler sarfedebiliyorsun. O yüzden diyorumki sevmesinler, Ata'm bize kalsın. Bunların sevigisi kirletmekten karalamaktan başka bişey yapmaz... Varsın onların istediği olsun. Benim düşüncemi kimse değiştiremez.
Ben Peygamberim'in yolunda Atam'ın izindeyim. Adamlar dinden kitaptan bahsediyor, sonra diyorki İlahmı o ölmüş gitmiş, Hayır arkadaş sen böyle birşeyi dile getirerek zaten Kitabımız'da yazan şeyi karalıyorsun, o peygambermi diyorlar? Bizim Peygamberimiz(s.a.v) belli, Allah'ın en sevgili kulu, elçisi. Sen onla nasıl karıştırarak kıyaslamayı yaparak bu gaflete düşüyorsun. O yüzden paragrafımın başında dediğim gibi okadar cümleyle öz ve net düşünüyorum...
İçimi kustum özür dilerim. Ama yegane hissettiklerim, düşündüklerim bunlar. Cümlelere döktümde noldu? bilmiyorum ama sanırım rahatlattı :)
Neden olayları kişiselleştiriyoruz abiler ?
Adam demişki Atatürk olmasa baban belli olmazdı. Yanlış mı ? Doğru. Benim de babam belli olmazdı. Yunan askeri olurdu nineme tecavüz eden. Şimdi ne oldu peki ? Şükürler olsun hepsi belli kendi bayrağım , kendi vatanım , kendi vatandaşım kardeşim. Kimse hakaret etmemiş ki.
Kişiselleştirip olayı kavga etmeniz ' faiz lobisi ' , ' dış mihrak' adına ne diyorsanız bizim gerçek düşmanımızın işine yarar. Biz ortak hedeflerde buluşup o hedeflere koşmalıyız ki bu ülkenin canım insanı rahat yaşasın.
Atatürk! Kimseyi şapka takmadığı için astırmamıştır. Bu yavşak iftiracı muhtemelen dedesinden duyduğu palavrayı yada gittiği cemaatteki birkaç iftiracı fettullahçı hocalarından dinlediği vay anasını dediği bir palavra hikayedir.
Geçmişte evet çok hacı hoca asılmıştır alayıda bilime şeytan icadı diyen. motora arabaya şeytan icadı diyen. dininiz elinizden gidicek diyip insanları ayaklandırıp isyan çıkartan irticacılardır.
Ayrıca mezardan çıkarılıp asılan mahkum hikayeside şu şekildedir. O idam kararı çıkan imam kararı duyunca kalpten gitmiştir.
Ancak idam kararının ibretlik olması için gerçekleşmesi mecburiyeti o zamanki kanunlarda mevcuttur ve yasalara uygun olarak yapılmıştır. O dönemde henüz cumhuriyet yasaları henüz oluşmadığından idamı uygulayanlar osmanlı kanunlarına göre uygulamıştır. Açın kitapları bakın mezardan çıkarıp ibret için adam asmak osmanlı kanunlarında vardır!
Yani o *** attığı olayın suçlusu CUMHURİYET değil! Atalarının koyduğu OSMANLI KANUNLARIDIR!
buda sana kapak olsun palavracı iftiracı fetoşçu.
Edit: bu arada yargılayan Atatürkün kendiside değildir. Kanunlarda cumhuriyet kanunları değildir. Cumhuriyete karşı çıkmasalardı osmanlı kanunlarının idam kanunlarına kurban gitmezlerdi zaten.
Ya ben ATA'min ses kayitlarini duyunca gozlerim doluyor hala bu ulkede onu sevmem soyle boyle diyenler var..Cok sey yazilir ama..
kaçıncı yüzyıla gelmişiz hala atatürke laf eden insanlar var yazıklar olsun diyorum gazi mustafa kemal paşa olmasaydı hiç olamıycaklardı düşünmeden konuşmak böyle bişidir işte ne Mutlu türküm diyene İzindeyiz atam..
Al benden de okadar. Yukarıdaki yazılan yazıları nasıl okuyup yorumluyolar çok merak ediyorum. Okadar yazılmış ekstra bende yazmayacağım. Ziraz sayfalarca yazabilirm.
Beni en çok sinir eden şey akşam işten güçten gelip elinde kumanda tv karşısında yarı uykulu yandaş kanallara bakıp siyasi görüş bildiren, geçmişe tarihe *** atan insanlar.
Hayır ben boşunamı ayda 4-5 tarih kitabı okuyorum. Araştırıyorum sürekli. Sen kulaktan dolma bilginle gelip bana, hayır sen bilmiyorusun ben doğrusunu biliyorum diyorsun.
Bu kadir mısırlıoğlu,mustafa armağan vs gibi yazarların yarısı rant yüzünden yarısı kuyruk acısı yüzünden alternatif tarih yaratmaya çalışıyorlar. Bir çok mahlukta bunlara inanıyor. Çünkü adamların mesleği yazmak yani yazarlık. Kelime söz üslüp sanatını iyi kullanan insanlar yani. Bu da ikna ikna kabiliyeti yüksek oluyor. Millette "eveeeeettt, mantıklı baksana adam açıklamış."
Bide her iddialarını belgeleme olayları var. Belgesiz iddiamız yok probagandası. Halbuki belge dedikleri şey tarihte yazılmış bir kitaptan sayfalar.
