Caesar Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi bi kaç şey yazacağım okumaya özen gösterenlere teşekkür ederim.
Ben tam bir Atatürkçüyüm, ama osmanlıyı eleştiren ve pek fazla da hoşlanmayan bir insanım.
Neden? Bunu açıklayım.
Osmanlıya baktığım zaman Türkler anadoludaymış yine arkadaşlar. İstanbul osmanlının başkenti ve İstanbulda sadece devşirmeler varmış.
Bazı tarih kitapları derki; Osmanlı padişahları Türklerin toprak beklentisi olacağı için onları İstanbula sokmamayı seçmişler.
Tüm lüksden padişah ve etrafındakiler yararlanmış. İstanbulun ticaretini Türk olmayan insanlar yapmış.
Padişahlar en yakın korumaları yine devşirmelerden seçmiş. Yeniçeriler incelendiğinde hiç Türk yoktur onlarda devşirmedir.
Osmanlı hükümdarlığı Türkleri bu kadar uzak tutmuşken ben bir Türk olarak bu durumdan hiç memnun değilim.
Fatih Sultan Mehmet evet İstanbulu feth etmiş ama osmanlı için feth etmiş.
Ticaret devşirmelerde,
Yaşam devşirmelerde,
Para devşirmelerde,
Padişahlar devşirme,
Saltanat tamamen devşirme.
-----------------------
Türkler nerede?
Anadoluda. Tarımla uğraşmış, hayvancılıkla uğraşmış. Ne güzel İstanbul feth edilmiş demiş, ama istanbulu görememiş.
İnşallah demek istediklerimi anlatabilmişimdir.
Osmanlı bir İstanbulu feth etti evet ama aynı istanbulu Atatürk olmasaydı işgalci ülkelere teslim etmişti.
Atatürk, Türk ulusu için ortaya çıktı ve düşmanı def etti. İşte o feth edilen istanbul bundan sonra Türklerin egemenliğine geçti.
Bunlar benim düşüncelerim.
Benim tarihim Atatürkle başlar ve devam eder. Herkesin düşüncesine saygım vardır.