Bunlardan 1 tanesi sapık bir doktorun yazdığı kitap. (Yurt dışına kaçtıktan sonra sırf Atatürk'ü karalamak için yazmıştır. Kitabı okuyan psikoanalizciler ruh sağlığının ileri derece bozuk olduğuna kanaat etmişlerdir.)
2. ise birilerinin üstad dediği Atatürk düşmanı kanı bozuğun yazdığı kitaplar. Yani elde 2 tane Atatürk düşmanın uydurma kitapları var kaynak ve bunu evirip çevirip yeni kitap belge kaynak diye millete yutturuyorlar.
Birde Atatürk kapı kapı gezip millete şapkamı taktırmış. Orada bulunan kraldan çok karalcıların acımasızlığı. İneğini sat şapka al. bunu dayatacak bir lider olduğuna gerçekten nasıl inanıyorlar anlamıyorum. Adam ülkeyi yoktan var etsin, sonra böyle ufak tefek şeylerle kıyım yapsın. Ne mantık ama.
Ulan ne çok apaçi varmış forumda yaa.
lan fikirlere saygı gösterim diyorum olmuyor yediremiyorum
sevmeyen saymayan nolursun anıtkabire bir gitsin ne kadar saygıdeger ve öenmli bır ınsan oldugunu hatırlar.
yemin ederim kendi kendime gülüyorum Atatürkün A harfi bukadarmı batar insanlara çıkıp demiyorlarda derdimiz budur şudur,ayırtta edemiyorlar beyin fakirleri,Peygamberle Atatürkü kıyaslama noktasında sıkışıp kalmış zavallılar,biri bitiyor biri başlıyor..
Atatürk'ü eleştiremezsin, Türkiye'deki anlamıyla. Eleştiri kötülemek, *** atmak olarak bilindiği için Evet Eleştirilemez. Tartışılabilir, Daha iyisi yapılabilirmiydi diye düşünülebilir, sorgulanabilir. Ama Onu yapmış o dinsiz denmez, peşin hüküm verilmez. Sonuç olarak o bir insan etten, kemikten. Topraktan yapılmış bir canlı, bir kul. Peygamber değil. yanlış veya doğru kararları her insanda vardır bunlar sogulanabilir. O zamanı dikkate alınarak konuşulunabilir. Ama cahil cahilde olmaz bu iş. Peşin hüküm veripte 1 yanlışta bütün doğruları götüremezsin, hele bu Atan'a Atam'a karşı yapılmaz Yaparsanda sağar birine dil dökersin. Bizim eleştirimiz işte bu yönde oluyor, sürekli *** atma, çamur atma. Ama niye anlatıyorum niye yazıyorum bilmiyorum, gine cümlemin başını okuyup geçiceksindir.
17 yaşındasın ve öyle güzel yazıyorsunki cidden tebrik ettim o yaşlarda diğer insanlar bunların farkında değil cidden tebrik ettim seni
yanlış anlama beni sakın yaşınla dalga geçmiyorum ama bi olgunluk olduğu doğru sende. senden daha büyük insanlar bunları daha idrak edememiş.
dünyanın delicesine sevdiği saydığı yazdığı kitabı çantasından ayırmadığı bir insanı galiba en son bu ülkedekiler kabul edecek malesef..
Şunu yazdıktan sonra benim hakkımda ne biliyorsunuzda beni Atatürk düşmanı ilan ettiniz yada benmi gerizekalıyım yukardaki yazıyı okuyup okuyup bişey anlamıyorum? Bugün bi sürü şakirt çıkıp "ama biz Atatürk'ü eleştirmiştik sadecede şöyle böyle yaptılar bize" bize deyip mağdur edebiyatı yapmasına izin veren insanlar, Atatürk'ün eleştirilmesine laf eden insanlar nasıl kendini atatürkçü olarak ilan eder onu anlamıyorum. Padişahçı vs Atatürkçü kavgası yapmaya devam edin siz bu şekilde devam ettikçe padişahçılardan farkınız kalıyormu?
bu gezi olayları aslında çok iyi olmadı...herkesin bi fikri var herkes bi marjinal artık....
"aaaamm(amerikan düşünme efekti), bence bu siyasi konjöktürde küçük boyutlu ezilmiş turboların emme manifoldu ile konjuge olarak yaptıkları başkaldırı ve ezilmiş katalitik konvertörlerde yarattığı hassasiyetler üzerine osmanlı hukumdarlığının halifeliği geri getirmesine müteakip yaptığı çalışmalar...sonra 3'den 2'ye bi aldım...hata ta taaaa!!!!"
sen ne diyon lan değişik???!
Bir yazıda ne yazdığınla birlikte o yazıyı nerede, ne zaman yazdığın da önemlidir. Böyle bir konuda, daha yeni "Atatürk benim atam değil" diyen biriyle tartışılırken gelip "Yani Atatürk eleştirilemez?Ok kib by :heyoo:" dersen kendini otomatikman öteki arkadaşın safına koyuyor oluyorsun. Yeni bir sohbet konusu açıp "Atatürk sizce eleştirilebilir mi?" deseydin kimse sana saldırmazdı.
Çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkürler..
Kusura bakmayında ben bu yobaz düşüncelere saygı falan gösteremiyorum. Hele ki Atatürk'e yorum dahi yapana tahammülüm yok. İyice çıldırma noktasına getirdiler insanı.